-
παίρνω μόνο αντικαταθλιπτικά niki, η γιατρός δε μου είπε τίποτα για ψυχοθεραπεία. εγώ δεν είναι πως θέλω να είμαι συνέχεια στο κρεβάτι, βγαίνω απο το σπίτι και συναντώ φίλες και φίλους αλλά δε βρίσκω καμία ευχαρίστηση..ισα ισα που χαλιέμαι περισσότερο ξέροντας ότι αυτοί νιώθουν καλά και εγώ είμαι σε αυτή τη φάση και μετά νιώθω μειονεκτικά απέναντί τους. επίσης δεν το έχω συζητήσει με κανέναν απο αυτούς γιατί το θεωρούν ψυχική ανωμαλία να παθεις κατάθλιψη!!! οπότε καταλαβαίνεις πως νιώθω μαζί τους μιας και μαζί με όλα τα άλλα πρέπει να προσποιούμαι πως είμαι καλά!
κι εγώ υπάρχουν φορές που νιώθω αποτυχημένη, κατώτερη απο τους άλλους και ασήμαντη αλλά νομίζω το θετικό σε όλη την κατάσταση είναι πως ξέρω οτι δεν μπορώ να ελέγξω αυτές τις σκέψεις γιατί είναι μέρος του προβλήματος και δεν είναι σκέψεις που πρέπει να παίρνω στα σοβαρά και να με ανησυχούν. αυτο εσυ θετικό δεν το βλέπεις η μονό εγώ το νομίζω έτσι?
απλά είναι και στιγμές που με ταλαιπωρούν όλα αυτά και με στεναχωρούν αλλά είμαι σίγουρη τώρα πως όλα θα πάνε καλά..ήδη άρχισα να αισθάνομαι λίγο καλύτερα απο πριν.
σε ευχαριστώ πολυ για τη συμπαράστασή σου πραγματικά!
:) φιλιά
-
Πραγματι ολες αυτες οι σκεψεις ειναι μερος της καταθλιψης και δεν ελεγχονται και πολυ ευκολα οποτε ειναι θετικο το οτι το βλεπεις ετσι.Θα πρεπει να τις αποδεχεσαι κατα καποιο τροπο αλλα οχι και να σε ανησυχουν γιατι ειναι παροδικες.
Καταλαβαινω αυτο που λες για τους γυρω σου..και μενα μονο 1 φιλη μου ηξερε λιγα πραγματα για το πως ειμαι..δεν το χα πει πουθενα αλλου γιατι φοβομουνα και εγω τι θα σκεφτονται οι αλλοι,μιας και υπαρχει η ταση οταν καποιος αντιμετωπιζει καποια δυσκολια πολλοι να αρχιζουν να αποδιδουν χαρακτηρισμους και να ειναι επιφυλακτικοι.Ετσι κ εγω επρεπε να προσποιουμαι πως ειμαι καλα,πραγμα το οποιο δεν μπορω να πω οτι μου κανε και πολυ καλο αφου με εκανε να νιωθω χειροτερα και να εχω και την εννοια μην καταλαβει κανεις το πως πραγματικα ειμαι.
Εχεις σκεφτει καθολου την περιπτωση να ελεγες στον γιατρο σου να εκανες και ψυχοθεραπεια?Ισως σε βοηθουσε περισσοτερο το να συζητας με καποιον οσα σε προβληματιζουν.
-
οrion αυτό που λες το κάνω κι εγω και πιάνει όντως τις πιο πολλές φορές :)
niki μου συζητάω πολύ με την αδερφή μου και με τη μητέρα μου για όλα όσα νιώθω και όσα φοβάμαι και με βοηθάει πολύ αυτή η επικοινωνία. η μητέρα μου είχε παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν και μπορεί να καταλάβει όλα όσα της λέω. απλά εγώ δε θέλω να την πολυφορτώνω γιατί αυτή στεναχωριέται και αγχωνεται περισσότερο απο μένα! γι αυτό ζήτησα βοήθεια εδώ..σκέφτηκα να το ζητήσω στη γιατρό για την ψυχοθεραπεία αν δεν δω βελτίωση μεσα σε λίγες μέρες.
