Χαίρομαι που είσαι καλά!
Να \'μαστε σταθεροί λοιπόν ακόμα και με χάπια, δεν τρέχει τίποτα...
Printable View
Χαίρομαι που είσαι καλά!
Να \'μαστε σταθεροί λοιπόν ακόμα και με χάπια, δεν τρέχει τίποτα...
....απλως σταθεροτητα στον ελεγχο των επιπεδων&εργαστηριακες εξετασεις γενικες οπως ολος ο κοσμος!
Φίλε μην καταρρίπτεις έτσι τις εμπειρίες όλων αυτών που ερευνήθηκαν αλλά και όσων τους ερεύνησαν.Για έναν επιστημονικό λόγο που δεν θυμάμαι τα χάπια φέρνουν αυτές τις παρενέργεις αφού δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα που ρυθμίζει τόσες λειτουργίες,όπως η έκκριση του σάλιου,η έκκριση ιδρώτα και άλλα.Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να σε παραπλανήσω αλλά και ούτε έναν για να κάνω σε αυτό τον τομέα τον εαυτό μου να αμφιβάλλει.Δεν είχα ποτέ των ποτών ξηροστομία και ας ήμουν η πιο αγχώδης.Δεν θέλεις να σου μιλήσω χωρίς τσίχλα το πρωί που σηκώνομαι απ\'τον ύπνο....Τους αυτοκτονικούς ιδεασμούς τους λένε τα φυλλαδιάκια στις παρενέργειες.Τι να σου πω.Εμφανίζω κατά καιρούς παρόμοια περιστατικά χωρίς να έχω εντοπίσει αν οφείλεται στην αλλαγή χαπιού αυτό.Στην αρχή λήψης νέου φαρμάκου παρουσιάζονται κάποιες παρενέργειες εξτρά.Τώρα δεν ξέρω τον λόγο και εγώ αναρωτιέμαι πώς ένα φάρμακο για την κατάθλιψη να προκαλεί από μόνο του τάσεις αυτοκτονίας.Είναι οξύμωρο.Εμένα πάντως η αλλαγή του φαρμάκου από αναφρανίλ σε ζολόφτ μου έχει προκαλέσει διαταραχές ύπνου τέτοιες που λέω να γυρίσω στο παλιό.Κοιμάμαι μέρα ξυπνάω νύχτα και έχω και βουλιμικές τάσεις....Χάλια.....(και αυτό με ξαναρίχνει στην κατάθλιψη.Και είναι φυσικό όταν βλέπεις όλη σου τη ζωή να κυλά και εσύ να μην κάνεις τίποτα.Μεγάλη ιστορία τα ψυχοφάρμακα.Παλιά τα είχα κόψει για λίγο γιατί είχα κουραστεί τρία χρόνια με παρενέργειες.Και λέω θα πάρω την ασθένειά μου και θα ζήσω με αυτήν.Μέχρι που με έπιασαν τάσεις βουλιμίας,είχα περισσότερα νεύρα,παραμελούσα τον εαυτό μου,μιλούσα στον δρόμο μόνη μου σκεφτόμενη κάτι και γενικά δεν ήμουν στα καλύτερά μου.Και επειδή ήθελα και θέλω να πάω μπροστά στις σπουδές μου άρχισα να ξαναχαπακώνομαι.Ίσως αν είχα την υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος να τα έβγαζα πέρα και χωρίς χάπια αλλά δεν υπάρχει.Αν υπήρχε άλλωστε δεν θα τα είχα ξεκινήσει καν.Αυτά.Γκρίνιαξα πολύ!)Ένα πράγμα που μου είχε πει ένας φοιτητής ψυχολογίας είναι ότι επειδή αυτές τις ουσίες δεν τις παράγει ο οργανισμός αλλά είναι τεχνητές γι\'αυτό και δημιουργούν παρενέργειες μάλλον μη έχοντας την πλήρη συμβατότητα με τον οργανισμό συμπληρώνω εγώ!!!!!!!Quote:
Originally posted by empi
Μα επιτέλους πως είναι δυνατόν τα αντι-καταθλιπτικά φάρμακα να φέρουν ως παρενέργειες τα ίδια τα συμπτώματα της νόσου που καλούντε να θεραπεύσουν;
Αυτοκτονικοί ιδεασμοί; Αυτό δεν είναι κάργα κατάθλιψη;
Ξηροστομία; Αυτό είναι κάργα σύμπτωμα του άγχους/πανικού
Έλεος δηλαδή, όπως αυτά με το Seroxat που διαβάζω έστω και αν δεν έχω καμία σχέση, όμως είναι γελοία για κάθε νοήμον άτομο... Ακούς εκεί παρενέργεια του Seroxat να είναι το άγχος.
