Να ρωτήσω κάτι; Η καθημερινότητα σου, η ζωή σου πως είναι αυτή τη στιγμή και πώς θα ήθελες να είναι; Είπες πως δεν έχεις αρχίσει να δουλεύεις νομίζω. Με ποιούς μένεις, πώς είναι τα οικονομικά σου, τι γίνεται από στενές προσωπικές σχέσεις, υπάρχει κάποια σχέση; Δεν τα ρωτάω για να απαντήσεις οπωσδήποτε. Αλλά τι είναι αυτό που θέλεις, ποιες είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν και πού σε μπλοκάρουν ακριβώς τα στερεότυπα; Απ\' όσο λες έχεις ήδη κάποιο μεταπτυχιακό από την Αγγλία, έχεις λοιπόν μια βάση για να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα αν νομίζεις ότι η απομάκρυνση και η δυνατότητα να είσαι μόνος θα σε δυναμώσει και θα σε διευκολύνει.
Νομίζω εξάλλου ότι κανείς δεν είναι προετοιμασμένος να αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε νέα ευκαιρία που του δίνεται, γιατί αξιολογώντας τα πράγματα εκ των υστέρων, έχοντας ήδη αποκομίσει μια εμπειρία, βλέπεις δυνατότητες που χωρίς αυτή την εμπειρία, δεν μπορούσες καν να αντιληφθείς ή απλά δεν ήσουν έτοιμος.
Κι εγώ λέω ότι αν ξαναπήγαινα για μεταπτυχιακό θα έκανα ακόμα περισσότερα πράγματα από όσα έκανα τότε, αλλά το έχω σαν μια πολύ ωραία ανάμνηση, αφού με βάση αυτό που ήμουν και αυτά που ήξερα, τόσα μπόρεσα να κάνω. Αφού όμως μου άνοιξε μια πόρτα, προσπάθησα να ξαναμπώ και το έκανα, συνεχίζοντας τις σπουδές σε δεύτερο χρόνο και πιάνοντας δουλειά στο εξωτερικό σε τρίτο χρόνο. Εύκολο δεν ήταν να υλοποιηθεί, αλλά με την επιμονή έγινε. Για μένα ένα σημείο κλειδί ήταν ότι δεν μοιράστηκα τις σκέψεις μου και τα σχέδια μου με όσους ήξερα ότι θα ενίσχυαν τα \'στερεότυπα\', απλά ανακοίνωσα.