Quote:
Originally posted by aeolus74
Άκου λοιπόν ποιο είναι το \"μυστικό\" για να χάσεις κιλά!!!
1. Σωστή διατροφή
2. Άσκηση
Αστειεύομαι σαφώς διότι ΔΕΝ υπάρχουν μυστικά. Εάν κάποιος σου πει κάποιο μυστικό για να χάσεις κιλά, μην ακούς τίποτα από όσα λέει διότι είναι άσχετος.
Εάν κάνεις 1 από τα 2 παραπάνω τότε δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Πρέπει να τα κάνεις και τα δύο.
Επίσης, χάνω κιλά σημαίνει χάνω λίπος και όχι χάνω μυική μάζα. Η σωστή δίαιτα είναι αυτή η οποία θα σου επιτρέψει να χάσεις λίπος ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ταυτόχρονα την μυική σου μάζα. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί, θεωρώντας ότι δίαιτα σημαίνει «δεν τρώω». Αντίθετα δίαιτα σημαίνει «Τρώω σωστά». Με άλλα λόγια σωστή δίαιτα σημαίνει «δεν πεινάω».
Το να χάσεις λίπος γενικά είναι εύκολο. Το να βάλεις μυική μάζα είναι δύσκολο. Επίσης χάνω μυική μάζα σημαίνει ότι υποσιτίζομαι και ο οργανισμός μου προκειμένου να ανταπεξέλθει διασπά τις μυικές ίννες παράγοντας έτσι τα απαραίτητα αμινοξέα τα οποία δεν λαμβάνει από την τροφή.
Ένας τρίτος παράγοντας σημαντικός για την επιτυχία – εκτός από το know how- είναι ο ψυχολογικός. Εάν αισθάνεσαι ότι στερείσαι ή πιέζεσαι κάνοντας σωστό διατροφικό πρόγραμμα συνδιαζόμενο με αερόβια και αναερόβια άσκηση τότε κάποια στιγμή θα τα παρατήσεις.
Όλο το «κόλπο» είναι να κάνεις τα παραπάνω τρόπο ζωής, να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις και να μην μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό και τότε θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Απλά μην βιάζεσαι.
Όσον αφορά το νερό είναι πολύ σημαντικό όχι επειδή χάνεις κιλά πίνοντας νερό (ένας από τους πολούς μύθους) αλλά το νερό βοηθά στην μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων και στην κατακράτηση υγρών (όπλο δηλαδή κατά της κυταρίτιδας) και γενικά είναι πολύ σημαντικό για την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Διψάω σημαίνει ότι έχω ήδη έχω αφιδατοθεί.
Θα μπορούσα να πω πολλά μιας που το θέμα είναι τεράστιο, για ότι χρειαστείς είμαι στην διάθεσή σου.
οι περισσότερες γυναίκες δεν το θέλουν αυτό πάντως (να αυξήσουν την μυική μάζα)