-
Βομβαρδίζει λέει με ρουκέτες η Χεζμπολά τη Χάιφα και άλλες πόλεις του Β. Ισραήλ.
Το να συγκρίνεις τις ρουκέτες με τις βόμβες φωσφόρου και την ένταση πυρός στη Βηρυτό, είναι σαν να συγκρίνεις τον πετροπόλεμο με τις αρματομαχίες.
50 οι νεκροί σε καθημερινή βάση στις πόλεις του Λιβάνου, δύο στις ισραηλινές πόλεις από τη ρίψη ρουκετών.
Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν κινδυνεύουν από τις ρουκέτες ας φύγουν. Ας πάρουν τα αυτοκίνητά τους και ας κατευθυνθούν προσωρινά προς νότον. Ποιος τους εμποδίζει; Ολόκληρη πολεμική μηχανή έβαλε σε λειτουργία το Ισραήλ, δεν μπορεί να προστατέψει ορισμένους κατοίκους του προσφέροντάς τους προσωρινή διαμονή σε περιοχές που δεν φτάνουν οι ρουκέτες;
Ή μήπως τους κρατάει καθηλωμένους εκεί για να έχει να παρουσιάζει στη διεθνή κοινή γνώμη θύματα, σε αντιστάθμισμα των δεκάδων θυμάτων που καθημερινά προκαλεί στον Λίβανο;
Έβλεπα σήμερα στην τηλεόραση εικόνες από τη Χάιφα που κάνουν τον γύρο όλου του κόσμου (στα πλαίσια της σχετικής προπαγάνδα). Κάτοικοι της πόλης μέσα στα καταφύγια (ευρύχωρα και άνετα) έλεγαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι ότι δεν ξέρουν τι να εξηγήσουν στα παιδιά όταν τους ρωτάνε γιατί είναι αναγκασμένα να παίζουν μέσα στα καταφύγια και όχι έξω στο δρόμο.
Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι το αντίστοιχο πρόβλημα των Λιβανέζων δεν είναι τι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των παιδιών τους
Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι ότι θάβουν τα παιδιά τους.
-
Δεν έχω τίποτα με τους Εβραίους.
Ζητώ όμως από κάθε Έλληνα εβραϊκής καταγωγής να σκεφτεί βαθιά μέσα του και να λάβει θέση.
Προσωπικά, αδυνατώντας πλέον να δεχθώ μεσοβέζικες θέσεις του τύπου «ναι μεν αλλά»
δεν δέχομαι τίποτα λιγότερο από την πλήρη και απερίφραστη καταδίκη της άνανδρης επίθεσης ενάντια στον Λίβανο.
Κάθε άλλη θέση, αποτελεί σύμπλευση με τα κτήνη του Τελ Αβίβ.
Και όποιος, ανεξαρτήτου καταγωγής, δεν καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις κτηνωδίες,
σημαίνει ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τους εγκληματίες που διοικούν το Ισραήλ.
Ας μην παραπονιέται λοιπόν για την οργή που σαν λάβα εκρήγνυται από παντού γι αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
-
Συμφωνώ και με το berg και με το Novile. Δυστηχώς ο πόνος δεν είναι μόνο μέσα στις ψυχικές δυσκολίες που περνάμε αλλά και έξω. Το να κάνεις σύσταση σε κάποιον Όλγα να γράφει κάπου αλλού ή να μη γράψει καθόλου γιατί κάποια μέλη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με το ίδιο σκεπτικό πρέπει και να τους πεις να μην ανοίγουν την τηλεόραση που και εκεί δείχνει δυσάρεστα γεγονότα, να μην περπατάνε στο δρόμο γιατί μπορεί και εκεί να αντιμετωπίσουν κάτι δυσάρεστο. Αλλά όπως επισημάνθηκε η κατηγορία αυτή αναφέρεται σε Γενικά θέματα οπότε όπως εσύ θες να γράφεις ανέκδοτα και καλά κάνεις, έτσι κάποιος άλλος θέλει να γράψει για κάτι διαφορετικό που όλον τον κόσμο αυτή τη στιγμή απασχολεί. Δικαίωματά του είναι και καλά κάνει και το ασκεί. Από εκεί και πέρα και πέρα από τα διαδικαστικά που μπροστά στον πόνο που έχει ριζώσει εκεί κάτω το αν θα μπει ένα θέμα εδώ ή όχι για εμάς είναι πολυτέλεια τι στιγμή που το θέμα είναι πολύ σοβαρό με το Λίβανο. Και εγώ στεναχωρέθηκα με αυτή την κατάσταση που διαμορφώθηκε σε μια εποχή που υποτίθεται ότι υπάρχουν πολιτισμένα έθνη και κράτη και σε μία εποχή που υποτίθεται ότι ο κόσμος μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους διδάχθηκε για τα δεινά, τα πλήγματα και τα μίση που προκαλούν οι πολεμικές συγκρούσεις. Την ευχή μου να πάνε όλα καλά όσο γίνεται στην περιοχή εκείνη και όσο το δυνατόν να είναι λιγότεροι οι άμαχοι που βλέπω να αποτελούν στόχο ενώ αυτό δε θα έπρεπε να γίνεται και από τις δύο πλευρές. Φίλε μου από το Λίβανο κουράγιο. Θα το χρειαστείς ίσως και μόνο αυτό θα σε στηρίξει. Ευτυχώς πριν από δέκα χρόνια κοντινοί μου συγγενείς έφυγαν από εκεί και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα. Στεναχωριούνται όμως με όσα βλέπουν και τους καταλαβαίνω απόλυτα.
