Σκεφτομαι κι εγω το θεμα των ΚΨΥ, ομως εχω μια απορια.
Υπαρχει περιπτωση οι ψυχολογοι που δουλευουν εκει να ειναι φοιτητες που κανουν την πρακτικη τους?
Printable View
Σκεφτομαι κι εγω το θεμα των ΚΨΥ, ομως εχω μια απορια.
Υπαρχει περιπτωση οι ψυχολογοι που δουλευουν εκει να ειναι φοιτητες που κανουν την πρακτικη τους?
Φένια εύχομαι όλα να σου πάνε καλά στον λολγοθά που τραβάς και εσύ..
Είχα κάνει και εγώ πριν κάποια χρόνια μια αγωγή με cipralex αλλά έκανα βλακεία και την έκοψα..
Fearg ίσως υπάρχουν και από αυτούς αλλά όχι σαν υπεύθυνος σου..
Ας πούμε, ο ψυχίατρος που θα με δει εμένα είναι μεγάλος.
Αλλά η κοπέλα που μου μιλούσε από το τηλ θα μπορούσε να ήταν..
Δε γνωρίζω με σιγουριά αλλά δε νομίζω..
Λοιπόν,
ύστερα από ένα μήνα αναμονής για το ραντεβού μου, επιτέλους ήρθε η μέρα του :)
Σήμερα το πρωί λοιπόν πήγα στο κψυ για το ραντεβού μου με έναν ψυχίατρο και θα ήθελα εδώ να γράψω
τι έγινε.
Ο ψυχίατρος μου φάνηκε πολύ καλός,σοβαρός και πρόθυμος να με βοηθήσει..Καθόλου βιαστικός.
Άρχισα να του λεω τα προβλήματα μου, κάναμε μια συζήτη αρκετή ώρα.
Η διάγνωση στο συνταγολόγιο γράφει "Μ κατάθλιψη"..
Τελικά ξεκίνησα μια φαρμακευτική αγωγή με seroxat 20mg συνολικά την μέρα (και σε 5 μέρες θα γίνουν 30)
και χαναχ 0,5mg 3 φορές την μέρα..
Επίσης μου έκλεισε ραντεβού με ψυχολόγο σε 10 μέρες
καθώς και με τον ίδιο σε 2 βδομάδες για να με ξαναδει πως πάω.
Πραγματικά δεν περίμενα τέτοια εξυπηρέτιση απο κψυ.. Ελπίζω να μην αλλάξω γνώμη στο μέλλον.
Την γνώμη σας για κάτι τώρα..
Την παρασκευή εχω ραντεβού με εναν γναθοχειρούργο και θα μου κάνει ένα μικρόοο χειρουργίο για να βγάλει μια ρίζα απο εξαγωγή δοντιού. (δεν είναι τπτ δύσκολο)
αλλά εγώ φοβάμαι..:(
και δεν ξέρω να αρχίσω άραγε απο τώρα την αγωγή με το seroxat ή να περιμένω να περάσει η παρασκευή και μετα?
Απλά σκέφτομαι πως αν το αρχίσω τώρα και πάω σε 3 μέρες για την εξαγωγή ίσως έχει κάποιες παρενεργειες το φάρμακο (πχ αυξημένο άγχος κτλ) και δεν θέλω να πάω "τρελαμένος" για την εξαγωγή..
Αντουάν, ο ψυχίατρος στο κψυ συνταγογράφησε τα φάρμακα ή σε έστειλε έξω?
Επίσης να ρωτήσω, ο ψυχολόγος με τον οποίο σου έκλεισε ραντεβού, είναι ψυχολόγος μέσα στο κψυ?
Αν είναι έτσι, τότε μια χαρά σε βρίσκω.
Bill τελικά ο ίδιος μου τα έγραψε :)
Ο ψυχολόγος είναι ναι.. μέσα στο κψυ.. Ελπίζω να είναι και αυτός όπως ο ψυχίατρος.
ειναι καλη λυση τα κεντρα ψυχικης υγειας κ απ ο,τι εχω διαβασει εδω τουλαχιστον εχουν βοηθηθει πολλοι...
εγω ειχα κανει παλιοτερα μια δοκιμη αλλα το κακο ειναι οτι με θεωρησαν μαλλον "ελαφρια" περιπτωση να το πω κ μου δωσαν ραντεβου μετα απο κανα μηνα...ημουν σε αθλια κατασταση ομως κ δεν αντεχα να περιμενω..επισης εχω ακουσει οτι η ψυχοθεραπεια εκει γινεται με πιο αργους ρυθμους..
φυσικα δεν ισχυει για ολα τα κεντρα το ιδιο..εξαρταται πιστευω απ το ποσο οργανωμενα ειναι κ τη ζητηση που εχουνε..
Καλησπέρα. Να ρωτήσω κάτι; Οι συνεδρίες με τον ψυχολόγο στα ΚΨΥ γίνονται όποτε υπάρχει κενό για να σου κλείσουν ραντεβού ή με ένα σταθερό ρυθμό πχ κάθε εβδομάδα, κάθε 15 μέρες κλπ;
Μήπως ξέρετε πόσο κοστίζει περίπου; Επίσης μήπως ξέρεις κανείς αν γίνονται και ομαδικές ψυχοθεραπείες στα ΚΨΥ;
Rebecca γεια σου! Λοιπον απ ο,τι γνωριζω οι συνεδριες με τον ψυχολογο στα κεντρα ψυχικης υγειας δεν γινονται κ τοσο συχνα τουλαχιστον σ αυτο που ειχα παει εγω ηταν φουλ κ μου δωσαν ραντεβου μετα απο ενα μηνα..εξαρταται σε ποια πολη κ ποσο οργανωμενο ειναι κ τι κενα υπαρχουν...συνηθως καθε 15 μερες η μπορει κ 1 φορα το μηνα αναλογα με την περιπτωση (εμενα με ειχαν θεωρησει ελαφρια περιπτωση κ αργησαν να με βαλουν)..
οι συνεδριες ειναι δωρεαν, δεν πληρωνεις! για ομαδικες δεν ξερω αυτο πρεπει να το πωτησεις στο κψυ της περιοχης σου..
ειναι κ το οτι σε πολλα λογω του οτι εχουνε πολλες περιπτωσεις κ πολλες φορες σε αξιολογουνε πιο ελαφρια απ την πραγματικοτητα ενω εσυ ας πουμε δεν αντεχεις τη ζωη σου..ναι ειναι λιγο εκνευριστικο αυτο..
Οχι δεν νομιζω να παιζει ρολο αυτο.
Απλα νομιζω οτι επειδη ειναι δωρεαν κλεινοντε πολλα ραντευου και δεν προλαβενουν.
ναι ισχυει αυτο..εγω στης θεσσαλονικης που πηγα γινοταν της π#$%*&ς απο ραντεβου...αλλα οι υπηρεσιες που προσφερουν ειναι πολυ καλες πολλοι ανθρωποι εχουν βοηθηθει...
Εγω εμαθα για το κεντρο ψυχικης υγειας στην σαλονικη πως κανουν ομαδικες ψυχοθεραπειες προσπαθιες κοινωνικοποιησης μαθηματα κεραμικης βγαινυν ολοι μαζι για καφε κλπ.ξεκιναει στις 9 και τελιωνει στις 2:30 καθε μερα.Ειναι μια καλη ασχολια και θα το προτεινα σε καθενα.Εγω δεν παω γιατι πλεον δουλευω.Το μαθα και αργα κιολας.