χαχαχα,true!:P
Κοίτα,το να μπορεί κάποιος να δεχτεί ένα καλό σχόλιο χωρίς να το υποτιμήσει,έχει ακριβώς να κάνει με την αυτοιδέα που ανέφερα.Δεν είναι η αίσθηση ταπεινότητας που το κάνει αυτό imho.Έχει να κάνει με το πώς μάθαμε να φερόμαστε σε μας τους ίδιους.Και αυτό ακριβώς,το πώς μάθαμε να μας φερόμαστε,με τη σειρά του έχει να κάνει και με εξατομικευμένα όσο και με κοινωνικά στοιχεία.Έμαθα πως οι υπέρβαροι είναι άσχημοι.Χμ,έχω υπέρβαρη φίλη κούκλα!Εγώ την βλέπω έτσι,ή και άλλοι;Επίσης έχω αδύνατη φίλη όχι \"τραβηχτική\".Πάλι εγώ το βλέπω έτσι;Eρώτηση,υπάρχουν standards για την ομορφιά;Κάποια ναι.Αλλά αυτά αλλάζουν,εξατομικεύονται,α νάλογα τόσο με τα πρότυπα της ομορφιάς σε κάθε ιστορική περίοδο,όσο και ανάλογα με φυλετικά,εθνολογικά και κοινωνικά beauty traits.Ό,τι θεωρείται ως όμορφο στην γυναίκα ή στον άντρα δεν είναι όμοιο πάντα και παντού.Σαφώς και υπάρχουν καθημερινά γύρω μας αποδείξεις πως η ομορφιά ανοίγει δρόμους,από τα μικράτα μας το βιώνουμε αυτό.Το γλυκόφατσο παιδί κερδίζει ευκολότερα τη συμπάθεια του δασκάλου του,την εύνοια του περιβάλλοντός του από το ασχημόπαπο.
Έχει μελετηθεί και αποδειχτεί με έρευνες πως παντού η συμμετρικότητα μετράει,τα ισορροπημένα χαρακτηριστικά προξενούν άλλα συναισθήματα,θετικότερα απ\'ό,τι πρόσωπα που δεν τα κατέχουν.Αν θες να απαντήσω ειλικρινά,ναι,μου αρέσει που λαμβάνω θετικό feedback για την εμφάνισή μου,σε ποιον δεν αρέσει;Aλλά εξίσου θεωρώ σημαντικό να ψάχνω άλλα θέματα δεμένα με την ομορφιά,τα στερεότυπα,τα taboos,τα πρότυπα,την ηλικία,όλες τις συνισταμένες τις βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.Από την άλλη,καμία ομορφιά δεν αποτελεί εχέγγυο πως θα είμαι ένας ενδιαφέρων άνθρωπος,ένας υγιής και ισορροπημένος ενήλικας,ή μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα,γεμάτη,you know.Και υπάρχει και ο αντίστροφος ρατσισμός btw,ο όμορφος/η να έχει συνδεθεί με κενότητα,ρηχότητα ή χαμηλό επίπεδο,άλλο στερεότυπο,works both ways.Λάθη και τυποποιήσεις.
Αυτό που ανέφερε η dg είναι αλήθεια,η ψυχολογία μας παίζει σημαντικότατο ρόλο,εποχές που δεν είμαι καλά,έχω την τάση να με αμελώ,ενώ εποχές που είμαι καλά με τροφοδοτώ.Άρα ναι,και η ομορφιά έχει στενή σχέση με την ψυχολογία μου,όπως έχει να κάνει και με το πώς έμαθα να καλλιεργώ στοιχεία μου,να τα προβάλλω.Πχ,όμορφοι άντρες χαντακώνονται πλασάροντας τα προσόντα τους με κομμένα μπλουζάκια και λαδωμένους μύες,απωθητικό.Όμορφες γυναίκες χαντακώνονται με το ξώβυζο και το οξυζεναρισμένο,ακόμη και χώροι μουσικοί έχουν να κάνουν με το τι θεωρείται ομορφιά,άλλο για τον ροκά,άλλο για τον γκοθά,άλλο για τον μεταλά,άλλο για τον σκυλά.Πρότυπα.