-
"... εχει κανεις κανεις απο εσας ομοιοπαθητικη για φοβιες και αγχωδες κρισεις?και αν ναι ειδατε διαφορα?μου χουνε γραψει αντικαταθλιπτικα και φοβαμαι να τα δοκιμασω και ειπα μηπως υπαρχει αλλη λυση ειτε με ομοιοπαθητικα φυτικα κ αλλα τετοια..ευχαριστω..."
Καλησπέρα. Κι από πότε έχουν σχέση τα αντικαταθλιπτικά με τις φοβίες και τις αγχώδεις κρίσεις; Αν έχουν και με κάτι σχέση δηλαδή... λύσεις υπάρχουν πάντα, αλλιώς δε θα υπήρχαν "προβλήματα"... μόνο που οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης άγχους και κατάθλιψης, δε προτείνονται από ψυχιάτρους. Κάνουνε κακό στην τσέπη τους.
"... Ασε που λενε οτι αυτοι που κανουν χρονια θεραπεια με αυτη τη θεραπεια παθαινουν καρκινο..."
Και ποιοί είναι αυτοί που το λένε; Υπάρχουν επίσης πολλοί που βοηθιούνται πολύ στους καρκίνους τους από την ομοιοπαθητική. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. Ο γιατρός που χρησιμοποίησε την ομοιοπαθητική πάνω μου, το έκανε αφού άσκησε με αποτυχία - επίσης πάνω μου - την κλασσική ιατρική. Ας είμαστε λίγο πιο "ανοιχτοί" προτού τα ισοπεδώσουμε όλα.
"... γιατι ειχανε παρενεργειες τα ομοιοπαθητικα?αφου δεν εχουνε λεει καμια παρενεργεια...'
Αυτό πάλι ποιός το λέει; Φυσικά και έχουν. Ειδικά όταν χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα και σε συνδιασμό με κλασσικά φάρμακα. Αλλιώς δε θα υπήρχαν οι ομοιοπαθητικοί. Θα έπαιρνε ο καθένας ό,τι και όσο γούσταρε κι από δω παν και οι άλλοι...
"... Και ως επιλογος Η πλειονότητα των ομοιοπαθητικών γιατρών είναι καλοί, ευγενικοί άνθρωποι και δεν είναι κουτοί..."
Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι αν είναι "καλοί, ευγενικοί και όχι κουτοί". Είναι κλασσικοί γιατροί, ας μη το ξεχνάμε.
"... Τα ψεύτικα μαντζούνια δεν είναι συμπληρωματικά, είναι απάτη και δίνουν ψεύτικες ελπίδες!!!..."
Με τη διαφορά ότι τα κλασσικά φάρμακα στηρίζονται όλα πάνω στα... ματζούνια. Έτσι για να το πούμε και αυτό.
"... που ολοι οι πατερες κ οι ασκητες την χρησιμοποιησαν κ ειδικα στο αγιο ορος πιστευουν κ χρησιμοποιουν πολυ την ομοιοπαθητικη για την αυτο ιαση!..."
Πολύ σωστά. Όπως επίσης και τη νηστειοθεραπεία. Αλλά εδώ μιλάμε για έλληνες, δηλαδή "πίτα - γύρο, σουβλάκι και τζατζίκι". Μόνο που οι νευροδιαβιβαστές θέλουν και δίαιτα εκτός από ψυχοθεραπεία. Η ομοιοπαθητική δρα σε συνεργασία με τη διατροφή, απλά πράματα.
"... ειπα να παω σε αλλον ομοιοπαθητικο να δω τι θα μου γραψει κ αυτος,,να τον πω για φυτικο αντικαταθλιπτικο θελω..κ οχι δεν πιστευω στην ψυχοθεραπεια ρε παιδια δλδ πως θα με βοηθησει κ δεν θα ποναω?αφου τα νευρα πιστευω κατι παθαινουν κ νιωθω να ποναω..."
Ο καλός γιατρός - άρα και καλός ως ομοιοπαθητικός - θα σου γράψει αυτό που θα κρίνει αυτός καλό για σένα. Το ότι εσύ νιώθεις να πονάς, δε σημαίνει και ότι πονάς. Ανθρώπινες εφευρέσεις, όπως τα περισσότερα σε αυτή τη ζωή.
"... Οσοι εχουν παρει ομοιοπαθητικη δεν εχουν δει αποτελεσματα και το λενε πολλοι..."
Μην επιμένεις, θα χάσεις... αλλά αφού θέλετε να παίρνετε χημεία και να νιώθετε ότι κάνετε το καλύτερο για τον εαυτό σας, καλά κάνετε. Σου προτείνω πάντως τον Βυθούλκα και τον Παπαγιαννόπουλο. Καταπληκτικοί... μάγοι.
"... Ναι στην ψυχοθεραπεια και στην κλασσικη επιστημη γιατι οντως υπαρχουν αποτελεσματα..."
Ας τα διαχωρίσουμε. Ναι, στην ψυχοθεραπεία από ικανό άνθρωπο και χωρίς χρήση φαρμάκων. Ας μείνω στην κατάθλιψη τουλάχιστον. Ναι, στα φάρμακα γιατί;... για να πάρεις 20 κιλά επιπλέον ή για να είσαι σα φυτό;... ή μήπως υπάρχει περίπτωση να γίνεις "καλά" βλέποντας τον εαυτό σου 20 κιλά βαρύτερο, υποτονικό και απαθή;... ο ψυχίατρος θα γίνει σίγουρα καλύτερα, αυτό είναι το μόνο βέβαιο...
"... Τωρα εαν στην ομοιοπαθητικη γιατρευεται 1 στους 100 ε αυτο δεν θεωρειται επιτυχια.Τι παρενεργειες να εχει το νερο..."
Αν αυτός ο ένας που θεραπεύεται, έχει ασθένεια που δε παλεύεται εύκολα, σε ενημερώνω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αλλά τόσα ξέρουμε, τόσα λέμε. Βέβαια αν κάποιος δε θέλει να "παρεκλίνει" της πεπατημένης, ας παίρνει τα αντικαταθλιπτικούλια του, ας βάζει τα κιλά του, ας γίνεται χειρότερα ψυχολογικά - απ' τις παρενέργειες και ουχί απ' την ασθένεια αυτή καθαυτή... κι από δω παν κι άλλοι. Όλα επιλογές είναι. Να μη πτωχεύσουν και οι φαρμακοβιομηχανίες, αλίμονο. Καλά τα λέει η Ιμπέρις, αλλά ποιός να την ακούσει...