οχι κιπ,η ματαιοτητα ειναι κατι αλλο.Quote:
Originally posted by keep_walking
Εγω δεν καταλαβα...ματαιωση εννοειται την ματαιοτητα?
ματαιωση ειναι η ακυρωση, η καταργηση....
Printable View
οχι κιπ,η ματαιοτητα ειναι κατι αλλο.Quote:
Εγω δεν καταλαβα...ματαιωση εννοειται την ματαιοτητα?
ματαιωση ειναι η ακυρωση, η καταργηση....
Εμ μην κανεις μισες δουλειες καντο μου πιο κατανοητο λολ...
Όταν οι προσπάθειες που κάνει κάποιος για να εκπληρώσει ένα στόχο ματαιώνονται, εμποδίζονται, ή εξουδετερώνονται από έναν εξωτερικό παράγοντα, τότε είναι φυσικό να αισθάνεται ενόχληση, αίσθημα κενού, θυμό, απογοήτευση, πικρία, οργή, και σύγχυση. Παρόλο που το πιο σύνηθες είναι τα παραπάνω συναισθήματα να βιώνονται ως περιστασιακές αντιδράσεις σε μεμονωμένα γεγονότα, σπανιότερα μπορεί να αποτελέσουν μόνιμη κατάσταση για ορισμένους ανθρώπους, λόγω περιοριστικών συνθηκών, ή λόγω κάποιων εσωτερικών τους προβλημάτων.
Αυτο δηλαδη , θελετε να πειτε?
Νομιζω οτι περιγραφεται κατι πολυπλοκο και θα ηθελα επεξηγηση...:o
Σύγκριση και ανωτερότητα</b><br><br>
Στον άνθρωπο δεν είναι ευχάριστο να ζει μόνος του. Αντίθετα, υπάρχει έμφυτη η ανάγκη της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και τους άλλους ανθρώπους. Μέσα στο περιβάλλον συντελείται η μάθηση, η απόκτηση εμπειριών και βιωμάτων, μέσα στο περιβάλλον δημιουργούνται οι συνθήκες για εξέλιξη και αυτοπραγμάτωση. Αυτές είναι και οι αιτίες που οδήγησαν στην δημιουργία οργανωμένων κοινωνιών και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ένταξη ενός ατόμου σε μια κοινωνία ή έστω μια κοινωνική ομάδα, που διαθέτει κύρος και δύναμη, του εξασφαλίζει ασφάλεια και σταθερότητα, άρα περισσότερες δυνατότητες εξέλιξής του. <br><br>
Κάθε άτομο προσπαθεί να βρει την θέση του μέσα στην κοινωνία. Αυτό γίνεται βαθμιαία σε δυο επίπεδα: <br>
Στο πρώτο επίπεδο τα άτομα συγκρίνονται με τους άλλους και αποκτούν επίγνωση για το ποια και πως είναι, τι ικανότητες έχουν και σε ποια θέση του κοινωνικού πεδίου βρίσκονται <br>
Στο δεύτερο επίπεδο τα άτομα, αν αυτή η θέση που κατέχουν δεν παρέχει δυνατότητες εξέλιξης και θετική αξιολόγηση του εαυτού, προσπαθούν να μετακινηθούν σε μια άλλη θέση, καλύτερη, μια θέση με περισσότερο κύρος, δύναμη και επιρροή. Σ αυτό το δεύτερο επίπεδο, αλλαγής της θέσης, τα άτομα έχουν δυο επιλογές: <br><br>
1. Να προσπαθήσουν να κατακτήσουν αξιοκρατικά και με έντιμα μέσα μια καλύτερη κοινωνική θέση. <br>
2. Να μειώσουν τους άλλους με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίσουν μια καλύτερη θέση για τον εαυτό τους και με το λιγότερο κόστος ψυχικής ενέργειας. <br><br>
Η γένεση και η διατήρηση των κοινωνικών διακρίσεων στηρίζεται στη μειωτική για τους άλλους ψυχολογική διαδικασία. Και επειδή σταθερά θέλουμε να βελτιώνουμε τη θέση μας επίσης σταθερά προσπαθούμε να υποβαθμίζουμε την θέση των άλλων, κατασκευάζοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις ή αποδίδοντας δυσμενή χαρακτηριστικά προσωπικότητας σε άτομα και σε ομάδες ατόμων, όπως π.χ οι ανάπηροι θεωρούνται δύστροποι και κακότροποι άνθρωποι, οι Αλβανοί αναξιόπιστοι, και οι Ρουμάνοι απατεώνες. Ουσιαστικά πρόκειται για απόρριψη, άλλοτε ανοικτή και άλλοτε υποσυνείδητη. <br><br><br>
Επι της ευκαιριας βρηκα ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο...ολοκληρο ειναι εδω...και παραθετω τμημα.
