παλιοτερα παντως ειχαν οι ανθρωποι το κεφι και τσικνοπεμπτες και καθαρες δευτερες και πρωτομαγιες να γιορταζουν.ηταν πιο ευτυχισμενοι ,πιο αυθορμητοι με λιγοτερο αγχος ισως.
τωρα οι περισσοτεροι δεν εχουν διαθεση για τετοια γλεντια.
Printable View
παλιοτερα παντως ειχαν οι ανθρωποι το κεφι και τσικνοπεμπτες και καθαρες δευτερες και πρωτομαγιες να γιορταζουν.ηταν πιο ευτυχισμενοι ,πιο αυθορμητοι με λιγοτερο αγχος ισως.
τωρα οι περισσοτεροι δεν εχουν διαθεση για τετοια γλεντια.
που να μας αφησει το αχγος ολα ειναι κατα μας.θορυβοι,στρες,τελειομα� �ια,αχαριστια.
Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by nature
Δεν γνωρίζω πως προέκυψε αυτό το έθιμο. πάντως όπως και αν έχει προκύψει (φαντάζομαι έχει σχέση με τα θρησκευτικά έθιμα της νηστείας), πιστεύω πως έχει καταντήσει μια καταναλωτική και εμπορική γιορτή σαν αυτή του αγίου Βαλεντίνου.
αηδιες,
Η Τσικνοπέμπτη ,είναι μία γιορτή της Ορθοδοξίας που δίνει την ευκαιρία στα νοικοκυριά να καταναλώσουν με εορταστικό τρόπο ό,τι κόκκινο κρέας τους έχει απομείνει πριν από τη νηστεία της Σαρακοστής. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.
http://www.karditsanews.gr/?p=14996
.............................................
:cool:
Δεν κατάλαβα γιατί λες \"αηδίες\", μιας και λέμε το ίδιο πράγμα....
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ειδικά Πέμπτη για το φάγωμα του κρέατος πριν από τη νηστεία, δεδομένου ότι η νηστεία αρχίζει 1-2 βδομάδες αργότερα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε βέβαια.
λεω αηδιες για το λογο που υποτιθετε οτι υπαρχει η τσικνοπεμπτη....
πριν και μετα την νηστεια της σαρακοστης...
Λες και αυτοι που θα τσικνισουν σημερα, μετα θα νηστεψουν λογω σαρακοστης....
Εγω το βλεπω σαν εθιμο, δεν με ενδιαφερουν τα θρησκευτικα...απο κει και περα δεν θα νηστεψω, μου αρεσουν τα εθιμα που διασκεδαζεις λιγο παραπανω και οχι αυτα που ειναι της....στερησης:)
SYMFWNW ME TON KEEP_WALKING.
Το έθιμο αυτό είναι ασύμβατο με την ημέρα που έχει καθιερωθεί.
Η Παρασκευές είναι εργάσιμες.
Ε καλα αν εφτιαχνα εγω τα εθιμα θα φροντιζα να ειναι τσικνοΠαρασκευη και αργια για ολους:)
Αν και εχουμε αρκετες αργιες εν Ελλαδι:P