-
Μe-vs-Myself,αυτό το μέτρημα των θερμίδων,καθώς στα ανορεξικοβουλιμικά άτομα είναι ψυχαναγκαστικό,θα χρειαστεί να το αποφεύγεις.Όπως και τη χρήση της ζυγαριάς σου.Φαντάζομαι πως αν ρωτήσεις και τον γιατρό σου,αυτή θα είναι η οδηγία του.Εφόσον ξέρεις πως υπάρχει θέμα εκεί,πως ο έλεγχος του βάρους έχει γίνει εθισμός,πρέπει να πάρεις κι εσύ κάποιες πρωτοβουλίες ώστε οι συμπεριφορές/παράλληλες που ευνοούν τη διατήρηση του εθισμού να εξουδετερωθούν.
Βάλε τη ζυγαριά κάπου που να μην είναι σε πρώτη θέα,να μην έχεις πρόσβαση σε αυτήν άμεσα και εύκολα,πχ σε ένα ντουλάπι και βγάζε την πχ μία φορά στις 15,κάνε δηλαδή ένα είδος αρχικής απεξάρτησης,με κάποιες συμβιβαστικές ποιότητες για αρχή).
Οι θερμίδες που παίρνεις είναι πολύ λίγες και σίγουρα η στέρηση σε οδηγεί ευκολότερα στα βουλιμικά.Ο οργανισμός μας δεν ψεύδεται και δεν ξεγελιέται από τέτοια επίπλαστα μέτρα,μη φυσικά.Η τάση του να λιγουρεύεται,να επιθυμεί ακόμη εντονότερα αυτό που του στερούμε με απαγορεύσεις,δε θα πάψει να υπάρχει αν δεν πάρει το μήνυμα πως του δίνουμε αρκετή και ποιοτική τροφή ώστε να συνεχίσει τις λειτουργίες του.Αυτός είναι ο ρόλος του μεταβολισμού μας,να ρυθμίζει την όλη διαδικασία.Αν εσύ τον σκοτώνεις λίγο λίγο επιτάσσοντάς του την εξαναγκαστική συμμόρφωση,ε,επαναστατεί και σε τιμωρεί,ώστε όταν κάνεις την παραμικρή \"παρασπονδία\"να βάζεις βάρος σε χρόνο ντετέ.
Φυσικό δεν είναι,εφόσον του δίνεις το μήνυμα πως στερείται,αυτό που παίρνει όταν θυμάσαι να φας να το φυλά ως κόρη οφθαλμού.:P
5γεύματα,μικρά.Πρωινό,δεκατ ιανό,μεσημεριανό,απογευματ ινόβραδινό.Με όλα τα απαραίτητα για το σώμα,40% πρωτείνη,40% υδατάνθρακες,20% λίπη(μην σε τρομάζει η λέξη,το ελαιόλαδο πχ έτσι λέγεται).Οι κατηγορίες των υδατανθράκων στα γεύματα που παίρνεις νωρίς.Ένα ή δύο φρούτα,σαλατούλες,γαλακτοκ ομικά με λίγα λιπαρά,άπαχο κρέας αν είσαι κρεατοφάγος ή σόγια,φασόλια,τόφου,κλπ αν είσαι χορτοφάγος,γενικά μεγάλη ποικιλία τροφών,σε λογικές ποσότητες.
Και ΜΗ ΜΗ ΜΗ βαφτίζεις τροφές ως \"κακές\".Δεν είναι κακό το λίπος,ούτε η ζάχαρη,ούτε το αλεύρι,η άλογη χρήση τους είναι που δημιουργεί το ζήτημα.
-
οχι δν τρωω μονο μαρουλια πια τρωω πολυ καλα περιοριζομαι σε γλυκο 1 φορα την βδομ πχ, κ στα ποπ κορν που χω αδυναμια καμια 2....
