-
Μου ειχαν κάνει δώρο κάποτε ενα βιβλίο για τη γλώσσα του σώματος .Θα ψάξω να το βρω,αλλα απο οτι θυμάμαι δεν ηταν τιποτα το ιδιαίτερο..(με την εννοια οτι εγραφε πραγματα που λιγο πολυ ολοι ξερουμε)
Η φυσιογνωμική μου άρεσε περισσότερο.
Καποια στιγμή στη δουλειά παρακολούθησα ενα σχετικό σεμινάριο. Στις πωλήσεις ,αυτα θεωρούνται \"εργαλεία\".
\"Πως να χειρίζεστε τους 4 τυπους ανθρώπων\",δεν μου αρεσε καθόλου αυτη η κατηγοριοποίηση!!!!
-
Και γω τα παρακουλουθησα αυτα Φωτεινουλα μου,αλλα δυστυχως σε σχολη T.E. και ειναι λυπηρο.
-
Πρόσφατα αγόρασα το βιβλίο (ALLAN + BARBARA PEASE) εκδόδεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ
Η γλώσσα του σώματος
-
oboro έχουν πολύ ενδιαφέρον αυτά που λες. Αφωτεινή, ναι είναι γνωστό αυτό με τις πωλήσεις. Γιώτα αν δεις κάτι ενδιαφέρον στο βιβλίο μπορείς να μας το μεταφέρεις.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια θεωρία μου. Αν υποθέσουμε ότι οι κοινωνικά φοβικοί είναι συνεχώς με τα ερωτήματα αν είπαν και συμπεριφέρθηκαν ‘κατάλληλα’, λέω μήπως είναι και πιο εξπέρ στην ανάγνωση της γλώσσας του σώματος των άλλων και έχουν μεγαλύτερη συνείδηση της δικής τους, λόγω ‘εκπαίδευσης’; Βέβαια ίσως είναι πιο επιρρεπείς σε λάθη και παρεξηγήσεις από την άλλη, δε ξέρω…
Ως άτομο με κοινωνικό άγχος, πιάνω συνέχεια τον εαυτό μου να λέει, «όχι αυτό δε θα έκανα έτσι» θα στεκόμουν ‘καλύτερα’, θα χαμογελούσα πιο πειστικά ή θα ήμουν πιο ειλικρινής γιατί έχω αίσθηση του τι εντύπωση δίνω. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Μήπως απλά έχει να κάνει με το κάθε άτομο ξεχωριστά;
-
πανω στο θεμα της γλωσσας του σωμματος, ειμαι καθετα και απολυτα αντιθετος. πιστευω ακραδαντα πως οποιος λεει οποιος γραφει βιβλια για την γλωσσα του σωματος και το να μαντευεις το τι εννοουν οι αλλοι απο την γλωσσα του σωματος, ειναι απλα πονηρος ανθρωπος που εκμεταλευεται τον πονο η την περιεργεια των ανθρωπων. ποτε κανενας κλαδος της ψυχιατρικης η ψυχολογιας δεν ασχοληθηκε ουτε στο ελαχιστο με γλωσα του σωματος γιατι θεωρειτει κομπογιανιτικο και αντιεπιστημονικο, οπως η αστρονομια την αστρολογια!!! για εμενα ειναι ενα μεγαλο ψεμα πως οι σκεψεις του αλλου αντικατοπτριζονται σε καποια δηθεν γλωσσα του σωματος ειναι απλα μια πλανη. κριμα που κοροιδευουν τον κοσμο ετσι.
-
Γίνεται κάποιος να μας αντιπαθεί αλλά εμείς να τον συμπαθούμε ; >>>>>>>>>>>>&g t;δεν εχεις ακουστα για τη χυλοπιτα ???
-
Ωραία σημείωση oboro αυτή για τα μη λεκτικά μηνύματα του σώματος στο φλερτ.Δείτε στο youtube τη συνέντευξη που είχε πάρει η Paula Yates στον Michael Hutchence όταν ακόμη αυτή ήταν με τον sir λολ Geldof.Είναι μία καλή αποτύπωση των μη λεκτικών μηνυμάτων.Το σεξουαλικό παιχνίδι ήταν διάχυτο,το μέλλον προδιαγεγραμμένο,αλλά τότε κανείς δεν το ήξερε και δεν το αναγνώριζε.Η γλώσσα του σώματος μπορεί να μας πει πολλά για τις ποιότητες ανθρώπων αλλά και διαπροσωπικών σχέσεων.Έναν καθηγητή με ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας που είχα κάποτε,μόνο που παρατηρούσες τον τρόπο που κρατούσε το στήθος του έξω,τον αγέρωχο τρόπο που έστηνε τον εαυτό του σε κάθε στιγμή,αποκαλυπτικό.Αντίστ οιχα μπορεί να βγάλεις συμπεράσματα για τη σχέση ενός ζευγαριού από κινήσεις,στάσεις του ενός σώματος προς το άλλο.Μπορεί να καταλάβεις ποιος κινεί τα νήματα στη σχέση,ποιος είναι εξαρτώμενος,ανασφαλής ή ενοχικός,πάρα πολλές παρατηρήσεις,είναι τεράστιο το πεδίο στην κυριολεξία.
-
Δεν είμαι σίγουρος πως το εννοείς Δημήτρη. Θεωρώ πως ναι υπάρχουν εκμεταλλευτές και κομπογιαννήτες, αλλά επιτρέψε μου, είναι υπερβολικό και άδικο να κατατάσουμε την ηθολογία των ζώων (και των ανθρώπων αν θέλετε) σε μη επιστήμη.
-
Koινωνικέ,παίζει να είναι αλήθεια αυτό που ανέφερες,ίσως πραγματικά τα άτομα με την ανάλογη ιδιαιτερότητα να είναι πιο παρατηρητικά ως προς τη γλώσσα του σώματος.
-
γεια σας, εννοω πως οποιος πιστευει πως με την γλωσσα του τους σωματος μπορει να ερμηνευσει η να καταλαβει τις σκεψεις του αλλου ειναι πλανημενος γιατι ποτε δεν μπορεις να ξερεις (ενω μπορεις να κανεις μυρια υποθεσεων) τι σημαινει καθε κινηση του καθενος στα αληθεια. γινεται να πεσεις μεσα κατα τυχη η απο εμπειρια αλλα και παλι δεν ΞΕΡΕΙΣ! ρωτηστε ψυχολογους και ψυχιατρους αν ποτε διδαχτηκαν γλωσσα του σωματοςστο πανεπιστημιο και στοιχηματιζω πως δεν θα παρουν την ερωτηση καν στα σοβαρα. προσωπικα απορριπτω πληρως την ολη υποθεση της γλωσσα του σωματος και ολα τα βιβλια που υπαρχουν σχετικα με αυτη. και ναι, καποτε πιστευα και εγω για την γλωσσα του σωματος και διαβαζα σχετικα μεχρι που ξενερωσα με το ψεμα.