http://www.2search.gr/psychology/view.asp?article=1&catid=6&nav=0
Είμαι τις άποψης πως σε ότι λέμε η κάνουμε η αισθανόμαστε κλπ κλπ είναι σαν να προσπαθούμε να φτιάξουμε σε ψηφιδωτό την εικόνα μας αυτήν που έχουμε στο μυαλό μας
Θέλει μαστοριά δεν είναι εύκολο (αυτό το λένε μόνο όσοι δεν το κατορθώνουν ) για κάποιους απλά συμβαίνει τους βγαίνει με σχετική άνεση , ακόμα και όταν φτιάχνουν ....κάποια ακαταλαβίστικα σχέδια και τότε τα ονομάζουν τέχνη !!!!!!
Ενα άλλο παράδειγμα είναι το ότι η ζωή μας είναι σαν ένα θέατρο και εμείς οι ηθοποιοί του καλούμαστε να υποκριθούμε συγκεκριμένους ρόλους , αυτοσχεδιάζοντας τις περισσότερες φορές
Οταν ο κόσμος είχε κάποτε έναν σκηνοθέτη τα πράγματα ήταν ποιο απλά , στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου βγήκαν και άλλοι , πολλοί , και με πολλά σενάρια
Και στα δύο παραδείγματα όμως εμείς ( με κάποιο ερωτηματικό το εμείς ) καλούμαστε να πάρουμε πρωτοβουλίες για το πως και το τι θα σκεφτόμαστε και το τι θα πράττουμε
Πάντα μα πάντα κρινόμαστε απο το αποτέλεσμα
Όπως και το γεγονός πως κάτι θέλω να πω με απλά λόγια αλλά................κάποιος είπε να αγαπάς τον φίλο σου με τα ελαττώματά του ...... ίσως η δική μου περίπτωση να είναι μη αναστρέψιμη χα χα οπότε θα λές ....που βρέθηκε αυτό το φρούτο ...λολ
θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να καταλάβεις τι εννοώ ( και μετά να μου πεις και εμένα έτσι ? χαχα )
Τον νου σας να προσέχετε τι σκέφτεστε γιατί γίνονται λόγια και τα λόγια πράξεις και πράξεις χαρακτήρα και ο χαρακτήρας το πεπρωμένο και ...
(καλά καλά σταματάω με σύντομα και απλά λόγια είπαμε ε ? χαχα )
Ανάμεσα στο σοβαρό και το αστείο εσύ τι επιλέγεις ?
Εγω επιλεγω το πεπρωμενον φυγειν αδυνατον....γιατι ειμαι φτιαγμενος για τα αδυνατα λολ
Ειδικα μετα απο μερικα ποτα:)
εγώ πάλι δερν θα είμαι ποτέ αδύνατη.:(Quote:
Εγω επιλεγω το πεπρωμενον φυγειν αδυνατον....γιατι ειμαι φτιαγμενος για τα αδυνατα λολ
Quote:
Originally posted by Θεοφανία
εγώ πάλι δερν θα είμαι ποτέ αδύνατη.:(Quote:
Εσυ εχεις στο μυαλο σου καποιο σκελετο ως προτυπο...ειναι το πεπρωμενο σου να κανεις παντα διαιτα:)
Και εγω ρε γαμωτο...
Υπέροχα όλα όσα διάβασα. Αρκετά απ' αυτά με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Οραίος ο fevgatos