Την πραγματικη βοηθεια θα την παρει καποιος οταν δινει ολες τις διαστασεις ενος προβληματος και θεωρω οτι η nektaria78 δεν δινει ουτε ολες αλλα ουτε και τις πραγματικες διαστασεις της καταστασης......
Θελοντας λοιπον να βηθησω και να βοηθηθω αναγκαστηκα να αποτανθω ανωνυμα σε ολους εσας προσπαθωντας να βρω μια ακρη σε ολο αυτο που περναω αλλα και περναμε με την συντροφο μου εδω και περιπου 1,5 χρονο.
θα πρεπει κατ\' αρχην να σας παραθεσω το ιστορικο χωρις να θελω να σας κουρασω.
Γνωριστικα με την συντροφο μου ή τεως συντροφό μου (δεν ξερω) πριν απο αρκετο καιρο. Εγω σε διασταση με την πρωην συζηγο μου μετα απο εναν 15ετη γαμο με απειρες δυστιχισμενες στιγμες. Οταν γνωρισα την συντροφο μου ειδα μια αχτιδα φωτος μεσα στο μαυρο σκοταδι το οποιο ζουσα γαι πολλα χρονια. Ειχα την αναγκη να αγαπησω και να αγαπηθω.....να ερωτευτω και να μ\'ερωτευτουν......να μιλησω και να εισακουστω....
Θεωρησα οτι βρηκα αυτο τον ανθρωπο στο πρωσοπο της συντροφου μου.....ειδα εναν ανθρωπο χαμογελαστο, ετοιμη ανα πασα ωρα και στιγμη να με ακουσει, να με αφουγκραστει, να μου δωσει σημασια....την ερωτευτηκα σχεδον αμεσως....το ιδιο κι εκεινη οπως μου εδειχνε.....Ηταν κι αυτη οπως μου περιεγραφε ενα θυμα σε μια σχεση που οπως μου περιεγραφε βιωνε την απορρηψη την περιθωριοποιηση και απο περιγραφομενα περιστατικα την λευκη βια με ολα τα συμτωματα που περιγραφονται σε site και βιβλιογραφιες γι\' αυτην την κατασταση....
Αρχισαμε να δενομαστε και τελικα κι αυτη αποφασισε να φυγει απο τον γαμο της . Εγω πλεον αρχισα να πιστοποιω στον εαυτο μου οτι την αγαπω και οτι βιωνα για πρωτη ισως φορα στον εαυτο μου τι σημαινει πραγματικη αγαπη.....ηθελα να την στηριζω να κανω πραγματα γι αυτη και τα παιδια της.....ηθελα πραγματικα να αφιερωσω την ζωη μου σ\'αυτη την γυναικα και οπως της ελεγα και της εγραψα καποια στιγμη {ηθελα να πεθανω στην αγκαλια της με τελευταια κουβεντα μου το ονομα της}....
Πριν απο 1,5 χρονο περιπου χωρισε κι αυτη και απο τοτε αρχισε να διογκωνεται το προβλημα....Εγω θελοντας να της δωσω κουραγιο αλλα να στηριξω και τον εαυτο μου , αλλες φορες συζητοντας κι αλλες προσπαθοντας να συζητησω μαζι της της ελεγα οτι ειναι δικαιολογημενη η στεναχωρια της η λυπη της η θλιψη της διοτι βιωνε ενα διαζυγιο.....Ημουν παντα κοντα της προσπαθωντας να την στηριξω και να την βοηθησω ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ......ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΣΕ ΟΛΑ! ελπιζοντας οτι καποια στιγμη θα ομαλοποιηθει η κατασταση και θα αρχισουμε να κανουμε πραξη ολα τα ονειρα που καναμε μαζι, ικανοποιοντας και οι δυο τα θελω μας....θελω τα οποια δεν υπηρχαν σχεδον ποτε στην ζωη μας....Αξιζει να σημειωσω εδω οτι η συντροφος μου σε ολες τις δυσκολες καταστασεις που βιωσε στην ζωη της ήταν μονη, χωρις την παρουσια της βιολογικης της οικογενειας , ουτε καν σε ψυχολογικο επιπεδο. Αυτο το ειχα καταλαβει απο πολυ νωρις αλλα δεν μ\'ενοιαζε αν και τελικα αποδικνειεται οτι μεχρι ενα βαθμο ηταν απαραιτητο να υπαρχει.