-
Και επίσης μας υπενθυμίζει κάποια ανθρωπιστικά χαντακωμένα αγαθά βλέπε μεγαλοψυχία, ανθρωπιστική βοήθεια, υποστήριξη, οικουμενικότητα κα- πράγματα δηλαδή που τα βρίσκουμε σε τέτοιες εξαιρετικώς δραματικές περι-στάσεις αλλά και που ξεχνάμε ολότελα όταν πρόκειται για τα δικά μας προβλήματα που έχουμε την [α-νόητη για μένα] τάση και στάση να τα χαρακτηρίζουμε χαζοπροβλήματα χλευάζοντας έτσι -ποιον άλλο;- από τον ίδιο μας τον εαυτό...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
God Bless America
Ερμηνεία: Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσική/Στίχοι: Ζούδιαρης Νίκος
Και να που χαίρομαι την ελευθερία μου
Το δωμάτιο ασφαλές κι η ζωή μου
περπατά αθόρυβα στις βαριές παντόφλες της
Στην ντουλάπα κρεμάω την ψυχή μου
God bless America
Μια στιγμή να στεγνώσει το αίμα
God bless America
Θα γλιτώσεις κι εσύ
Αν θα δεις την αλήθεια σαν ψέμα
Και να, η σύγκλητος μέσα στ\' άδεια μάτια τους
Δίχως μνήμη χορεύει η Σαλώμη
Την αγάπη, αγάπη μου που σου είχα κράτησε
Να \'χω κάπου να πω μια συγγνώμη
God bless America...
ΥΓ: Φτου ξελευτεριά... για όλους...
-
Να υπάρχει και λίγη αιδώς. Ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται και κάποιοι εξακολοθούμε να σκεφτόμαστε ως μονάδες και όχι μόνο δεν θέλουμε να βλέπουμε τα \'δυσάρεστα\' γύρω μας αλλά και όταν επιλέγουμε να τα δούμε, τα προσαρμόζουμε πάντα στα δικά μας προβλήματα και ανάγκες. Δηλαδή μας \'εξυπηρετούν΄ θυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Ας αποσταστιοποιηθούμε λίγο, όποια προσωπικά ζητήματα κι αν αντιμετωπίζουμε. Ο καθένας μας είναι το δέντρο, ας κοιτάξουμε και το δάσος.
Ο πόλεμος και κάθε τέτοιας κλίμακας φαινόμενο είναι κάτι που ούτε πρέπει να παραβλέπεται για να μην μας καταθλίβει ούτε κάτι το οποίο το παρακολουθούμε με εφησυχασμό για να ελαχιστοποιεί στα μάτια μας τα δικά μας αδιέξοδα.
Και κάτι τελευταίο: ποιος είπε ότι ο εαυτός μας πρέπει να είναι πάντα στο απυρόβλητο ή ότι πρέπει να είναι το κέντρο (έστω και) του (δικού μας) κόσμου; Yπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις και στιγμές που και \'αυτός\' χρήζει χλευασμού, στην επιεικέστερη εκδοχή.