-
Πολύ λάθος αντιμετώπιση... έχεις κάποιον άλλο να μιλάς έστω orion?
-
..καλε μου Οριον.. εμεις ημαστε εδω... και οχι μονο ημαστε..αλλα καταλαβαινουμε.... και θελουμε (θελω) πολυ να μιλαμε μαζι σου..:):) φιλακια πολλα!!... εκεινη απλα δεν καταλαβαινει και δεν θελει να καταλαβει...
-
Orion, να προσέχεις! Μη τυχόν και σε βάλουν σε κλινική, Να είσαι ψύχραιμος και να τα λες σε μας έδώ.
-
γιαυτο τα αντικαταθλιπτικα τα παιρνεις το λιγοτερο 6 μηνες για να υποχωρισουν αυτα που νοιωθεις και το μυαλο να αρχισει να λειτουργει σωστα.το ενα μεσατο με νερο μπουκαλι να το βλεπει μισογεματο και οχι μισοαδειο...μην ανυσυχεις σε λιγο καιρο θα τα σκεφτεσαι και θα γελας...τροπος του λεγειν βεβαια γιατι αυτο δεν ξεχνιεται...ειναι κοματι της ζωης σου αυτη η ασχημη περιοδος απλα θα λες κοιτα πως σκεφτομουν και πως σκεφτομαι.δυστυχως το μυαλο του ανθρωπου ειναι μια αβυσος!!!ολα θα πανε καλα να εισαι σιγουρη!!!απλα μετα μην ξαναφησεις τον εαυτο σου να πεσει ξανα σε αυτην την λουμπα...
-
μακάρι να περάσουν όλα αντώνη και να τα σκέφτομαι σαν μια παλιά ανάμνηση και εμπειρία ζωής..έχω αρχίσει να γίνομαι πιο αισιόδοξη και σίγουρα δε θα αφήσω πια τον εαυτό μου να πάθει κα΄τι, θα τον προσέχω απο δω και πέρα όσο τίποτα άλλο-κάτι που μέχρι τώρα δεν έκανα.
φιλιά!
-
μόλις γύρισα απο τη γιατρό.. πήγα πάλι γιατί είχα κάποια συμπτώματα που με φοβίζαν όπως σκέψεις ότι θα τρελαθώ, ότι θα κάνω κακό σε μένα ή σε άλλον, ότι θα πηδήξω έξω απο το αυτοκίνητο. μου είπε πως είναι ιδεοληψία και σε λίγο καιρό θα περάσει και αυτό με τα χάπια...δε μπορώ...πάνω που έλεγα πως όλα πηγαίναν καλά άρχισαν οι φοβίες μου ξανά...
-
αυτός ο στεφανός δεν πάει καλά...με έκανε και γέλασα λίγο τουλάχιστον!!! για τη nikigirl έχει δίκιο παντως!;)
-
Thanks feli μου!Ειναι λογικο που και που να εχεις ακομα αυτες τις σκεψεις,οπως σου ειπε και η γιατρος σου σιγα σιγα θα περασουν κ αυτες.Υπομονη..
Φιλακια πολλα!!
-
να εισαι σιγουρη οτι ολα θα πανε καλα....
-
ευχαριστώ orion και σε σένα το ίδιο. κι εσένα αντώνη σ έυχαριστω για τη συμπαράσταση σου. μου άρεσε η αντίδραση σου στα τελευταία Post του στέφανου :)
-
Feli μου don\'t worry..το ότι ανησυχείς...ασχολήσαι..ψάχν� �ις...και δεν αφήνεσαι σημαίνει ότι είσαι Μονομάχος ζωής!!! Πάρε κουράγιο από τις κρυμμένες σου δυνάμεις και νίκησε τις φοβίες σου. Όλα θα πάνε καλά...άκου και εμάς που περάσαμε από το τούνελ και ξαναβρεθήκαμε στο φώς..έστω και αν ακόμα κάποια κύμματα παραμένουν σε όλους.ΦΙΛΙΑ!
-
ειναι να μην απαντησεις?οταν στηριζεις καποιον και μετα σε γραφει στα ...... του και σε βριζει και απο πανω....