Κανονικα δεν θα επρεπε να με βοηθαει η ψυχαναλυση?
Και η πίστη στο Θεό λένε πως βοηθάει, αλλά δεν θα πάρω. Γιατί θα πρέπει να δεχόματε ότι λέει η κοινωνία; Αν βλέπεις ότι δεν βοηθάει, αυτό είναι. Δεν σε βοηθάει. Τότε αρχίζεις να ψάχνεις αλλού. Προσωπικά νομίζω ότι μόνο στο 1% των περιπτώσεων θα μπορούσε η ψυχανάλυση να βοηθήσει (συμπεριλαμβάνονται όλοι οι ψυχο-τάδε όροι). Γιατί ποιός ξέρει την αλήθεια για τη ζωή; Την ξέρει ο ψυχολόγος; Αφήστε με να αμφιβάλλω.
Χθες ενιωθα σαν να ειχα καταθλιψη,μιλαμε δεν μπορουσα να απαντησω ενα ναι η ενα οχι,τοσο βαρος.Μετα απο κανενα μισαωρο συνηλθα και πηγα να παρω μασκες να ντυθω καρναβαλος.Κατα τις 2 παλι το συναισθημα της καταθλιψης.
Τη μια στιγμή δεν έχεις όρεξη να πεις ναι/όχι και μετά αποφασίζεις να ντυθεις καρνάβαλος. Ταιριάζει;
Ετσι ξαφνικα ολα μαζι,αυτα που δεν εψαξα στην εφηβεια μου τα ψαχνω τωρα...
Αυτό δεν με παραξενεύει απλά ακούγεται η αλήθεια. Γιατί να το θεωρήσουμε λάθος; Μου φαίνεται φυσιολογικό ότι αφήσαμε στην άκρη, μετά να έρχεται μαζεμένο.
Οχι πια η καραμελα γυρνα την πλατη στις σκεψεις σου,δεν μπορω να το κανω αυτο, παει και τελειωσε.
Ειλικρινά χαίρομαι με το \"πάει και τέλειωσε\". Αφού λοιπόν αυτή η καραμέλα \"μας τέλειωσε\", πας να δεις τι χρειάζεται. Προσωπικά εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν κάποιος μου υποδεικνύει να σταματήσω να σκέφτομαι. Πρώτον γιατί το χρειάζομαι, δεύτερον γιατί νομίζω ότι μόνο μ\' αυτό τον τρόπο θα βρω λύση, και τέλος γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Και πράγματι νομίζω είναι καραμέλα (και μάλιστα άσχημη γεύση) γιατί ο περισσότερος κόσμος αυτό λέει. Βλέπει ένα πρόβλημα και γυρνά την πλάτη. Υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία; Γίνεται να γίνει κάτι τέτοιο;
Αυτές οι ανοησίες είναι που και εμένα με έχουν κάνει να περνώ άσχημα. Οι ανοησίες που σε καταπιέζουν να είσαι κάτι διαφορετικό από αυτό που είσαι. Χωρίς τις ανοησίες θα μπορούσαμε να βρούμε άκρη πιό εύκολα. Το νιώθεις αυτό; Αυτό ψάχνω στη ζωή μου τώρα. Κάποιον που να έχει τελειώσει με αυτές τις ανοησίες (ή να μπορεί να κουβεντιάσει δευτερόλεπτα και να τελειώνει μ\' αυτές), ώστε σε ένα \"καθαρό\" από ανοησίες περιβάλλον να μπορώ να βρω αυτά που χρειάζομαι. Να μπορώ να σκεφτώ καθαρά.
Αν κάποιος δει ότι περισσότερο από το 99% των ανθρώπων σκέφτεται και κάνει ανοησίες (συμπεριλαμβανομένου φυσικά και εμένα ;) ), ότι περισσότερο από το 99% των ανθρώπων είναι δυστυχισμένοι, τότε αρχίζει να αμφιβάλει για πολλά πράγματα. Και η αμφιβολία οδηγεί στην αλήθεια.
Νιώθω την ανάγκη για διακωμώδση. Επιτρέψτε μου...
Εκατομμύρια, δισεκατομμύρια άνθρωποι ψάχνουν τη λύση σε ψυχαναλυτές, ψυχολόγους. Και αυτοί ο κακόμοιροι ψυχολόγοι, κλπ, με τη σειρά τους ψάχνουν τις ίδιες λύσεις σε άλλους ψυχολόγους. Και λύση δεν βρίσκεται.
Και έχω πάει και γω σε δαύτους.
Και άλλα δισεκατομμύρια ψάχνουν τη λύση στο Θεό. Που έχουν φτιάξει κατ\' εικόνα και καθ\' ομοίωση. Ένας Θεός λάστιχο, να καλύπτει το φθόνο, το μίσος, που υποτίθεται βοηθά στο φόβο και σε κάνει καλό άνθρωπο. Και κανείς δεν έχει καταφέρει να γίνει καλός άνθρπωπος. Μόνο κάποιοι που απλά το πιστεύουν και νομίζουν ότι έγιναν. Και έχω πιστέψει και εγώ στο Θεό που μου έμαθαν να πιστεύω.
Και δισεκατομμύρια ανθρώπων να θέλουν να κλείσουν το μυαλό τους, αλλά διακόπτης να μην υπάρχει. Και ευτυχώς που δεν υπάρχει...
Και δισεκατομμύρια ανθρώπων να έχουμε σπαταλήσει χρόνο και κόπο, πολύ κόπο για να φύγουμε. Να φύγουμε, να ξεφύγουμε, ξανά-μανά. Και διάφορες μέθοδοι έχουν επινοηθεί για το σκοπό αυτό. Διασκέδαση, γίνε σκληρός, γίνε τάδε, κάνε έτσι, το ψέμα. Να κυνηγάμε τη δόξα, τη δύναμη, τα χρήματα, την επιτυχία, την ευχαρίστηση.
Κι αν το πέτυχε κανείς να μου το πει να το κάνω και εγώ.
Αυτά ξέρω εγώ. Λύση δεν βρήκα, αλλά αυτά που τα βρήκα τα λέω.
Κι αν κάποιος σκεφτεί με τι ηρεμία τα λέω, ή πόσο \"έξυπνος\" είμαι, ή τι ευτυχισμένος που είμαι θα του πω ότι η καρδιά μου χτυπά με 100-110 παλμούς το λεπτό (σε ηρεμία και πάντα). Και ότι έτυχε για αρκετό χρονικό διάστημα να δουλεύεω 16 ώρες τη μέρα, αλλά τόση κούραση όσο τώρα δεν την έχω ξαναζήσει. Αν μετά από αυτά συνεχίσει να σκέφτεται τα ίδια να του καεί το pc! Αν πάλι σκεφτεί \"τι βλάκας Θεέ μου\", δεν θα με πειράξει, ίσως να το χαρώ κι όλας.
.