Αποφασισαμε να μεινουμε μαζι 8 μηνες περιπου μετα τον χωρισμο της και να εμφανιστω στα παιδια σαν ο συντροφος πλεον της μαμας τους, μιας και μεχρι τοτε με γνωριζανε σαν ενα πολυ καλο τους φιλο....Μεσα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα δεθηκαμε και με τα παιδια σε βαθμο που πλεον οχι απλως μ\'αγαπανε, αλλα θελουν να ειναι συνεχως επανω μου....(αυτο ομολογω οτι με πνιγει λιγο ειδικα τον τελαιταιο καιρο που αντιμετωπιζω και επαγγελματικο προβλημα)
Βλεποντας την θλιψη της και την ψυχολογικη της καταπτωση να επιδεινωνεται μερα με την μερα αρχισα να ψαχνομαι και να ψαχνω με ποιον τροπο θα την βηθησω να σταθει στα ποδια της. Τελικα ρωτοντας διαφορους και ψαχνοντας στο internet τα συμπτωματα που ειχε κατεληξα στο στμπερασμα οτι χρηζει αμεσης υποστηριξης ενος ειδικου και δη ψυχιατρου. Αφου καταφερα να την πεισω γι αυτο επισκευτικαμε μια ψυχιατρο για την οποια ειχα αριστες συστασεις.....Μετα απο δυο συνεδριες αποφανθηκε οτι βρισκοταν σε χρονια καταθληπτικη κατασταση και εκεινο το διαστημα ειχε καταθληψη σε αρκετα βαρια μορφη...της ξεκινησε θεραπεια με χαπια αντικαταθληπτικα.....και της ανανεωνε τα ραντεβου για να βλεπει την προοδο....Εγω χωρις να εχω την παραμικρη προθεση να περιαυτολογησω ημουν παντα διπλα της προσπαθωντας να λυνω προβληματα της καθημερινοτητας(δουλεις του σπιτιου,οικονομικη συνησφορα ακομη και σε αλογιστα εξοδα, ) και να την στηριζω ψυχολογικα, φυσικα παντα με το αναλογο πρωσοπικο μου κοστος, και δεν εννοω κοστος σε υλικο αντικρισμα....Αξιζει να σημειωσω οτι η επιδεινωση της ψυχολογικης της καταστασης οφειλεται και σε μια αρκετα μεγαλη κριση που περασαμε οταν εγω διαπιστωσα οτι διατηρει επικοινωνια με καποιον απο το σχετικα κοντινο παρελθον της και φυσικα συμπεριφερθηκα αναλογα......(μαζεψα τα πραγματα μου και εφυγα αλλα διαβεβαιονοντας μου οτι δεν συνεβει τιποτε αποφασισα να δωσω μια ευκαιρεια....
Αφου περασε ενα διαστημα περιπου 3ων μηνων με τα αντικαταθληπτικα εβλεπα οτι η κατασταση αρχισε να στρωνει και πιστεψα στην πληρη ιαση της καταστασης....αλλα εκανα λαθος...καποια στιγμη μου ανακοινωσε οτι αισθανεται οτι υποτροπιαζει!!! Απεφθυνθηκαμε και παλι στην γιατρο και διεγνωσε υπομανια....δινοντας της ενα κοκτειλ πλεον χαπιων τα ποια εχουν και τις αναλογες παρενεργειες.....