Εϊμαι σχεδόν βέβαιος ότι όλα αυτα τα συμπτώματα που αναφέρουν στις κλινικές έρευνες προέρχονται από άτομα χαμηλής προφανώς νοημοσύνης, τα οποία συγχέουν τα συμπτώματα της νόσου τους ως παρενέργειες του φαρμάκου.
Έλεος δηλαδή!
Τόσο λάθος είμαι;
Θυμάμαι όταν περνούσα την περίοδο με τους μόνιμους πανικούς μου, να διαβάζω ότι το seroxat έφερνε ξηροστομία, τρέμουλο, κρυάδες, ζάλη κλπ την ίδια στιγμή που όλα αυτά τα είχα εγώ χωρίς να έχω ακουμπήσει καν κανένα φάρμακο! Όχι εξηγήστε μου πως αυτό συμβαίνει!
Λοιπόν θα συμφωνήσω και μου άρεσε το μήνυμά σου γιατί μου εντόπισες και ένα ακόμα.Σιελόρροια.Έτσι,έτσι. Δεν είχα καταλάβει ότι ήταν απ\'το χάπι αλλά άλλαζα κάθε φορά μαξιλαροθήκη γιατί την λέρωνα....Πω τι μου θύμισες τώρα.Quote:
Originally posted by dimitriskai
Καλησπερα,περνω εδω και 2 χρονια ντεπακιν ως σταθεροποιητη διαθεσης,δεν ειχα καμια παρενεργεια απο αυτο,ενω πριν 2χρονια επερνα στεντον το ποιο μου προκαλουσε μια υποτονικοτιτα και μια ελαφρια υπνιλια.
empi πρεπει να σου πω πως εισαι λαθος ωντος τα περισσοτερα ψυχοφαρμακα εχουν παρενεργειες ιδιες με τα συμπτωματα της ασθενειας που εχει καποιος,παραδειγμα εγω πριν τα φαρμακα το αγχος εκδιλωνονταν με εφυδρωση στα χερια και δυσκολια στην αναπνοη,οταν αρχισα τα φαρμακα περασαν αυτα και αρχισε η υπνιλια,η συελοροια τη νυχτα και ξηροστομια το πρωί . Και οι ψυχιατροι εχουν παραδεχτει πως οι παρενεργειες ειναι η κυρια αιτια που οι ασθενεις αντιδρουν στη φαρμακευτικη αγωγη.
ευτυχως βγηκε το geodon gia mena δεν μου κανει παρενεργειιες ουφ εχω δουκημασει κ αλλα αλλα ειχαν περενεργειες αυτα ευτυχως μου εκασαν καλα
Μιας και ρώτησα την γιατρό για το θέμα του γιατί τα φάρμακα στην αρχή αυξάνουν τον αυτοκτονικό ιδεασμό και μου έδωσε μία λίαν ικανοποιητική απάντηση την παραθέτω....Όταν ο άνθρωπος είναι στην κατάθλιψη και θέλει να αυτοτονήσει δεν βρίσκει την ενέργεια και το κουράγιο να το κάνει.Όταν παίρνει τα χάπια που τον δραστηριοποιούν δεν σημαίνει πως έχει γλιτώσει και από την κατάθλιψη και άρα δυνατός πια βρίσκει το κουράγιο να εκπληρώσει τις βαθύτερές του σκέψεις.Γι\'αυτό και τότε είναι πιο επικίνδυνος.....
