Originally posted by koulh
Quote:
Originally posted by VasilisA
Αγαπητή Κρυσταλλια
Μεγάλο λάθος βρίσκω να καταλογίζεις εύθηνες(με τον τρόπο που το κάνεις)σε αυτόν τον άνθρωπο που ενδεχομένως να έχει τα δικά του ψυχολογικά προβλήματα…
Όταν γνωρίζεις ότι ένας άνθρωπος είναι κουτσός η τυφλός δεν του καταλογίζεις αργότερα εύθηνες ότι δεν μπορεί να δει η να περπατήσει.
Πρέπει πρώτα να καταλογίσεις εύθηνες στον εαυτό σου που εθελοτυφλούσε τόσο καιρό….
Δεν νομίζω να έχεις ανάγκη από κήρυγμα η οτιδήποτε που να σου φωνάζει ότι όλο αυτό ήταν ένα απόλυτο λάθος από τη μεριά σου,ειλικρινά όμως τέτοιες καταστάσεις με εκνευρίζουν ιδιαιτέρως όταν σε βλέπω να λες ότι για όλα αυτά που γίνανε φταίει μόνο ο πρώην σύντροφος σου.
Το παιδί δεν γίνεται μυρίζοντας τον κρίνο ούτε το έφερε ο πελαργός.
Εκτός εάν έπεσες θύμα βιασμού
Είχες την απόλυτη συμμετοχή και την επικροτούσες όταν το πράγμα φώναζε από χιλιόμετρα μακριά ότι ήταν άρρωστο και δεν είχε καμία απολύτως προοπτική…
Δεν κάνεις ένα παιδί για να φέρεις πιο κοντά τον σύντροφο σου. Είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει ένας μέλλον γονιός.
Αυτός που την πληρώνει στο τέλος είναι το παιδί που δεν φταίει απολύτως σε τίποτα.
Πέρα από όλα αυτά είναι Κρίμα να σκέφτεσαι ότι τελείωσαν όλα και ήρθε καταστροφή…
ΙΣΩΣ
η καταστροφή θα ερχότανε εάν έμενες με αυτόν τον άνθρωπο που ενδεχομένως να μη σε αγάπησε ποτέ του…
Η καταστροφή θα ήτανε να έμενες σε μια αρρωστημένη και κορεσμένη σχέση.
Δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία χωρισμένη με παιδί…
Ξεπέρασε αυτή την φοβία και ασχολήσου με δημιουργικά πράγματα στην ζωή σου και θα δεις ότι όλα θα πάνε όπως τα είχες ονειρευτεί…
Βασίλη κανείς δεν κατηγόρησε κανέναν με τη μορφή που το θέτεις.Θα μπορούσα να γράψω σεντόνι ολόκληρο ωστόσο επικεντρώθηκα σε πέντε βασικά πράγματα που με έκαναν να φύγω και έμεινα σε αυτά απλώς για να δώσω την εικόνα της κατάστασης.Φυσικά και φταίω δεν το αρνήθηκα.
Απ την άλλη θεωρώ το παράδειγμά σου ατυχές εφόσον δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο κουτσό ή τυφλό.Αλλά κι έτσι να ήταν, ούτε οι κουτσοί ούτε οι τυφλοί έχουν το ακαταλόγιστο, εκτός αν μιλάμε για παράφρονες.
Λες ότι δεν έχω ανάγκη από κήρυγμα κι απ την άλλη μου το κάνεις βάζοντας λόγια στα χέρια μου που δεν έχω γράψει.Έγραψα πουθενά ότι με εξανάγκασε να κοιμηθώ μαζί του; Έγραψα πουθενά ότι φταίει αυτός και μόνο; Έγραψα πουθενά ότι έκανα παιδί μαζί του για να τον κρατήσω όταν-τουναντίον- επισημαίνω ότι δεν είμαι αυτής της λογικής; Μπορείς αν θες να διαβάσεις ξανά το αρχικό μου κείμενο αλλά και τις περαιτέρω διευκρινίσεις, διότι είναι πασιφανές ότι δεν το έχεις κάνει.
Κατά τα άλλα θεωρώ πως για τη διάλυση μιας σχέσης φταίνε κι οι δυο. Το πόσο φταίει ο καθένας όμως διαφέρει.Υπάρχουν λάθη που διορθώνονται και λάθη που στοιχίζουν τη σχέση ολόκληρη.Δική μου η ευθύνη που εθελοτυφλούσα και δική του η ευθύνη που φερόταν έτσι. Να μύριζα τα νύχια μου 5 χρόνια πριν ότι
σε περίπτωση που έμενα έγκυος δεν
θα σεβόταν -αν όχι εμένα-τουλάχιστον την κατάσταση; Ένας άνθρωπος που κερατώνεται για παράδειγμα και η σχέση διαλύεται, φταίει που του τα φόρεσαν επειδή ο άπιστος σύντροφός του \"ήταν συναισθηματικά τυφλός-κουτσός μωρέ άστον, εσύ φταις που δεν το είδες\"!! Να είμαστε και λίγο λογικοί......