-
Δε θα γινουμε κομπλεξικοι επειδη κατι μας στεναχωρει και το λεμε. Ας στεναχωριουνται οσοι γουσταρουν μονο το χαβαλε
-
\"Ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται και κάποιοι εξακολοθούμε να σκεφτόμαστε ως μονάδες και όχι μόνο δεν θέλουμε να βλέπουμε τα \'δυσάρεστα\' γύρω μας αλλά και όταν επιλέγουμε να τα δούμε, τα προσαρμόζουμε πάντα στα δικά μας προβλήματα και ανάγκες.\"
Δεν διαφωνώ αλλά δεν βλέπω και το πρόβλημα.
\"Δηλαδή μας \'εξυπηρετούν΄ θυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα.\"
Κι ότι σε αυτά τα χειρότερα εμείς είμαστε χρήσιμοι. Κάνοντας πράγματα απ\' τα οποία αντλούμε αυτοεκτίμηση, εκτιμάμε τον εαυτό μας. Ένα από αυτά τα πράγματα είναι και η προσφορά πυροσβεστικής βοήθειας σε οποιοδήποτε βαθμό και κλίμακα σε ένα δάσος που καίγεται. Έτσι παίρνουμε κουράγιο και δύναμη συνειδητοποιώντας ότι δεν είμαστε εμείς το δέντρο που καίγεται αλλά και που προφανώς θα μπορούσαμε να είμαστε. Και έτσι κατά κάποιον τρόπο αποκτά η ζωή μας -για λίγο ή πολύ- κάποιο νόημα.
\"Ας αποσταστιοποιηθούμε λίγο, όποια προσωπικά ζητήματα κι αν αντιμετωπίζουμε. Ο καθένας μας είναι το δέντρο, ας κοιτάξουμε και το δάσος.\"
Φυσικά η πυροσβεστική βοήθεια δεν έρχεται από ένα δέντρο που καίγεται αλλά και ούτε και μπορούμε να την απαιτήσουμε από ένα δέντρο που κατά την κρίσι μας καίγεται λιγότερο από τα άλλα.
\"Ο πόλεμος και κάθε τέτοιας κλίμακας φαινόμενο είναι κάτι που ούτε πρέπει να παραβλέπεται για να μην μας καταθλίβει ούτε κάτι το οποίο το παρακολουθούμε με εφησυχασμό για να ελαχιστοποιεί στα μάτια μας τα δικά μας αδιέξοδα. \"
Δεν ξέρω αν είσαι σε θέση να κατανοήσεις τι σημαίνει ψυχολογικό αδιέξοδο γι\' αυτό σε αυτό δεν σου απαντώ.
\"Και κάτι τελευταίο: ποιος είπε ότι ο εαυτός μας πρέπει να είναι πάντα στο απυρόβλητο ή ότι πρέπει να είναι το κέντρο (έστω και) του (δικού μας) κόσμου;\"
Που το διάβασες αυτό ;
\"Yπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις και στιγμές που και \'αυτός\' χρήζει χλευασμού, στην επιεικέστερη εκδοχή. \"
Θεωρείς μία από αυτές τις περιπτώσεις και στιγμές την ψυχική ασθένεια ;
Γιατί νομίζω πως είμαστε σε φόρουμ ψυχολογίας...
ΥΓ:Να υπάρχει και λίγος σεβασμός.
-
Εχουν αποθρασυνθει τελειως οι Εβραιοι...
Ακου που χτυπήσαν, Παραρτημα των Ηνωμενων Εθνων!
Και τολμουν να πουν οτι εγινε κατα λαθος! Αισχος! Ντροπη! Δεν μπορει να Βρεθει η δύναμη απο όλη την Ευρωπη να τους σταματησουμε?
Ντροπή και στην Ευρώπη, που δεν τολμούμε να ερθουμε αντιμετωποι με την Αμερικανικη κυβερνηση!
Δεν ξερω τι να πω, ειναι απιστευτο το τι αφηνουν να συμβει απο αυτον τον λαο!