Εμένα ότι κι αν βγήκε κι αν δοκίμασα το αρχικό αναφρανίλ φαίνεται να μου κάθεται καλύτερα.Έχω πιάσει βέβαια δόση 75 μετά από τρισήμισυ χρόνια και υποφέρω αλλά αρχή είναι θα περάσει.Λίγο κοιμάμαι 1πμ ξυπνάω 6μμ αλλά κατά τ\'άλλα όλα καλά βρε.Αν συνεχιστεί έτσι και γι\'άλλες μέρες δεν ξέρω τι θα κάνω αλλά..............
To αναφρανίλαν και τρικυκλικο αντικαταθλιπτικό είναι αποτελεσματικόκαι καλό γενικκά φάρμακο ,και η μεγαλύτερη παρενέργεια είναι η σεξουαλική δυσλειτουργία...
Ε,μετά παίρνεις κι ένα Zoloft να σου φύγει η κατάθλιψη από την σεξουαλική δυσλειτουργία...
εμενα τα ζολοφτ με τσακισαν ολες τις τασεις αυτοκτονιας μου τις βγαλαν στο προσκηνιο...εβλεπα παραθυρο κ επερνα φορα αμαξι κ επεφτα πανω του...αλλα...χμ..επιβιωσα κα κκλασσιικα αλλαξα θεραπεια βασικη τραμπα με 2 efexor tων 150
Απο τοτε που πεθανε ο αντρς μου(1μιση χρονο) εχω φλομωσει στις βενζοδιαζεπινες.Αρχικα τα always classic Lexotanil(5 των 3+ αταραξ) μετα για 7 μήνες αβερτα Ηipnosedon τωρα εδω και 1 μηνα Tavor.Ο ψυχιατρος μου μου ανακινωσε οτι ισως να χω προβλημα εξαρτησης πια..Τρεμω στην ιδεα οτι θα μου κοψει τα Tavor οχι επειδη ειμαι εξαρτημενη αλλα πολυ φοβαμαι την νυχτα που θα αντιμετωπισω νυφαλια το θανατο του...
Τι εννοείς ότι θα αντιμετωπίσεις νηφάλια το θάνατό του;Εμένα όλα τα χάπια μού βγάζουν τις αυτοκτονικές και παρορμητικές τάσεις φάτσα φόρα...Χάλια...Και συν τοις άλλοις με κάνουν κουρέλι να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου....και να διαβάσω κανά βιβλίο.Θα έχω βάλει τα παράπονά μου σε πάνω από 50 πόστ μου..Οριακή και ασταθής αλλά αυτά τα παράπονα δεν τα αποχωρίζομαι με τίποτα...Δεν έλεγαν τουλάχιστον αυτά να έμπαιναν στο μύλο της αστάθειας να βλέπαμε άσπρη μέρα;
xexexe!απλα παντα το κεφαλι μου ειναι κουδουνι κ το σκεφτομαι κουδουνιασμενα.Τη μεγαλυτερη φρικη μου την βγαλαν τα zoloft..υποτιθεται οτι τα δινουν για τασεις αυτοκτονιας...κ αυτα βγαζουν παρεναργεια ταση αυτοκτονιας..εν τελει εζησα
:)αχ φιλεσ μου...
ποσο παραξενο ε?..να θελουμε κατα καιρουσ να παιθανουμε....δεν ειναι δικαιο και σωστο...
μου φενεται τοσο παραξενο...
να σασ πω κουκλαρεσ μου..τα σταθεροποιητικα διαθεσησ τι ειναι και τι κανουν???
μακια.
Στα σταθεροποιητικά διάθεσης κατατάσσονται το Λίθιο και τα αντιεπιληπτικά...
Το λίθιο λέγεται ότι έχει κάποιες παρενέργειες...
Τα κυριότερα αντιεπιληπτικά που χορηγούνται είναι το Τεγκρετόλ,Τριλεπτάλ,Ντεπακ ίν,Λαμικτάλ και Τοπαμάκ!
Κρατουν την διάθεση σταθεροποιημένη...Δηλαδή ούτε down ούτε high!