Quote:
Originally posted by RainAndWind
Μμ,περίεργο,αλλά ποτέ δε με θεωρούσα εντελώς \"φυσιολογική\"λολ.
Τι σημασία έχει αυτός ο νόμος της κανονικότητας;Aπό ποιους ορίζεται άραγε το \"φυσιολογικό\'και το \"τρελό\"στην πορεία της ζωής μας;(πέρα από τη διάγνωση φυσικά ενός η περισσότερων ειδικών,εννοώ στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και επικοινωνία με όσους μας πλαισιώνουν στο διάβα της ζωής).Και ας υποθέσουμε πως δεν είμαστε και πολύ \"φυσιολογικοί\".So fuckin\'what?Ξέρεις ονειροπλασμένε,συχνά φοράω μία κονκάρδα που γράφει πάνω\"almost normal\",χα χα.Γιατί αυτό νομίζω πως με καλύπτει,σύμφωνα με τα βιώματά μου και με το πώς λειτουργώ,ούτε εμένα με χωράει η έννοια του καθώς ορίζει την κανονικότητα η κοινωνία.
Βρε φιλαράκια,εντάξει,έχουμε οι περισσότεροι τις ιδιορρυθμίες,τα χούγια,τις ευαισθησίες και όσα κουβαλάμε και μας βασανίζουν σε κάποιες φάσεις.Γιατί να μην το φέρουμε λίγο πιο ελαφριά όλο αυτό,γιατί να μας βάζουμε συνεχώς στην θέση της απολογίας;Γιατί να μην το αγκαλιάσουμε,αποδεχτούμε ως κομμάτι μας και να μη μας θεωρούμε ξένους και διαφορετικούς;Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια,αλλά με βοηθάει περισσότερο το να λέω στον εαυτό μου\"φιλενάδα πάμε κι όποιος μας γουστάρει\",αντί να με γρονθοκοπάω με τέτοιες απαιτήσεις να εντάσσομαι και να με κρίνω αυστηρά βαφτίζοντάς με κάπως(πχ αυτό το αντικοινωνικός,κλειστός,δί χως κοινωνική ευφυία,πόσο ονειροπλασμένε μπορεί να σε επηρεάζει η ταμπέλα που βάζεις στον εαυτό σου;Eπεξεργάσου το καλέ,άλλαξέ τηνε τη ρημάδα!δεν μπορείς να αρχίσεις φτιάχνοντας την εικόνα σου για σένα,δεν πιστεύεις πως αυτό που μας ονοματίζουμε κάποιες φορές γινόμαστε,γιατί το πιστεύουμε για μας;;;)
Λίγες σκέψεις,φιλικά.:)
Δεν με προβληματίζει τόσο το αν νιώθω φυσιολογικός (και άλλωστε πλέον δεν κολλάω τόσο σε διαγνώσεις και λοιπά) όσο το αν νιώθω καλά γενικώς με τον εαυτό μου και τη ζωή μου. Δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Αποδέχομαι πως περνάω φάσεις/ περιόδους αδυναμίας και προσπαθώ να συμβιβάζομαι με αυτό. Γκρινιάζω αρκετές φορές πάντως...