Quote:
Originally posted by RainAndWind
Συμφωνώ με τον Keep.Αντί να το βλέπουμε ως αγώνα ποιος είναι τολμηρός και ποιος όχι(το βρήκα εντελώς κουτό να ταυτίζουμε την τόλμη μας με τη φάτσα μας στο ίντερνετ όπως διαπίστωσα από κάποια που διάβασα,ή να θεωρούμε τους υπόλοιπους λιγότερο τολμηρούς και καλά).Υπήρξε μάλιστα και μία τάση να \"σπρώχνονται\"άτομα να \"πάρουν μπρος\"ή να επιβραβεύονται όταν το έκαναν,σαν μπράβο,να,είσαι θαρραλέος ή άνετος ξέρω γω,ήταν εξαιρετικά ανεύθυνο-προσωπική μου άποψη.
Πρώτον,ακόμη και να μην έχουμε πρόβλημα να ταυτοποιηθούμε,αρκετοί έχουμε αναφερθεί σε οικογενειακά βιώματα,εμπειρίες και προβλήματα άλλων.Συγγενών,φιλικών προσώπων ή οτιδήποτε άλλο.Οι συνειρμοί εύκολα γενόμενοι και οι άνθρωποι εκείνοι δε ρωτήθηκαν αν ήθελαν να ταυτοποιηθούν μέσω της δικής μας συμμετοχής σε ένα site.
Η διαφύλαξη των προσωπικών μας δεδομένων είναι πράξη σωφροσύνης,όχι ατολμίας.Καιροί δύσκολοι,απαιτούν τακτικές περίσκεψης και σύνεσης,όχι γιούργια στ\'αγγούρια,εκτός αν έχεις σκεφτεί τα τυχόν αγγούρια και είσαι έτοιμος να πληρώσεις ενδεχόμενο κόστος.Προσωπικά δεν το χρειάζομαι,να περιπλέκω τη ζωή μου.
Από την άλλη,δεν έχω φυσικά το δικαίωμα να πω σε κάποιον μην το κάνεις,ή να τον στηλιτεύσω για την πρωτοβουλία του,δεν είναι δική μου δουλειά εξάλλου,αφορά τον καθένα.
Αλλά σε γενικές γραμμές ο Keep με το ποστ του,που το βρήκα προσεκτικό και μπράβο του,εξέφρασε σε μεγάλο βαθμό όσα πιστεύω πάνω στο θέμα.
Πχ ένας που περνάει απλά μία στρεσογόνο κατάσταση,περιστασιακή,που του έχει επιφέρει άγχος,μπορεί να μην το βλέπει έτσι.Όμως υπάρχουν εδώ μέσα sections με εξαρτήσεις,με κακοποίηση,με χρόνιες παθήσεις που ίσως θα ήταν καλό οι πρωτοβουλίες να εξετάζονταν και με άλλα κριτήρια.
Προσωπικά δεν έχω καν fb.Έχω γνώση απείρου κάλλους μαλακιών σε διαπροσωπικό και κοινωνικό επίπεδο να γίνονται εξαιτίας της έκθεσης δίχως να λαμβάνονται υπόψιν άλλοι παράγοντες.
Συμφωνω απολυτα.