Quote:
Originally posted by RainAndWind
................
Δεν ξέρω γιατί με θλίβει τόσο,μάλλον γιατί αποτελεί τη ζωντανή υπενθύμιση του παρελθόντος μέσα στο τώρα,την επιβίωσή του στο σήμερα,με τρόπους που δεν συζητιούνται,γιατί αποτελούν οικογενειακό taboo.
Rαιν, μπορώ να γράφω σελίδες ολόκληρες για το θέμα αυτό αλλά θέλω να είμαι λακωνική. Αυτή την απομόνωση μεταξύ των μελών της οικογένειας λόγω του τραυματικού παρελθόντος, την έχω ζήσει στο πετσί μου. Είναι δύσκολο τα χέρια να ενωθούν, όταν μπαίνει στη μέση η άρνηση. Όταν για κάποιους το θέμα, παραμένει ταμπού.
O ένας μου αδερφός έχει τόση άρνηση,που φτάνει κάποιες φορές να λέει πως δε μεγαλώσαμε κι άσχημα...:P
Γελώ πικρά όταν τον ακούω να λέει τέτοια.Κι ενώ δεν μπορούμε να βρούμε σημείο επαφής,να ισχυρίζεται πως το θέμα είναι γιατί δεν τρώμε μαζί τις γιορτές και τις επετείους.Τι να πεις και τι να μολογήσεις.Να του πεις γιατί απλά δε γουστάρεις να ξαναζείς σκηνές πολυπαιγμένες,εις το άπειρον,το εκλαμβάνει πως δεν τον αγαπάς.Του εξηγείς πως τον αγαπάς αλλά αγαπάς κι εσένα,πάλι τίποτε.Του λες πως αρνείται,λέει όχι,εσύ απομακρύνθηκες.Ψυχολογική συγχώνευση ακόμη με τους γονείς ναζί.:P
Ο άλλος λέει τη μαμά μανούλα.Ωιμέ.Αν οι μανούλες ήταν έτσι,προτιμώ την ορφάνια,μα τον τουτάτη.:P
Επικεντρώνομαι στα βασικά,που είναι η αποφυγή των ξαναζεσταμένων πιάτων και η αποδέσμευση,απλά κάποιες φορές νοσταλγώ αυτό που δεν υπάρχει μεταξύ μας,γιατί δεν του δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει.
Το θέμα με την δική μου την αδερφή βέβαια είναι άλλο.