-
-
Σήμερα χτύπησαν \"κατά λάθος\" και τους άντρες του Ο.Η.Ε. και το επισήμανε και η Aval. Αυτά τα \"κατά λάθος\" τα έλεγαν και οι συναίτεροί τους όταν χτυπούσαν τους Σέρβους άμμαχους. Θυμάμαι καμία φορά για να δικαιολογήσουν οι γυναίκες την εγκυμοσύνη τους έλεγαν \"έγινε κατά λάθος\". Η ειρωνία είναι ότι αυτή η φράση τότε χρησιμοποιούνταν για μία ψυχή που ερχόταν στον κόσμο και σήμερα χρησιμοποιείται όταν αφαιρούνται πολλές αθώες.
-
Νάσο μου σαφώς και είδα την κατηγορία όταν έθεσα τον δικό μου σχολιασμό, μην ανησυχείς.... ;)
Ο φίλος μας σίγουρα έθιξε ένα πολύ σημαντικό θέμα, χωρίς αμφιβολία!!!
Η τοποθέτησή μου έγινε γιατί ίσως και άθελά του θέλω να φαντάζομαι, πάνω στην θέρμη του να δημοσιεύσει το θέμα , αναφέρθηκε σε <<ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕΛΛΩΝ>>, όπως χαρακτηριστικά θα διάβασες ....και στην ανάγνωση ΑΝΕΚΔΟΤΩΝ - ένα topic που όπως όλοι γνωρίζουν άνοιξα προσωπικά εγώ για να μας φτιάχνω όσο μπορώ την διάθεση όλων μας εδώ και να βοηθήσω την ψυχολογία όλων όσων αισθάνονται ένταση.......
Με αφορμή λοιπόν αυτής της τοποθέτησης και δημοσιεύοντας τη γνώμη μου, δεν υπέδειξα το ύφος των θεμάτων που επιθυμεί ο καθένας να ανοίγει στο forum αυτό, αλλά γνωστοποίησα έναν έμμεσο προβληματισμό που μου δημιουργήθηκε για την επίδραση τέτοιου είδους θέμάτων , δεδομένης της αρνητικής βαρύτητας τους στην εύθραυστη ψυχολογία πολλών εδώ όπως προανέφερα.
Επιπλέον έμμεσα φαντάζομαι ότι απάντησα στην ερώτηση του φίλου μας, γιατί πολλοί μπορεί να μην συμμετέχουν με μιαν απάντηση στο θέμα του, το οποίο και συγκλονιστικό είναι και έχει αναστατώσει πολλούς παγκοσμίως...Είναι δυνατόν άλλωστε να συμβαίνει το αντίθετο?
Φίλε μου η παρούσα μου απάντηση αποτελεί τυπικά συμπληρωματική επεξήγηση...;) Ελπίζω ειλικρινά να μην είχες την προδιάθεση να τοποθετήσεις την ταμπέλα <<ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ>> σε όσους δεν σου απάντησαν ή δεν θα απαντήσουν στο θέμα σου..
ʼλλωστε μαζί σου ούτε έχω προηγούμενα, αλλά και όσες φορές μιλήσαμε μέχρι τώρα θεωρώ ότι είχαμε δημιουργική και θετική επικοινωνία.....:):)
Νά\'στε καλά παίδες!:):)
-
Δηλαδη Όλγα εσενα σε ενοχλησε που εγραψε για αναισθητους στο φορουμ και για το δικο σου ποστ περισσοτερο. Εμενα περισσοτερο με ενιαξε για οσα ειδα στις φωτογραφιες. Αυτο ενιαξε και οσους απαντανε σε αυτο το ποστ. Τα αλλα ειναι μικροτητες.
-
Νάσο μου όπως το βλέπει ο καθένας δεν διαφωνώ μικρό μου.... :)
Και εγώ είδα τις φωτογραφίες, όπως παράλληλα παρακολουθώ και άλλες αντίστοιχες κοσμικές αθλιότητες με οργή και φρίκη χρόνια τώρα......
Το ότι δεν εξέφρασα γραπτώς τα συναισθήματά μου , όπως και άλλοι από ότι διαπίστωσες , στο εν λόγο post με κατατάσσουν αυτόματα στους αναίσθητους? Δεδομένου ότι έχεις ήδη γνωρίσει ( και αρκετοί άλλοι) ένα μεγάλο μέρος της ευαισθησίας μου προς όλες τις κατευθύνσεις....;)
Εκεί στάθηκα και όχι στο topic μου όπως αναφέρεις, το οποίο έτυχε έμμεσα να σχολιαστεί από τον φίλο μας , δεδομένου των απόψεων που εξέφρασε.....
