Quote:
Έχετε αναρωτηθεί γιατί το καλό και το κακό βρίσκονται δίπλα δίπλα ?
Εχμ ειναι τα ακρα αντιθετα οποτε οταν αναφερεσαι στο ενα , αναφερεσαι και στο αλλο....εμ τι εννοεις βασικα να σου πω..
Printable View
Quote:
Έχετε αναρωτηθεί γιατί το καλό και το κακό βρίσκονται δίπλα δίπλα ?
Εχμ ειναι τα ακρα αντιθετα οποτε οταν αναφερεσαι στο ενα , αναφερεσαι και στο αλλο....εμ τι εννοεις βασικα να σου πω..
εγω αναρωτιεμαι ποιο ειναι το καλο και ποιο το κακο?
μηπως αυτες τις 2 εννοιες τις οριζουμε εμεις αναλογα με τις διαθεσεις-βολεψη μας?
δεν είναι δίπλα, δίπλα. ανάμεσα τους υπάρχει μια τεράστια γκρι περιοχή.
για μένα δεν υπάρχει άνθρωπος απόλυτα κακός ή απόλυτα καλός. οκ, εκτός από τους ήρωες σε κάποιες ταινίες, τον μπάτμαν πχ :P
Λαιτ το \"οι ανθρωποι με απογοητευουν\" δε λεει και πολλα. Ενοουσα οτι με την πλειοψηφια ειχα παντα ενα θεμα, οχι μονο οσον αφορα την κακια, αλλα και την ποιοτητα, την νοοτροπια, την αισθητικη, οπως φυσικα τα οριζω και επιθυμω εγω. Απλα ενιωθα να μη συμβαδιζω, αρχικα περισσοτερο με απογοητευε, τωρα νομιζω εχω καταλαβει περισσοτερο την ανθρωπινη φυση και την εχω σε μεγαλο βαθμο αποδεκτει. Το βαρος το ριχνω περισσοτερο σε εμενα.
Για σένα δεν υπάρχει δίκιο και άδικο δηλαδή; Δικαιοσύνη; Κακία; Καλοσύνη; Γιατί υπάρχουν αυτές οι λέξεις;Quote:
Originally posted by dora-agxos
μηπως αυτες τις 2 εννοιες τις οριζουμε εμεις αναλογα με τις διαθεσεις-βολεψη μας?
Οκ, άλλο κατάλαβα. Εμένα πάντως με απογοητεύουν και από την κακία και την ποιότητα.Quote:
Originally posted by curtains
Λαιτ το \"οι ανθρωποι με απογοητευουν\" δε λεει και πολλα. Ενοουσα οτι με την πλειοψηφια ειχα παντα ενα θεμα, οχι μονο οσον αφορα την κακια, αλλα και την ποιοτητα, την νοοτροπια, την αισθητικη, οπως φυσικα τα οριζω και επιθυμω εγω. Απλα ενιωθα να μη συμβαδιζω, αρχικα περισσοτερο με απογοητευε, τωρα νομιζω εχω καταλαβει περισσοτερο την ανθρωπινη φυση και την εχω σε μεγαλο βαθμο αποδεκτει. Το βαρος το ριχνω περισσοτερο σε εμενα.
λεω για το πως τις αντιλαμβανομαστε..Quote:
Originally posted by lightbluepath
Για σένα δεν υπάρχει δίκιο και άδικο δηλαδή; Δικαιοσύνη; Κακία; Καλοσύνη; Γιατί υπάρχουν αυτές οι λέξεις;Quote:
Quote:
Καλο ειναι ενα χαδι απο τον συντροφο , κακο ειναι να σε πλακωσει στις μπουνιες:P
Ειπαμε συμφωνα με τις καθιερωμενες κοινωνικες νορμες.
Quote:
σωστό! και όχι μόνο με βάση αυτά, αλλά με βάση και τις εμπειρίες μας, τις επιρροές που έχουμε δεχτεί και χίλια δυο άλλα!
οκ ειπες κατι πολυ συγκεκριμενο..Quote:
Originally posted by keep_walking
Quote:
Καλο ειναι ενα χαδι απο τον συντροφο , κακο ειναι να σε πλακωσει στις μπουνιες:P
εγω γενικευσα.
Quote:
Originally posted by claire
Quote:
σωστό! και όχι μόνο με βάση αυτά, αλλά με βάση και τις εμπειρίες μας, τις επιρροές που έχουμε δεχτεί και χίλια δυο άλλα!
Αναλογα με την διαθεση , αλλα ειναι αιτιο ή παραγωγο μιας κακης διαθεσης?
Με την βολεψη....χμμμ ναι εαν υποφερουμε τα πανδεινα και θελουμε να βγαλουμε τους αλλους κακους για να μην παραφορτωσουμε τον εαυτομας πχ...υποφερω αλλα ολοι ειναι καλοι οποτε ειμαι διπλα μαλακς που υποφερω καπως ετσι....
Εγω μαλλον δε το πιασα....με την πρωτη...Quote:
οκ ειπες κατι πολυ συγκεκριμενο..Quote:
Quote:
εγω γενικευσα.
Ναι εσείς θα αναιρέσετε έννοιες τώρα καταστάσεις γιατί όπως πάντα είστε οι θεοί και τα ξέρετε όλα.Quote:
Originally posted by claire
λίγο άσχετη πάλι και επηρεασμένη από αυτό που μου συμβαίνει θυμάμαι που κάποτε ένα παλικάρι είχε πει κάτι πολύ σοφό τελικά \"το κακό δε μπορεί να κάνει κακό στο κακό,μόνο στο καλό\"
Quote:
Αναλογα με την διαθεση , αλλα ειναι αιτιο ή παραγωγο μιας κακης διαθεσης?
Με την βολεψη....χμμμ ναι εαν υποφερουμε τα πανδεινα και θελουμε να βγαλουμε τους αλλους κακους για να μην παραφορτωσουμε τον εαυτομας πχ...υποφερω αλλα ολοι ειναι καλοι οποτε ειμαι διπλα μαλακς που υποφερω καπως ετσι.... [/quote]
Εγώ πιστεύω ότι είναι κυρίως αίτιο. Δες την καταστροφή που έχει κάνει ο άνθρωπος στο περιβάλλον. Για όλα είναι ικανός. Εκτός από το να παραδεχτεί τα λάθη του. Για το δεύτερο αν κατάλαβα καλά συμφωνώ.