-
DEBTOCRACY: Το ντοκιμαντέρ
http://vimeo.com/22036773
-
Επειδή βαριέμαι, είπε κάτι το ουσιαστικό; Ξέρεις, γιατί το τσάμπα είναι και πλαστικό.
-
Παρόλο που δεν επιτεύχθηκε στο 100% ο συμβολικός συγχρονισμός με τα καθεστωτικά δελτία ειδήσεων, καθώς άργησε λιγάκι λόγω τεχνικών προβλημάτων, είναι ενδεικτικό πως άνθρωποι έκλεισαν όντως τις τηλεοράσεις τους και μαζεύτηκαν μπροστά από τα p/c. Ο κόσμος διψάει για τέτοιες ενημερώσεις, δεν είναι όλοι σαν τους κριτικούς που δεν κάθισαν φυσικά να το δουν, ωστόσο έχουν άποψη και φυσικά δε τη στηρίζουν παρά με τα δεκανίκια της φοβικής προκατάληψης και συνοδεία χιλιοειπωμένων κλισέ.
Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους συντελεστές και σε όσους στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο υλικά/ηθικά και έδρασαν για να βγει στον αέρα η δουλειά.
Περισσότερα σχόλια αύριο-αφού σκοπεύω να το ξαναδώ.:)
Gus...:)
-
-
1% του συνολικού πληθυσμού ........... (μήπως λέω πολλά? :ο )
Ήταν διασκεδαστιικό όμως σαν ιδέα. Merci : )
(περίληψη δε βλεπω, άντε η μόνη σας ελπίδα να βρεθεί σε κανά mass media. Μιάμισυ ώρα... the audacity : ) Α ρε τους μλακες, συγνωμη κι όλας, μαζικό σκισμένο μπλουτζίν ). ΠΕΡΙΛΗΨΗ little sillies.
-
Πολύ καλό! Από κάθε άποψη. Χαίρομαι όσο βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται, ο καθένας με τον τρόπο του και υπάρχουν και άλλοι που τους υποστηρίζουν. Πολύ αισιόδοξο!
Ωραία και η μουσική του Αγγελάκα.
Όσο για περίληψη ενός ποιοτικού και καλογυρισμένου ντοκιμαντέρ, δε νομίζω να μπορεί να γίνει.
Και το τσάμπα δεν είναι απαραίτητα φτηνό. Όπως και το αντίθετο.
-
Αν θέλει κάποιος mass media exposure, πρέπει να γίνει.
Θα προσπαθήσω να το παρακολουθήσω κι εγώ κάποια στιγμή αν μπορέσω. Απλώς μία ώρα είναι πάρα πολύ και δεν νομίζω ότι θα μου δώσει κάτι παραπάνω.
-
Το σταμάτησα λιγάκι στο 12' που κάτι άκουσα. Είναι πάρα πολύ αργό.
Αισθητικά είναι πολύ όμορφο. Φαίνεται ότι φιάχτηκε με μεράκι : )
Έχει κάποια θέματα που όντως ισχύουν αλλά οι εξηγήσεις που δίνει είναι λίγο μονόπαντες, τουλάχιστον όσο άκουσα.
Δυστυχώς πάντως, η πτώση της ανταγωνιστικότητας στην περιφέρεια δεν είναι μόνο απόρροια του ευρώ... μακάρι να ήταν, θα διορθώνονταν κι αμέσως.
Το υπόλοιπο κάποια άλλη στιγμή : )
-
http://www.usdebtclock.org/
The Sad Truth about U.S.A...
-
Ανέβηκε η τελική έκδοση, με κάποιες διορθώσεις στον ήχο και στον υποτιτλισμό.
Επίσης, προστέθηκε ένα animation για το ελληνικό χρέος (είναι μεταξύ του χρονικού διαστήματος 18:20 έως 19:55).
http://vimeo.com/22169758
-
Πολύ καλό! Έκατσα και το είδα όλο. Έχουν δίκιο οι άνθρωποι αυτοί να λένε ότι με το να συνεχίζουμε στο ίδιο τέμπο όλοι μας, υποταγμένοι δηλαδή από το χρήμα των προνομιούχων, οδηγούμαστε από το κακό στο χειρότερο. Ξέρεις όμως γιατί δεν θα αγωνιστούμε? Γιατι είμαστε κωλοφαρα, και δεν είμαστε ενωμένοι, γιατι αν δεν χτυπήσει κάτι την πόρτα μας δεν θα δώσουμε σημασία. Έτσι μου φαίνεται. Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ο καθένας το κόμα του, την ομάδα του, και κυρίως τον εαυτούλη του και ότι αυτό συνοδεύει.