Παραλληλα εγω απο διαφορες καταστασεις που επιβαρυναν την ψυχολογια μου (διζυγιο με αλοκοτες συμπεριφορες απο την πρωην, επαγγελματικες πιεσεις ΦΟΒΕΡΕΣ με αποτελεσμα να χασω και την δουλεια μου, οικογενειακα προβληματα με αδερφια και γονεις, φασαριες, προσπαθωντας να προφυλαξω οσο περνουσε απο το χερι μου την ψυχολογια των δικων μου παιδιων, και βιωνοντας καθημερινα τις ψυχολογικες μεταπτωσεις τις συντροφου μου) κατεληξα κι εγω στην ψυχιατρο που και για μενα διεγνωσε ΚΑΤΑΘΛΗΨΗ και μου εδωσε χαπια τα οποια παιρνω και θα παιρνω για αρκετο καιρο ακομη.
Εδω και περιπου εξι μηνες ειμαι ανεργος για πρωτη φορα στην ζωη μου υστερα απο 26 χρονια. Αυτο σημαινει οτι οικονομικα ειμαι σε ασχημη κατασταση, και με υποχρεωσεις να τρεχουν....Η ψυχολογια μου πλεον ειναι καταβαρθρωμενη.....Ευτυχως λογω του ονοματος που εχω χτισει μεχρι σημερα αλλα και των δισυνδεσεων που διαθετω βρηκα μια δουλεια αλλα εκτος του τοπου διαμονης μου.....και με απολαβες και μελλον πολυ καλυτερο απ΄οτι ειχα μεχρι τωρα...(θεωρω οτι ο Θεος δεν με εγκατελειψε)
Αφου λοιπον λυθηκε το επαγγελματικο, αφου διατηρω μια καλη επικοινωνια με την πρωην, αφου εχω αποκαταστησει μια αριστη σχεση επικοινωνια και επαφη με τα παιδια μου και αφου αποκατασταθηκε η ηρεμια (οχι εντελως) με την οικογενεια μου αρχισα πλεον να βλεπω αισιοδοξα και το μελλον μου με την συντροφο μου....Της ανακοινωνω οτι βρηκα δουλεια και θα πρεπει να παμε τουλαχιστον για 3-5 χρονια να ζησουμε στην ...........!!! Παρεπιπτωντος σαν τοπος ειναι πανεμορφος και ετυχε να ειμαστε διακοπες εκει περυσι.....Την ειδα προβληματισμενη.....την δικαιολογησα διοτι δεν ειναι μονη της και αποφασισαμε να παω εγω και μετα απο 2-3 μηνες αφου τακτοποιησει τις εδω καταστασεις να ερθει κι αυτη εκει με τα παιδια και συμφωνησε. Το ανακοινωσε και στην ψυχιατρο και λαμβανοντας την απαντηση οτι ειναι οτι καλυτερο για την ιδια να ξεφυγει απο το περιβαλον αυτο που της διμηουργει τοσα προβληματα.. Μεχρι εδω καλα!!!
Βλεπω ομως οτι: Ενω εχει ψυχολογικες μεταπτωσεις και προβληματισμους που κατα καιρους τους γραφει κιολλας και αν και εχει και την προτροπη της γιατρου να επιδιωκει να την επισκεπταιται αυτη δεν το κανει. Επικαλειται οικονομικη δυσχερεια..και της λεω δανεισου απο τους γονεις σου και θα τους τα επιστρεψουμε.Μου απανταει δεν εχουν...την στιγμη που προσφερθηκαν οικιωθελως να δωσουν προ διμηνου 1500€ για να της βαψουν το αυτοκινητο και φυσικα δεν τα πηρε...Πρεπει να επισκευθει τον γυναικολογο της και δεν το κανει τον οδοντιατρο και δεν το κανει, τον ενδοκρινολογο και δεν το κανει, τον δερματολογο και δεν το κανει, την ωρα που εχει και την παραινεση πλεον και τα χρηματα απο τους γονεις της!!!!!Τα χαπια της πρεπει να διαπιστωσει οτι τελειωσανε για να παει να αγορασει αλλα, στο σπιτι εχουμε φτασει παρα τις δικες μου προσπαθειες να ειμαστε σαν δυο συγκατοικοι που δεν τα βρισκουμε στο ενοικιο, την παροτρυνω να βγουμε και δεν το κανει,και το μονο που κανουμε ειναι αυτη στην τηλεοραση και νωρις για υπνο κι εγω στον υπολογιστη.