Δεν με ενόχλησε κάτι συγκεκριμένο......και κακώς το πήρες έτσι μιας και η όποια θέση σας , ακόμα και αντίθετη προς εμένα όπως έχεις ήδη διαπιστώσει είναι πάντα δεκτή από την πλευρά μου και συζητήσιμη χωρίς εντάσεις. Για αυτό άλλωστε μου αρέσει να ανταλλάσω απόψεις και προβληματισμούς με όλους σας εδώ!
Απλώς είχα φαντάζομαι κάθε δικαίωμα να δημοσιεύσω τη δική μου θέση, δεδομένου του προβληματισμού που διατύπωσε ο φίλος μας σχετικά με το θέμα του. Τώρα άν ο σχολιασμός μου αποτελεί στάση μικρότητας ......ειλικρινά δεν μπορώ να είμαι εγώ ο τελικός αντικειμενικός κριτής.....
Αλέκο μου η θέση που δημοσίευσα ήδη αποτελεί απάντηση και στη δική σου θέση. Σεβαστή η κάθε άποψη κατά την πλευρά μου.....ʼλλωστε δεν έθιξα το θέμα στην ουσία του , όπως ήδη θα διαπίστωσες.....Όλοι άλλωστε βιώνουμε τα κοσμικά δρώμενα! Είναι δυνατόν να υφίσταται το αντίθετο? Όλοι παρακολουθούμε τις όποιες εξελίξεις και στην τηλεόραση....Ενημέρωση και συμμετοχή υπάρχει.... Εγώ αναφέρομαι στο εδώ........δεδομένης της ιδιαιτερότητας του forum.....Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο......
Φιλικά.........;)
-
Προφανώς δεν ήταν στις προθέσεις της Όλγας να αποτρέψει συζητήσεις σε θέματα που καίνε, κι αυτό το διευκρίνισε από την πρώτη στιγμή. Για να ξεκαθαρίσω και τη δική μου θέση προς άρση τυχόν παρανόησης, η φράση μου
«Κι όποιος πιστεύει ότι βρίσκεται σε εύθραυστη ισορροπία και κινδυνεύει να επηρεαστεί δυσμενώς, ας διαβάσει τα ανέκδοτα»
δεν είχε ίχνος ειρωνείας για κανέναν. Αντιθέτως. Στις εύθραυστες ισορροπίες που μπορεί να βρίσκονται ορισμένοι δεν σηκώνει ούτε ειρωνεία ούτε κριτική για το τι θα επιλέξουν.
ʼλλωστε η Όλγα δεν έχει άδικο στη συλλογιστική της. Ειδικά τέτοιου είδους θέματα όπως το παρόν τόπικ είναι ικανά να ανάψουν φωτιά ακόμη και μέσα στο φόρουμ (λ.χ. η αναφορά μου στην απάτη των 6 εκ. θυμάτων και η αμφισβήτηση αυτού του τερατώδους και ψευδαίστατου αριθμού, θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από οποιονδήποτε που δεν έχει τη σχετική πληροφόρηση, θεωρώντας το ίσως αντισημιτικό σχόλιο).
Απλώς «τα πήρα» που λένε με την άνανδρη στάση των Ισραηλινών και δεν γινόταν να μη μιλήσω μπροστά σ αυτό το έγκλημα διαρκείας που βλέπουμε να διαπράττεται καθημερινά μπρος στα μάτια μας.
«Τα πήρα» γιατί βαρέθηκα να μας πρήζουν κάθε τόσο για το πόσο φοβερά θύματα υπήρξαν επειδή κάτι λιγότερο από 1,5 εκατομμύριο Εβραίων εξοντώθηκαν στον πόλεμο (λες και ήταν οι μόνοι που θρήνησαν θύματα 20 εκατομμύρια νεκρούς είχαν οι Ρώσοι αλλά δεν είδαμε τον Σπήλμπεργκ να γυρίζει ταινία γι αυτούς)
Το Χόλυγουντ έχει γυρίσει εκατοντάδες χιλιάδες μέτρα φιλμ για το θέμα, λες και ήταν το μοναδικό ζήτημα του Β΄ Παγκ. Πολέμου (300.000 νεκρούς από την πείνα είχαμε στην Αθήνα μόνο τον χειμώνα 1942 43 αλλά κανένας χολυγουντιανός παραγωγός δεν έχει συγκινηθεί για να το αναδείξει)
Για την ελληνική ιστορία έχουμε άγνοια αλλά την εβραϊκή την έχουμε μάθει απ έξω κι ανακατωτά αφού κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τα τηλεοπτικά κανάλια φροντίζουν να μας δείχνουν δεκάδες αμερικάνικες ταινίες για τη συμμορία των «πατριαρχών» τους (Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ κλπ), για τον Μωϋσή, τον Σαμψών και για τον κάθε καθυστερημένο και θρησκόληπτο βοσκό της «γης Χανάν»
(και βέβαια παρουσιάζοντάς τα όλα εντελώς παραποιημένα και ωραιοποιημένα).
