Originally posted by La_ViTa
Quote:
Originally posted by arktos
bipolargirl , γεια σου.
κι εγώ κάθε φορά που πέφτω σε κατάθλιψη λέω : όχι πάλι.
προτιμώ την υπομανία.
οκ. η νορμοθυμία είναι το καλύτερο.
πέρα από τον κάνεις υπομονή για να περάσει, δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο.
ένα πράγμα που με βοήθησε σημαντικά ήταν που έκατσα, διαβάσα και έμαθα πολλά για την ασθένεια της διπολικής.
τελικά συμβιβάστηκα με την ιδέα.με την νέα πραγματικότητα.
κι ακόμη ψάχνω.
ήθελα να σε ρωτήσω γιατί ο γιατρός σου σού δίνει λίθιο.
υπάρχουν νέας γενιάς φάρμακα.
και δεν είδα να λαμβάνεις σταθεροποιητές.
φαντάζομαι ξέρεις τί είναι.
ψάξ΄το λίγο.
Καλησπέρα κι από μενα! Κι εγώ χρησιμοποιώ effexor αυτή την περίοδο (2 δόσεις των 75mg) και μπορώ να πω ότι με έχει βοηθήσει σημαντικά μέσα σε διάστημα 15 σχεδόν ημερών.
Εδώ και περίπου 3 χρόνια λαμβάνω λίθιο σαν σταθεροποιητή.Επειδή ανέφερες ότι υπάρχουν και πιο σύγχρονα φάρμακα κι έχει τύχει να το ψάξω λίγο το θέμα,το λίθιο θεωρείται ως το καλύτερο για την αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής.Κι ο δικός μου ο γιατρός ήθελε να αποφύγει το λίθιο και στην αρχή της αγωγής μου έδινε το lamictal,το οποίο όμως από μόνο του δεν φάνηκε να κάνει δουλειά. Τώρα συνδυάζω το lamictal με το λίθιο αλλά σκοπεύω να το αποσύρω τελείως το πρώτο καθώς δεν προσφέρει τίποτα.
Ενα μέλος ανέφερε ότι το λίθιο δεν θεραπεύει 100% την κατάθλιψη.Αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά.Πάντως στην δικιά μου περίπτωση μείωσε αρκετά την ένταση και την διάρκεια των επεισοδίων κι αυτό λαμβάνοντας μικρή ποσότητα.Θέλω να ελπίζω πως θα μειώσει και την συχνότητα...
Υ.Γ Μια ερώτηση σε αυτούς που παίρνουν effexor: έχει παρατηρήσει κανείς έντονους πονοκεφάλους και τρέμουλο των χεριών ακόμα και μετά από αρκετό καιρό λήψης? ευχαριστώ!