Ακόμα και το κύπελο που κερδίσαμε κάποιες φορές, για μια μέρα έλεγαν όλοι είμαστε εθνική ελλάδος, για μια μέρα και έπειτα ο καθένας συνέχισε το έργο του. Τη συμμετοχή του στον οικονομικό πόλεμο.
Έβλεπα στο βίντεο τους ανθρώπους του Ισημερινού και μου φαινόντουσαν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο. Ιδέα μου ήταν? Ίσως απλά να τα βλέπω εγώ έτσι, ποιος ξέρει?
-
Απολαμβάνω πάντα τη συμμετοχή του Λαπαβίτσα όπου τον πετυχαίνω, το ίδιο και σ' αυτήν την περίπτωση. Έχει και γνώσεις και άποψη, ικανότητα να στις μεταδίδει με τρόπο άμεσο, ψύχραιμο και μεστό. Δεν έχω ακόμη παρακολουθήσει το επιπρόσθετο animation κομμάτι, θα το δω αργότερα.
-
CATASTROICA
Στις 26 Απριλίου 2012 στις 20:00 το βράδυ
(ξανα)κλείνουμε την τηλεόραση,
για μια εναλλακτική ματιά στην ενημέρωση.
Οι δημιουργοί του Debtocracy,
του ντοκιμαντέρ που είδαν εκατομμύρια θεατές στο Ίντερνετ
και μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά δίκτυα από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική,
παρουσιάζουν τη νέα τους παραγωγή, με τίτλο CATASTROIKA,
στην ιστοσελίδα www.catastroika.com.
CATASTROIKA
Το προηγούμενο ντοκιμαντέρ της ομάδας της Catastroika
ήταν το πρώτο ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα με παραγωγό το θεατή.
Το Debtocracy, που κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης,
ερεύνησε τα αίτια της κρίσης χρέους, συνομιλώντας με οικονομολόγους,
δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.
Ξεπερνώντας τα ελληνικά σύνορα, ανέδειξε τις ευθύνες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος
και της Ευρωζώνης στη δημιουργία της κρίσης χρέους που έπληξε την περιφέρεια την ΕΕ.
Χωρίς να αποκρύπτει τις ευθύνες της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ,
επιχείρησε να δείξει γιατί δεν τα φάγαμε μαζί
και γιατί ο ελληνικός λαός δεν οφείλει να πληρώσει ένα παράνομο και απεχθές χρέος.
-
CATASTROICA
Στις 26 Απριλίου 2012 στις 20:00 το βράδυ
(ξανα)κλείνουμε την τηλεόραση,
για μια εναλλακτική ματιά στην ενημέρωση.
Οι δημιουργοί του Debtocracy,
του ντοκιμαντέρ που είδαν εκατομμύρια θεατές στο Ίντερνετ
και μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά δίκτυα από την Ιαπωνία μέχρι τη Λατινική Αμερική,
παρουσιάζουν τη νέα τους παραγωγή, με τίτλο CATASTROIKA,
στην ιστοσελίδα www.catastroika.com.
Όπως και στο Debtocracy,
βασικός παραγωγός της CATASTROIKA είναι οι θεατές
που συνεισφέρουν οικονομικά αλλά και με ιδέες στη δημιουργία της.
Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο δωρεάν,
χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.
Αρχεία υψηλής ανάλυσης θα διατίθενται για δωρεάν προβολές σε τηλεοπτικούς σταθμούς,
κινηματογράφους αλλά και εκδηλώσεις.
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της CATASTROIKA
υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη,
ενώ την επιστημονική επιμέλεια έχει ο Λεωνίδας Βατικιώτης.
Τη μουσική επένδυση του ντοκιμαντέρ
προσφέρει το συγκρότημα Active Member και ο Ερμής Γεωργιάδης,
ενώ το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.
Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Infowar Productions και ο Θάνος Τσάντας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο/Σκηνοθεσία: Άρης Χατζηστεφάνου, Κατερίνα Κιτίδη
Επιστημονική επιμέλεια: Λεωνίδας Βατικιώτης
Υπεύθυνος παραγωγής: Θάνος Τσάντας
Μοντάζ: Αρης Τριανταφύλλου
Μουσική: Active Member, Ερμής Γεωργιάδης
Συντελεστές: Ιουλία Κιλέρη, Μαργαρίτα Τσώμου, Βάγια Πάντου,
Χρήστος Τσικνιάς, Γρανέτα Καρατζά, Κώστας Εφήμερος
Παραγωγή: Infowar Producti
http://www.dailymotion.com/video/xqdvex_catastroika_shortfilms#from=embediframe