Quote:
Originally posted by marina38
Όλα είναι κατανοητά Errie μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία, o φόβος, οι ενοχές και όσα περιέγραψες από την αρχή του θέματος. Αλλά βεβαίως και δεν κάνουμε κακό σε κάποιον, επειδή θεωρούμε ότι ταλαιπωρήθηκε με τις ανασφάλειες μας. Στις ανθρώπινες σχέσεις και μάλιστα τις ερωτικές, δεν είναι του ενός μόνο η ευθύνη για την όποια ταλαιπωρία, η τυχόν μεγαλύτερη ευθύνη του ενός δεν σημαίνει \'κάνω κακό\', ούτε από όσα συμβαίνουν μέσα σε μια σχέση \'παθαίνουμε\' μόνο, αλλά μαθαίνουμε κιόλας, περνάμε καλά, επιλέγουμε. Μην τα βλέπεις δηλαδή τα πράγματα με όρους φταίχτη-θύματος, όπως \'εγώ η ανασφαλής-αυτός που με ανεχόταν\', \'εγώ ταλαιπώρησα-αυτός υπέφερε\'.
Εδώ ομολογώ πως μπερδεύτηκα λίγο, ίσως γιατί οι ενοχές μου είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου, αν θέλεις εξήγησε μου καλύτερα τι εννοείς...
Τώρα για το λόγο που λες ότι θέλεις να γυρίσεις σε εκείνον, νομίζω πως θα ήταν καλό να σκεφτείς λίγο πιο διεξοδικά αν πράγματι θέλεις τον συγκεκριμένο άνθρωπο και όχι αυτό που εκπροσωπεί: δηλαδή την ασφάλεια. Μια σχέση δεν την κάνουμε επειδή δεν φοβόμαστε το σύντροφο ή επειδή αποφασίσαμε πως πλέον θα του φερθούμε διαφορετικά...
Ναι, σίγουρα ένας σημαντικός λόγος που θέλω να γυρίσω σ\' εκείνον είναι επειδή ξέρω ότι δεν θα μου κάνει ποτέ κακό και θα με προστατεύει όσο μπορεί άρα η ασφάλεια που θα μου παρέχει, αλλά δεν είναι ο μοναδικός τον αγαπάω κιόλας...
Και ναι, χρειάζεται να δουλέψεις αρκετά περισσότερο το κομμάτι της εμπιστοσύνης προς τους άλλους γενικότερα και όπως ήδη ανέφερα, προς τον εαυτό σου. Όταν η αίσθηση της ασφάλειας ξεκινάει από μέσα μας, δεν είναι το βασικό κριτήριο επιλογής συντρόφου, αλλά απλά μια αναγκαία προϋπόθεση (το να σέβεται ο ένας τον άλλον και να μην τον απειλεί, τον κακοποιεί κλπ).
Πώς γίνεται η ασφάλεια να ξεκινάει από μέσα μου όταν ανα πάσα στιγμή μπορεί να επαναληφθεί μια τέτοια κατάσταση κι εγώ δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα;
Αλήθεια, είσαι βέβαιη ότι ο χωρισμός σας ήταν αποτέλεσμα των ανασφαλειών σου και μόνο?
Κοίτα, βασικά μου το είχε πει εξαρχής ντόμπρα και σταράτα ότι όταν απολυόταν δεν θα μπορούσαμε πια να βλεπόμαστε, άσχετα αν αυτό δεν τηρήθηκε...οπότε ναι, πιστεύω ότι ένας βασικός λόγος πέρα από την απόσταση που μας χώριζε/χωρίζει ήταν οι ανασφάλειες κι οι αρνήσεις μου...