-
Σε θέματα σχέσεων, όπως θέτει το θέμα ο x-ray, που καταλήγουμε;
Είναι θέμα ψυχολόγου, ο οποίος έχει κάποια κατάλληλη επιστημονική μέθοδο για αυτό το σκοπό , και ποια είναι η μέθοδος αυτή;
Είναι θέμα ψυχολόγου ο οποίος έχει γνώσεις προσωπικές και εμπειρίες από θέματα σχέσεων και έτσι μπορεί να βοηθήσει;
Είναι θέμα το ίδιο το άτομο να πειραματίζεται από μόνο του μέχρι να μάθει ή ίσως καλήτερα να έχει βοήθεια και συμβουλή φίλων συγγενών κλπ οι οποίοι έχουν τις εμπειρίες και μπορούν να καθοδηγήσουν;
Γιατί η απειρία οδηγεί δυστυχώς στο να χάνονται εξαιρετικές ευκαιρίες στη ζωή μας.
-
Γιαννη,προσωπικα πιστευω πώς το καλυτερο τεστ για μας τους θεραπευομενους ειναι η πορεια μας, το πως νιωθουμε με την θεραπεια. Δεν μπορουμε να ξερουμε εκ των προτερων ποσο καλη ειναι μια μεθοδος και ενας ψυχολογος. Ή να το πω αλλιως, οσο καλα κι αν ειναι ολα, αν δεν δουλευουν μεσα μου κ δεν μου λενε τιποτα...τί να το κανω? Οποτε, στην πραξη φαινονται ολα κ οπως με ολα τα αλλα, αν δεν δοκιμασουμε δεν θα μαθουμε. Εμπεριερχει ενα ρισκο και η επιλογη θεραπευτη ή γιατρου.
Σε οτι αφορα τους φιλους, δεν νομιζω οτι πρεπει να μπουμε σε καποιο διλλημα ή ο θεραπευτης ή οι φιλοι. Στη ζωη μας χωρανε φυσικα και ο μεν και οι δε. Αλλα ο ρολος τους, διαφορετικος.
-
Εγω νομιζω ioannis2 οτι πρωτα απ'ολα τον εαυτο μας εμπιστευομαστε σε μια σχεση, ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα και αν υπαρχουν στη ζωη μας θα πρεπει να υπαρχουν με μετρο, ο απειρος δε θα'ναι μια ζωη απειρος.