Quote:
Originally posted by ΙΡΜΑ
ήθελα με σεβασμό προς τα υπόλοιπα μέλη και τις απόψεις τους..να υπερθεματίσω για την Triella..
Έχω και γώ πολλά διλλήματα σχετικά με το όφελος του ψυχολόγου ,των φαρμάκων (τα οποία βέβαια τα δέχτηκα και τα έχω ξεκινήσει εδώ και ένα τρίμηνο)..
απλά θα ήθελα να πώ ότι συμμερίζομαι της απόψεις του/της με την έννοια ότι τι παραπάνω θα σου πεί ο ψυχολόγος το οποίο δεν γνωρίζεις ήδη στην διαδρομή σου ώς εδώ ,σαν άνθρωπος λογικός?
Δηλαδή όσα θα μας πεί ο ψυχολόγος θα είναι κάποια καινούργια πράγματα?θα μας χρυσώσει το χάπι της μοναξιάς,της αποξένωσης ,του άγχους για την δουλεία μας?
Εγω έχω κάνει την αυτοδιάγνωση μου και ξέρω τι φταίει..με έχει αδειασει ψυχικά η επιλεκτική μου μοναξιά..πώς θα μου το γλυκάνει αυτό ο κάθε ψυχολόγος..ο καθένας για να ξαναβρεί τον ευατό του θεωρώ ότι πρέπει να έρθει στην πρότερη κατάσταση ή τελοσπάντων να του αποντήσει η ζωή στα δικά του ζητούμενα..βέβαια στην περίπτωση της triella ,ακόμα και με σύντροφο ,υποβόσκουν τα διάφορα σύνδρομα..
Πιστεύω πως δεν είναι καθόλου δουλειά του ψυχολόγου να χρυσώσει το χάπι της μοναξιάς ή του άγχους κ.λ.π.αλλά να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις μέσα σου γιατί οδηγείσαι εκεί κ να αναγνωρίσεις τις βαθύτερες ανάγκες σου.Αλλιώς θα το ονόμαζα αφύπνιση του πραγματικού εαυτού.Εσύ λες πως έχεις κάνει την αυτοδιάγνωσή σου κ ότι σε έχει αδειάσει η επιλεκτική σου μοναξιά.Μόνος σου το είπες,είναι επιλογή σου,γιατί?σε γεμίζει?όχι κ όμως συνεχίζεις να την επιλέγεις...γιατί?τι κρύβεται από πίσω?ίσως θα πρέπει να το δεις για να σταματήσεις και να το κάνεις...
απλά και γώ ..σκέφτομαι..να παω σήμερα στον ψυχολόγο??
έχω άλλα δύο αδέρφια με τα οποία επείδη ήμαστε και πολύ αγαπημένοι,έχουμε αφιερώσει αρκετές ώρες στο να συζητάμε το πρόβλημα μου..δλδ ο ψυχολόγος π.χ. θα μου πεί ..βγές έξω ,κάνε παρέες,διάβασε ένα βιβλίο..ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΥ ..ΟΧΙΙ..άρα δεν με βοηθάει.
Αν αυτή ήταν η δουλειά του ψυχολόγου όντος δε θα βοηθούσε καθόλου σε κανέναν μας...Επικρατεί μια σύγχιση νομίζω σχετικά με τη δουλειά του ψυχολόγου κ τον τρόπο που γίνεται για τον απλούστατο λόγο πως δεν είμαστε ειδικοί και βγάζουμε συμπεράσματα από επιφανειακά δεδομένα.Ακόμα κ αν ο ψυχολόγος σου πει βγες έξω,κάνε παρέες κ.λ.π. δε νομίζω πως ο βασικός στόχος της θεραπείας είναι να τον ακολουθήσεις μέσω των προτάσεών του.Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε την ακριβή διαδικασία της θεραπείας και των τεχνικών του κάθε ειδικού...πάντως δουλειά του είναι να μας βγάλει απ\'το πρόβλημα,τον τρόπο που το κάνει δεν τον ξέρουμε.
.ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ..ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΛΥΥΥ..Εξάλλου το να διαβάσω π.χ.ενα βιβλίο θα είναι κάτι που θα είναι έξω απο μένα ..γιατί ποτέ δεν το χω κάνει ..άρα στην ουσία πάλι δεν θα έχω τον εαυτό μου..Βέβαια συμφωνώ 1000% οτι τα συμπτώματα δεν μπορούν να φύγουν εν μία νυχτι..απλά νομίζω ότι όλοι ψάχνουμε την συντομότερη ,την φωτεινότερη και την πιό εξασφαλισμένη οδό για την έξοδο απο το τούνελ..
Πολεμόντας την κατάθλιψη απο μόνος μου..διαπίστωσα ότι είναι πλέον θέμα ουσιών και νευροδιαβιβαστών (αν το λέω σωστά..)..Πήρα cipralex ..πολεμόντας το άγχος ..διαπίστωσα ότι πρέπει να πάρω atarax..αλλά βλέποντας μέσα στο είναι μου ..βλέπω ,..ξέρω ..αναγνωρίζω ..τι είναι αυτό που με έκανε απο ενα χαρούμενο κοινωνικό και γεμάτο γέλιο άνθρωπο ..τεσπα..αυτό που είμαι τώρα..δεν υπάρχει χάπι όμως για την αγάπη την συντροφιά και την ευτυχία..
Αν η τροφή για την ψυχή του κάθε ανθρώπου ..περικλείονταν σε ένα χάπι ..προφανώς θα ήταν XAPI END..