Λέτε να είναι τυχαία όλα αυτά; Λέτε να μην το κάνουν για να μας προκαλέσουν θετικά συναισθήματα για τους φονιάδες αυτούς; Μην ξεχνάμε ότι από τότε που δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ κι άρχισε η εξόντωση του παλαιστινιακού λαού, άρχισε και η παραγωγή ψευτοταινιών του Χόλυγουντ για να μας προκαλέσουν το συγκινησιακό μας θυμικό.
Θυμάστε να έχουν γυρίσει ποτέ καμιά ταινία για το δράμα των Παλαιστινίων; Πέστε μου ΕΝΑΝ τίτλο!
(Ευτυχώς που βρέθηκε κι ένας Έλληνας, ο Κώστας Γαβράς, ο μόνος που γύρισε ταινία την Hanna K αν δεν κάνω λάθος όπου δεν λιβάνιζε τους Εβραίους αλλά κράτησε έντιμα τις ισορροπίες).
Μπορεί να χάφτουμε σαν τα πρόβατα τις ψευτοταινίες τους αλλά τουλάχιστον δεν έγινε ακόμη τόσο χόρτο το μυαλό μας ώστε να μην παίρνουμε θέση μπροστά στα εγκλήματα. Χόρτο έγινε το μυαλό μόνο του ʼρνολντ Σβαρτζενέγκερ και των προβατοϋπηκόων του που ενώ οι Ισραηλινοί διαπράττουν ένα έγκλημα διαρκείας κι όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί με διαδηλώσεις εναντίον τους, αυτοί βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν υπέρ
του Ισραήλ!!!
Όχι, δεν χρειάζεται να θρηνούμε για τους Λιβανέζους. Αρκετά θρηνούν οι ίδιοι για τους εκατοντάδες μέχρι στιγμής νεκρούς τους.
Αν θέλουμε να τους συμπαρασταθούμε, δεν χρειάζονται θρήνοι. Δύο πράγματα χρειάζονται:
Αφενός ανθρωπιστική βοήθεια. ʼμεση, έμπρακτη, πολλαπλής μορφής. Που δεν θα σταματήσει εδώ αλλά να συνεχιστεί ώστε όταν τα ανθρωποειδή βαρεθούν να τους βομβαρδίζουν, να βοηθηθούν για να ξανακτίσουν το δυνατό συντομότερο τη χώρα τους.
Αφετέρου ΟΡΓΗ!
ΟΡΓΗ και ΜΙΣΟΣ για τους φονιάδες τους. Για να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό το μακελειό. Για να τους το θυμίζουμε ανά πάσα στιγμή!
Οργή και μίσος! Τα μόνα συναισθήματα που μπορούν να λειτουργήσουν απελευθερωτικά αυτή τη στιγμή. Τα μόνα ΘΕΤΙΚΑ συναισθήματα για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Οργή και μίσος για τους φονιάδες. Αλλιώς, αν αρχίσουν να μας διακατέχουν «ανθρωπιστικά» συναισθήματα για τους εβραίους χασάπηδες
θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
-
Υ.Γ.
Να συμπληρώσω οτι τα ΑΝΕΚΔΟΤΑ πολύ καλά έκανε και τα άνοιξε η Όλγα.
Χρειάζεται και η χαλάρωση. Είναι απαραίτητη.
Θα έλεγα οτι είναι η πλέον απαραίτητη. Το χιούμορ άλλωστε είναι απο τα πλέον αναγκαία στη ζωή μας
(για να μη νομίζετε οτι διακατέχομαι μόνον απο συναισθήματα... οργής και μίσους)!...