Originally Posted by
Madlylove
Κάρολ καταρχήν θα ήθελα να σου πω πως λυπάμαι πολύ που ο φίλος σου είχε υποτροπή κ νοσήλεύεται. το διάστημα πριν, κατα τη διάρκεια αλλά κ για κάποιο διάστημα μετά είναι πάντα πολύ δύσκολο.
πόσο χρονών είσαι, κ πόσο είναι ο φίλος σου?
Ποιός ήτανε ο κύριως λόγος που μπήκε μέσα (παράνοια, φωνές, επιθετικότητα?)
η νευρικότητα είναι ένα σύμπτωμα υποτροπής, αλλά να ξέρεις ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από ψύχωση δεν είναι επιθετικοί ούτε επικίνδυνοι.
Σίγουρα όχι αυτοί που παίρνουν τα φάρμακά τους.
Πιό πολλές πιθανότητες είναι να κάνουν κακό στον εαυτό τους αν δεν είναι καλά παρά σε καποιον άλλον.
θα πρέπει να ξέρεις ότι ΚΑΘΕ περίπτωση είναι διαφορετική.
Κάποιοι καταφέρνουν κ ζούνε μιά φυσιολογική ζωή κ απλά πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους κ να προσέχουν το άγχος για να αποφύγουν τις υποτροπές, κ άλλοι δυστυχώς την έχουν σε πίο βαριά μορφή κ δεν μπορούν να είναι λειτουργικοι.
Σε ποιά βαθμίδα είναι ο φίλος σου δεν το ξέρω.
Δουλεύει? έχει φίλους? υποστήριξη απο την οικογένεια του? πόσο συχνά νοσηλευεται?
Θα είμαι ειλικρινης μαζί σου, οι σχέσεις είναι αρκετά δύσκολες απο μονες τους κ σίγουρα η ύπαρξη ψύχωσης προκαλέι περισσότερα προβλήματα.
Χρειάζεται αρκετή ωριμότητα κ ηρεμία για να συνυπαρξετε με όσο το δυνατόν λιγότερα προβληματα.
πχ.
Δεν μπορείς να είσαι εγωίστρια, γιατί πάνω απ'όλα είναι η υγεία του
δεν μπορείς να μαλώνεις συνέχεια για μικροπράγματα, γιατί του προκαλείς νευρικότητα.
Πρέπει να προσέχεις τι λες γιατί πολλές φορές παίρνουνε αρνητικά κουβέντες που δεν θα έχουν τίποτα το αρνητικο για σένα.
Πρέπει να ενημερωθείς όσο το δυνατόν περισσότερο, για να αναγνωρίζεις συμπτώματα, να μην παίρνεις προσωπικά πολλά πράγματα, να του ηρεμείς την καχυποψία κτλ.
Αλλά αν υπάρχει πραγματική αγάπη κ ο σύντροφός σου είναι λειτουργικός, ειλικρινής, παίρνει τα χάπια του ΣΥΝΕΧΩΣ Κ ΠΑΝΤΑ, δεν πίνει αλκοολ, χρησιμοποιεί ναρκωτικες ουσίες κ πηγαίνει ΑΝΕΛΙΠΩΣ στον γιατρό του τότε ναι, η σχέση που θα δημιουργηθεί μπορεί να λειτουργήσει κ να είναι πολύ όμορφη κ να έχει διάρκεια.
Αν όμως δεν κάνει ΕΣΤΩ Κ ΕΝΑ απο τα παραπάνω, τότε γλυκιά μου να ξέρεις ότι θα περάσεις δύσκολα..
Αν αρχίσει να κόβει τα φάρμακα θα υποτροπιάσει, αν πίνει η χρησιμοποιεί ναρκωτικες ουσίες θα υποτροπιάσει ή θα μπερδεύεται για την σχέση σας, αν δεν πηγαίνει στον γιατρό κ δεν είναι καλά θα προχωράει η υποτροπή του κτλ.
Εσυ ξέρεις σε τι βαθμίδα είναι ο φίλος σου κ αν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του (κάνωντας όλα τα παραπάνω) έτσι ώστε να μπορεί να φροντίσει κ την σχέση σας, όπως κ τι μπορείς να αντέξεις εσύ.
Εμένα ο φίλος μου έχει κατάλάβει ότι αν κάνει τα παραπάνω δεν θα είναι καλά, κ τα ακολουθεί κατά γράμμα. Γι'αυτο κ έχουμε μία πολύ φυσιολογική σχέση, που ναι μερικες φορές τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά είναι πολύ λιγότερα απο τις καλές στιγμές κ έτσι έχω αποφασίσει ότι θα μείνω σε αυτή τη σχέση.
Αν ποτέ θελήσεις κάποια προσωπική συμβουλή, στείλε μου μήνυμα, θα χαρώ να σε βοηθήσω γιατί κ εγώ έχω βοηθηθεί πολύ από φόρουμ που είναι για συντρόφους.