Σημερα της ειπα οτι αυτη η κατασταση με εχει εξουθενωσει, και ειμαι φοβερα προβληματισμενος για το κοινο μας μελλον....της ειπα οτι εφοσον ξερεις το προβλημα και σου παρεχεται η λυση γιατι μαζευεις τα προβληματα μπροστα σου, τα κοιτας και απλως κλαις την μοιρα σου.....΄΄
Αυτους τους προβληματισμους τους εξεφρασα πολλες φορες και στην γιατρο εξηγωντας της οτι λογω του οτι υπαρχουν και δυο παιδια θα πρεπει να ξερω αν και πως θα ισιωσει η κατασταση.........Η γιατρος με διαβεβαιωσε πολλες φορες οτι θα γινει καλα!!!!!!!!!!
Ειληκρινα η αγωνια μου ειναι μεγαλη και προσπαθω να την βοηθησω οπως μπορω...με εμψυχωση με βοηθεια για τα παιδια, προσπαθωντας να διμηουργησω ενα καλο κλιμα, προσπαθοντας να την πλησιασω με συζητηση, προσπαθοντας να την προβληματισω, προσπαθοντας να την πλησιασω σεξουαλικα(εδω εισπρατω την πληρη απορρηψη) και ολες οι προσπαθειες για οτιδηποτε πεφτουν στο κενο!!!!!!!!
Σημερα της ειπα οτι κουραστηκα, οτι με ειμαι πολυ προβληματισμενος, οτι διπιστωνω πως αν ερθει μαζι μου ισως να μην μπορεσει να ανταπεξελθει , και πως πρεπει επιτελους να κανει κατι για να βοηθησει τον εαυτο της...Διαπιστωνω επισεις απο τον εαυτο μου πως για να μπορεσω να ανταπεξελθω στον ρολο μου σαν ο δευτερος πατερας των δικων της παιδιων εχω αναγκη να αντλησω δυναμη απο τηνσχεση μας πραγμα που δεν γινεται με αποτελεσμα να πιεζω τον εαυτο μου να συμπεριφερθω καλα στα παιδια και ιδιως τις στιγμες που σαν μικρα που ειναι χρηζουν της αναλογης κατανοησης και συμπεριφορας.!!!!!!!
Το σιγουρο ειναι οτι δεν θελω να χωρισω μαζι της γιατι την αγαπω (ειναι το μονο σιγουρο, και οχι με ορους οπως μου ειπε σημερα στην συζητηση μας) αλλα τελικα η μονοπλευρη προσπαθεια ειναι ικανη να κρατησει ζωντανη μια σχεση????
Δεν δικδικω το αλλαθητο αλλα και ουτε το βαζω στα ποδια..(δεν ειμαι απ\' αυτους που εγκαταλειπουν μια προσπαθεια) αλλα θα ηθελα να ξερω: ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΥΓΕΙΗ ΣΧΕΣΗ??? ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?? ΤΙ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ? ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΗΣΕΙ? κΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΛΗΣΩ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΟΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΑΛΕΥΩ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!!!!!!!!!????????
Παρακαλω πολυ να εκληφθει σαν μια κραυγη αγωνιας και οχι σαν απολογια η οτιδηποτε αλλο!! Σας ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη αν σας κουρασα καθως επισεις και για τα ορθογραφικα ή εκφραστικα λαθη μου!!!