αλλα γενικα τρωω πρωινο, κ μεσημερι φαγητο μικρη μεριδα χωρις καθολου ψωμι κ σαλατα χωρις λαδι. απο κει κ επειτα για ητν υπολοιπη μερα συνεχιζω τρωγοντας φρουτα κ κανα γιαουρτι το βραδυ. για να δουλευει ο μεταβολισμος.
παντως εχω κανει τρομερη προοδο δν με πιανουν καθολου βουλιμικα~~~~~~~~~~~~!!!νιωθω πολυ τυχερη
απλα εχω αυτο το αγχος με την κατανομη. δλδ αν τυχει να χω φαει 2 βραδυα συνεχομενα (οχι απαραιτητα παααρα πολυ φαι απλα τρωγοντας βραδυ κ μονο) με πιανει οτι παχυνα αμεσως κ το βλεπω κ στον καθρευτη.οταν ειναι να φαω βραδυ ομως δν τρωω φαγητο μεσημερι. ο γιατρος μ λεει οτι ειναι παραλογο κ αφου δν ξεπερναω τις 1000 την μερα , ακομα κ τρωγοντας μονο βραδυ 2-3 φορες την βδομ δν παχαινω ετσι ευκολα.
βασικα το θεμα με το φαγητο ηταν στην εφηβεια μ που ημουν πολυ ατιθασο παιδι με βαζανε συχνα οι γονεις μ τιμωρια σπιτι κ η μονη μ χαρα ηταν οταν παραγγελνανε φαγητο .θυμαμαι ενθουσιαζομουνα. βραδυ. σουβλακια κλπ κλπ
απο κει κ περα οσα κιλα κ να χανω δν μ φαινεται πως θα χω ποτε αρκετα ωραιο σωμα. ο διαιτολογος μ ειχε πει οτι το καλουπι μ ειναι να μαι τουλαχιστον μεχρι 60 κιλα. εχω φαρδια λεκανη κ μεγαλο σκελετο με αποτελεσμα κατω απ τα 55 κιλα να φαινονται τα κοκκαλα μ κ μαλιστα ειχε τσαντιστει τοσο πολυ μαζι μ που ειπε οτι αμα συνεχισω ετσι παυει να με αναλλαμβανει
-
το ωραίο σώμα δεν μετριέται από τα κιλά, αλλά από το πόσο γυμνασμένο είναι. δηλαδή γκόμενα 50 κιλά εντελώς αγύμναστη σίγουρα θα έχει χειρότερο σώμα από γκόμενα 60 αλλά γυμνασμένη.
-
Γκομενα? Ιου claire. :P
Παντως θα συμφωνησω απολυτα. Κι εμενα ενα σωμα σφριγγηλο και γυμνασμενο, ακομα και με λιγα κιλα παραπανω, μου φαινεται πιο καλαισθητο απο ενα αδυνατο και πλαδαρο.
-
Καταρχάς θα συμφωνήσω κι εγώ ότι οι θερμίδες που λες είναι πάρα πολύ λίγες. Οι θερμίδες αυτές αντιστοιχούν σε περίοδο δίαιτας όχι σε κανονική διατροφή.Αυτό το πράγμα το οποίο κάνεις στον εαυτό σου είναι ό,τι χειρότερο. Με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεις τον μεταβολισμό σου και μην κοιτάς το εδώ και τώρα αλλά δες το με μια πιο μακροπρόθεσμη σκοπιά. Στα 20 πάνω κάτω όλοι έχουμε καλό μεταβολισμό αν όμως δεν προσέξουμε τί γινεται αργότερα;
Είναι λάθος να παραλείπεις γεύματα μέσα στη μέρα προκειμένου το βράδυ να κάνεις κάποια διατροφική \"ατασθαλία\". Καλύτερο είναι να τρως κάτι έστω και με χαμηλές θερμίδες. Σκέψου ότι τρως κάτι το πρωί το οποίο υποθέτω ότι έχει χαμηλές θερμίδες. Αυτό είναι πολύ λάθος. Είναι καλύτερο να φας ένα καλό πρωινό γιατί θα το κάψεις σίγουρα μέσα στη μέρα. Το μεσημέρι αν δεν φας με την προοπτική να φας το βράδυ ο οργανισμός σου θα νιώσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι το βράδυ ειδικά αν φας κάτι με πολλά λιπαρά πριν πας για ύπνο θα αποθηκεύσει το λίπος γιατί επιτέλους βρήκε ενέργεια και με τον τρόπο που του την προσφέρεις δεν ξέρει πότε θα ξαναδεί! Αν όμως φας το μεσημέρι και καλύτερα θα λειτουργήσει ο οργανισμός σου και εσύ δε θα πέσεις με τα μούτρα πχ στην κρέπα. Αν δεν πεθαίνεις της πείνας θα φας με περισσότερη σύνεση.
