Originally posted by Oneiroplasmenos
Quote:
Originally posted by anwnimi
H ζωή γίνεται λιγότερο πολύπλοκη και πιο απλή οταν ξέρεις να δέχεσαι αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις, να προσπαθείς για αυτά που μπορείς να αλλάξεις και να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ τους.
Δεν το είπα εγώ, με πρόλαβαν άλλοι:)
Επίσης, σε πολλές φάσεις της ζωής μας συμβαίνει το εξής:
Η Ζωή είναι ωραία, αλλά τα έχει με άλλον.
Απάντηση: Η Ζωή είναι πολυγαμική, οπότε θα προσπαθήσω να τα φτιάξει και μαζί μου:)
απο τα οσα διαβαζω οσο καιρο διαβαζω αυτο το σαιτ εχω την εξης αποψη.
ζωη δεν ειναι να προσπαθεις να βοηθησεις (με αληθινα κριτηρια) και να δημιουργεις περισσοτερα προβληματα για τον ιδιο σου τον εαυτο.
Χμ, εδώ νομίζω ότι όταν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να πράττει και τα δύο. Βοηθώντας με αληθινά κριτήρια όπως λες, στην ουσια βοηθάμε εμάς. Αρκεί να μη ξεχνάμε εμάς.
οταν αφηνεις μερικα παραθυρα ανοικτα δεν αδραζουν την ευκαιρια ολοι με την ιδια προοπτικη. ειδαλως θα ειχε ο καθενας τον ιδιο βναθμο ευθυνης κατιθ το οποιο δεν θα ειχε σχεση με την πραγματικοτητα.
Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια της ανθρώπινης φύσης.
το ιδιο ειναι να περιγραφεις και το ιδιο ειναι να φιλοσοφεις; δεν νομιζω.
Όχι δεν ειναι το ΄διο. Η διαφορά έγκειται στο αν φιλοσοφώ επειδη έχω μάθει παπαγαλία κάποιες σοφιστίες και στο αν ότι έχω μάθει το έχω μάθει βιώνοντάς το.
επομενως η ζωη δεν ειναι παντα πολυγαμικη. αν βρει την ευκαιρια θα κατσει. ετσι απλα.
Εδώ δε θα συμφωνήσω... Η ζωή δεν είναι κάτι σταθερό. Που αν κάτσει θα κάθεται για πάντα. Ή αν δεν κάτσει δε θα καθήσει ποτε. Κι επιπλέον, το τι κάνει η ζωή δεν το αποφασίζει εντελώς πάντα μόνη της. Χρειάζεται να επιδιώκουμε να την συναντούμε, να κάνουμε διάλογο μαζί της. Και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τη συνάντησή μας. Και να της θυμώσουμε, και την συχτυρίσουμε, και να την αποδεχτούμε σε πολλά θέματα, και να μη συμβιβαστούμε σε ακόμη περισσότερα θέματα.