Quote:
Originally posted by Remedy
δεν θαθελα να γενικευσω στο θεμα,μιας και πολλες διαφορετικες περιπτωσεις σηκωνουν πολυ νερο και το ποσο αμυνομενος ειναι ο αμυνομενος και αν ειναι παντα πιο βιαιος ο επιτιθεμενος η ο προκαλων τις επιθεσεις, ειναι μια μεγαλη ιστορια.θυμαμαι π.χ. ποσο βιαιος, προσβλητικος, ρατσιστης και χυδαιος ειχε γινει πρωτος ο πανος που ηταν \"θυμα\" ομαδικης επιθεσης και ποσο υποκριτικη η υπερασπιση του απο εξισου βιαιους τυπους και μειδιω.
το αφηνω λοιπον και μιας και συζηταμε με αφορμη το πολυ συγκεκριμενο αυτο παραδειγμα εχω να πω το εξης.
φυσικα μπορω να δω το αστειο της υποθεσης στην μιμηση-σατυρα αυτη, και πολλες φορες εχω γελασει με αντιστοιχες προσπαθειες.
μπορω να δω ομως και το οτι αυτο μπορει να προκαλεσει ενοχληση στο \"αντικειμενο\" της σατυρας και να γινει και πολυ αγενες, οσο χιουμορ κι αν εχει στην εκφραση του.
προσωπικα θα το διασκεδαζα αν αφορουσε εμενα και ηταν εντεχνο και οχι κακοτεχνο.
αυτο δεν υποχρεωνει και τους αλλους να το διασκεδαζουν οταν αφορα αυτους.
θεωρω λοιπον πολυ δικαιη μια αγανακτηση στην τελευταια περιπτωση.
ΟΜΩΣ
νομιζω οτι το καλο και σωστο και υγειες για την επικοινωνια ειναι να εκπεμπουμε τα πραγματικα μηνυματα σε οσους συζητουμε και οχι τα αντιθετα.
αυτο σημαινει, οτι εμενα με εκπλησσει το ανοιγμα αυτου του θεματος απο την γουιρντ, οταν την εχω δει παμπολλες φορες να δεχεται φαινομενικα ανετα την \"σατυρα\" αυτη και να απανταει με εκφρασεις του τυπου \"καλο μου\" και \"χρυσο μου\". ειδα μαλιστα οτι πολυ συγκεκριμενα ειπε στην σχετικη συζητηση οπου διαφοροι αντεδρασαν με την \"σατυρα\" οτι ολα ειναι οκ και δεν τρεχει τπτ..
με τον ιδιο τροπο εχω δει την γουιρντ να αντιδραει σε πληρη εκνευρισμο και ερριστικοτητα, πραγμα που κατα τη γνωμη μου σημαινει οτι εκπεμπει αηχα μηνυματα.....διφορουμενα πολλες φορες η και εντελως αντιθετα της πραγματικοτητας που βιωνει αλλες.
αλλα ειναι φανερο για μενα,οτι αν στην πρωτοβουλια του πετραν να σατυρισει το υφος της, χωρις εντασεις , απλα και ξεκαθαρα η γουειρντ ελεγε εδω και καιρο και οχι απαραιτητα σημερα \"ξερεις, αυτο που κανεις, εμενα με ενοχλει\" με αυτα η ακομα λιγοτερα λογια, εγω πιστευω οτι ο πετραν θα το εκοβε.
το να λεει ξεκαθαρα οτι δεν την ενοχλει και να του απανταει με τον ιδιο αυτο τροπο της επιφανειακης γλυκυτητας ενω ειναι τοσο ενοχλημενη απ οτι τελικα φαινεται, και πυροδοτει την αντιστοιχη συνεχεια και προκαλει τον πετραν που αυτο ακριβως σατυριζει...
εν κατακλειδει
ναι , φυσικα, θα μπορουσε να ελειπε το ολο περιστατικο αλλα θα μπορουσε να κανει κι η γουειρντ κατι γι αυτο χωρις να προκληθει καμια απολυτως ενταση.