Γενικά επειδή έχω περάσει από αυτό το στάδιο που περιγράφεις κάπου στο τέλος του σχολείου, έχω να σου πω ότι τώρα τρώω κανονικά προς πολύ αλλά κιλά δεν βάζω. Και το σώμα μου είναι πολύ καλύτερο από τότε. Αντί να δίνω βάση στις θερμίδες, δίνω βάση στο τί τρώω και πώς το κατανέμω μέσα στη μέρα. Δηλαδή, πολύ καλό πρωινό κάθε μέρα (γάλα ή χυμό, τοστ, αυγό, τυράκι με ψωμάκι, δημητριακά όχι όλα μαζί φυσικά!), μεσημεριανό, ένα φρούτο ή γιαούρτι το απόγευμα και το βράδυ προσπαθώ το τελευταίο γεύμα μου να είναι πριν τις 11. Βεβαια, αυτό με την ώρα που θα φας είναι σχετικό, όπως είπε κάποιος πιο πάνω έχει σημασία τί ώρα θα κοιμηθείς, να φροντίζεις να φας αρκετά πιο νωρίς.
Εγώ στα τέλη του λυκείου ακολουθούσα μια διατροφή με παρόμοιο σκεπτικό με το δικό σου. Δεν έτρωγα πρωινό, μετά έτρωγα ένα μηλαράκι, πήγαινα για 2-3 ώρες γυμναστήριο (!) ελαφρύ μεσημεριανό και το βράδυ του έδινα και καταλάβαινε. Έτρωγα όλες τις θερμίδες της ημέρας εκείνη την ώρα. Κιλά δεν πήρα αλλά το σώμα μου δεν το αισθανόμουν καλά. Καταρχάς πεινούσα πάρα πολύ. Ταυτόχρονα ήμουν πάρα πολύ ευερέθιστη λόγω πείνας. Μην το κάνεις αυτό το πράγμα στον εαυτό σου. Αντί να μετράς θερμίδες, ξεκίνα κάποια δραστηριότητα και τρώγε καλύτερα. Έτσι βοηθάς το σώμα σου και την ψυχολογία σου. Το μυστικό είναι σωστά γεύματα και άσκηση.
-
οχι οχι δν καταλαβες!δεν τρωω βραδυ!μονο ααααμα τυχει να βγω με παρεα για φαγητο εξω τοτε την μερα εκεινη δν τρωω πολυ μεσημερι με την προυποθεση να φαω βραδυ!και πρωινο τρωω παντα!!!απλα τρωω πολλα φρουτα γτ δν μ κανει πλεον αισθηση η τροφη δν πειναω. αλλα τρωω απλα λιγο!χωρις ψωμια γλυκα λαδι κλπ κλπ. τα περιοριζω αυτα το σκ
-
Μα και το βραδυνό γεύμα είναι. Ούτε αυτό πρέπει να το παραλείπεις! Το ότι όλες οι δίαιτες αναφέρουν και το βραδυνό πάντα δε σου λέει κάτι? Όσο για την καταδίκη του ψωμιού, του λαδιού και των γλυκών πρέπει να τρως τα πάντα! Το λάδι είναι απαραίτητο για μια σωστή και ολοκληρωμένη δίαιτα. Το ίδιο ισχύει και για το ψωμί. Μην το κάνεις αυτό το πράγμα στον εαυτό σου. Είναι παράλογο και παιδεύεσαι τζάμπα. Μπορείς να μείνεις αδύνατη χωρίς να ψωμολυσσάς.
