παρακαλω πισω στη κατσαρολα,
για γραμματικη αλλου.
:D
Printable View
παρακαλω πισω στη κατσαρολα,
για γραμματικη αλλου.
:D
Δεν έχω ιδεά για τι μιλάς, αλλά εγώ ποστάρω για να γίνω περήφανο μέλος αυτού του κρινο-θρεντ.
Πόσταρε και μη ερεύνα!!!!
Ακριβώς λολολ
τωρα θα μπουμε στο κυριως θεμα.... συντομα
Μου αρεσε τοσο πολυ αυτο το καινουργιο θεμα! γιατι παραμεληθηκε? Εχει πραγματι μια αλλοκοτη σεξουαλικοτητα το σκευος κατσαρολα... Αναμενω με αγωνια το κυριως θεμα, το οποιο ομως με παραπεμπει σε ψητο, που δεν αφορα βεβαιως κατσαρολα, αλλα νομιζω πως αυτο δε θα ενοχλησει ιδαιτερα το προκειμενο θεμα.
ε ναι....
θα ερεθισουμε ουρανισκους αγαπητη κουρτινιτσα....
εγω δεν μαγειρευω καλα...τωρα μαθαινω... μπορω να φτιαξω αριστουργηματα ..κατα λαθοσ παντα... (αν δεν τα καψω).. (εχουμε πεταξει 3 κατσαρολεσ μεχρι στιγμησ)... το μονο προβλημα ειναι πωσ ποτε κατι που θα μαγειρεψω δεν θα ειναι ιδιο με την επομενη φωρα που θα το φτιαξω...
σημερα εφτιαξα χιλοπητεσ με ντοματουλα...μμμ πολυ νοστιμες ηταν... ηταν η πρωτη μου χιλοπιτο φωρα...
:):):)
http://i6.photobucket.com/albums/y20...k/ccc0f3e2.jpg
αν πηγαιναμε παραλια... αν ειχαμε και 50 ευρω παραπανω στην τσεπη..αν ειχε καλο καιρο.. και υπεροχη θαλασσα..δεν νομιζω πωσ θα λεγαμε οχι σε κατι τετοιο...
http://i6.photobucket.com/albums/y204/adzik/menu_02.jpg τι λετε?
Ελπιζω και τους πιο απαιτητικους...Quote:
Originally posted by krino
ε ναι....
θα ερεθισουμε ουρανισκους αγαπητη κουρτινιτσα....
Ασχετο, εγω εχω φαει μεγαλο κολλημα με τα μανιταρια τωρα τελευταια.
Την τελευταια φορα τα εφτιαξα με πιπεριες και μια σαλτσα απο βαλσαμικο και μουσταρδα, θεσπεσια εγιναν!
Α,ναι.Θαυμάσια τα μανιτάρια.Και ψητά όπως ανέφερες,με μπαλσάμικο,αλλά και α λα κρεμ,όπως και τηγανητά σε λίγο βούτυρο φρέσκο με μαιντανό ψιλοκομμένο και σκορδάκι.
Οι σαλάτες το καλοκαίρι η καλύτερή μου.
Σήμερα έφτιαξα μία σαλάτα ζυμαρικών με γαρίδες καθαρισμένες,τρίχρωμες πένες,λίγο αγγουράκι πίκλα,άνιθο,κρεμμυδάκι φρέσκο,φύλλα κάπαρης,κύβους φρέσκιας ντομάτας(βγάζουμε τους σπόρους και κομματιάζουμε την υπόλοιπη)και μία σάλτσα φυτικής μαγιονέζας με λίγη μουστάρδα και κέτσαπ.
Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να \"δέσουν\"τα υλικά,ζεστή δεν είναι τόσο νόστιμη.
Σαλάτα ρόκα με ντομάτα λιαστή,μπαλσάμικο,τριμμένη παρμεζάνα και καρύδια ψιλοκοπανισμένα.
Σαλάτα εποχής με λάχανο άσπρο και κόκκινο,καρότο τριμμένο,πιπεριά ψιλοκομμένη,ραπανάκια,λίγο μαιντανό και μία βινεγκρέτ με λευκό ξύδι.Μπορείτε να προσθέσετε και τουρσί για έξτρα γεύση.Ή να βάλετε και σκόρδο τριμμένο ακόμη.
Γαριδες
Υλικά
2 κουταλιές σησαμέλαιο ανατολίτικο
2 κουταλιές φυτικό έλαιο
2 κουταλιές σούπας λευκός κόλιανδρος
2 κουταλιές σπόροι κύμινου τριμμένοι
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1 κουταλιά σπόροι μαύρης μουστάρδα
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
30 μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι χυμός ροδιών
1 κουταλιά κόκκινο ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
250 γρ. σίκορι, χωρίς τους σκληρούς μίσχους, με το φυλλώδες μέρος σχισμένο
σε κομμάτια 5 εκ.
περικάρπια και σπόροι από 1/4 μεγάλο ή 1/2 μικρό ρόδι (περίπου 2 κουταλιές)
Εκτέλεση
1. Σε μια χύτρα των 30 εκ. αναμιγνύουμε 1 κουταλιά σησαμέλαιο με το φυτικό έλαιο, τους σπόρους κόλιανδρου, το κύμινο, το πιπέρι και τους σπόρους μαύρης μουστάρδας. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις γαρίδες και μαγειρεύουμε γυρίζοντας και ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή έως ότου οι γαρίδες γίνουν αδιαφανείς.
2. Μειώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε το χυμό ροδιού, το ξύδι και το αλάτι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας καλά τον πυθμένα της χύτρας και προσθέτουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο.
Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι σίκορι σε κάθε πιάτο. Βάζουμε από πάνω γαρίδες και ψιλοβρέχουμε με σάλτσα γύρω από το πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω το περικάρπιο και τους σπόρους από το ρόδι.
εγγυημενο αποτελεσμα,
σιγουρο σηκωμα.
;)
τελειεσ οι σαλατεσ...μμμ...
πεινασα! :)
Quote:
Originally posted by Adzik
τελειεσ οι σαλατεσ...μμμ...
γιατι οι γαριδες?
;)