Quote:
Originally posted by rina80
καλησπέρα σας! είμαι καινούρια στο φόρουμ και θα ήθελα κάποιες συμβουλές από όσους γνωρίζουν. έχω μια αδερφή 26 ετών η οποία από τα 16 της βασανίζεται από κατάθλιψη. στην αρχή είχε απλώς κατάθλιψη έπαιρνε seropram και όλα ήταν καλά. πριν τρία χρόνια η ψυχολόγος της διέγνωσε ψυχαναγκασμό. είχε εμμονές ότι παρενοχλεί σεξουαλικά παιδάκια (είναι δασκάλα) με το βλέμμα, ότι μπορεί να τους μεταδώσει καποιες σκέψεις της. ακολούθησε μια θεραπεία και συνήλθε. βέβαια έκαναν 6 μήνες να την πιάσουν τα φάρμακα. κι ενώ τρία χρόνια τα πράγματα ήταν ήρεμα, τώρα η νόσος της μεταλλάχτηκε σε μανιοκατάθλιψη. στην αρχή είχε εμμονές ότι την παρακολουθούν και μεγαλομανία. μετά από φαρμακευτική αγωγή έχει πέσει πάρα πολύ. 4 μήνες τώρα παίρνει φάρμακα αλλά βελτίωση δε βλέπουμε. οι ιδέες ότι την παρακολουθούν πρέπει να έχουν φύγει - λέω πρέπει γιατί δυστυχώς δε μας μιλάει για αυτά που σκέφτεται - αλλά είναι πολύ πεσμένη και δεν έχει όρεξη για τίποτα. παίρνει αρκετά φάρμακα abilify, risperdal, dumirox, akinatol...και νομίζω ότι κάποιο από αυτά την έχει κάνει να κινείται σαν.....μαγκωμένη. η γιατρός της είπε ότι δυστυχώς η νόσος εξελίσσεται, της άλλαξε σήμερα φάρμακα και συνέστησε και αξονική. αυτό γιατί; κι εγώ κι οι γονείς μου έχουμε απελπιστεί. δεν ξέρουμε αν μπορούμε να τη βοηθήσουμε και πως. ή μήπως πρέπει να πάρουμε και μια δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρο. θα ήμουν ευγνώμων σε όποιον με βοηθούσε με την προσωπική του εμπειρία. ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας
αν ο γιατρός της τής διέγνωσε διπολική διαταραχή και δεν της χορήγησε σταθεροποιητή διάθεσης τότε η δεύτερη γνώμη επιβάλλεται. επειγόντως.