-
Για αρκετά χρόνια δεν έδινα καμία σημασία στο πόσες θερμίδες λαμβάνω και πόσες καίω, το θεωρούσα και χαζό να κάθομαι με ένα μπλοκάκι στο χέρι και να λέω «αυτό έχει τόσες θερμίδες, εκείνο τόσες, σύνολο…» . Το τελευταίο δίμηνο όμως αποφάσισα να χάσω κιλά καθώς είχα πάρει μια δεκάρια παραπάνω από το βάρος μου, έτσι αποφάσισα να κάνω διατροφή.
Βέβαια επειδή ποτέ δεν ήμουν των άκρων, δεν ακολούθησα ακραίες μεθόδους, ελάττωσα τα γλυκά, που έτρωγα καθημερινά, σταμάτησα να πίνω αναψυκτικά και να βάζω ζάχαρη σε διάφορα ροφήματα, μείωσα τις ποσότητες του φαγητού και τις έβαζα σε μικρότερο πιάτο, άρχισα να τρώω πιο αργά και να μασάω καλά την τροφή μου, τρώω κάθε 3 ώρες 5 φόρες την μέρα με ένα γεμάτο πρωινό, αργότερα ένα φρούτο, το μεσημεριανό, πάλι ένα φρούτο και το βράδυ κάτι ελαφρύ όπως ένα γιαούρτι ή τίποτα φρυγανιές. Το πρώτο διάστημα είχα ρίξει μια ματιά σε έναν βιβλίο που αναφερόταν στις θερμίδες, ο λόγος ήταν πως ήθελα να ξέρω πάνω κάτω πόσες θερμίδες είναι το καθένα και να έχω μια επίγνωση του τι λαμβάνω.
Έτσι υπολογίζω να λαμβάνω 1200 με 1500 ημερησίως το πολύ και να χάνω κοντά στο μισό κιλό την εβδομάδα σταθερά κάθε εβδομάδα.
-
Γεμίσαμε αυτόκλητους σωτήρες σε τούτο το φόρουμ.Δε μας παρατάς ρε φίλε να πας να ρίξεις καμία,αφού έχεις διαπιστώσει πως σε κάνει έξυπνο.Άιντε λέμε.
-
ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ. ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΠΛΥΝΕ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ.
-
Και ζεις και στο μεσαίωνα.:P
-
η εβδομη επιλογη τυφλωνει καλε κοσμε!παιξε κανενα παζλ καλυτερα.
-
ΔΕΝ ΖΩ ΣΤΟ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ. ΕΣΕΙΣ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ.
Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ. ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΓΕΝΝΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΞ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ. ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ. ΛΑΜΠΙΚΟΣ Η ΞΕΜΠΙΚΟΣ.
-
Η πατάτα και το ψωμί γιατί θεωρούνται πλαστικούρες?
-
διαβασα σμρ παλι για θερμιδες σε διαφορα σαιτ και ειδα οτι ειναι ευκολο να διατηρησεις τα κιλα σου ακολουθοντας την μεθοδο της μετρησης των θερμιδων σου.αλλα γμτ δεν ισχυει αυτο θυμαμαι περυσι πχ που παρ ολο που μετρουσα δν δεν υπερεβαινα τις 1500 την μερα ειχα παχυνει επειδη πχ αυτες οι 1500 σε μια μερα ισως να μν ητανε κρεας αλλα μονο γλυκο πχ!!!!!!!τελικα στεκει γμτ?
επισης στεκει κ αυτο π διαβασα οτι αμα φας πχ μεσα σε 3 μερες συνολο 7000 8ερμιδες αμα τις υπολοιπες 4 φας πολυ λιγοτερο ισοβαθμιζεται????????