το ειχες και πιο παλια αυτο?
οταν κοιτας μακρυα σε ενα σημειο,βλεπεις καλα?
το ειχες και πιο παλια αυτο?
οταν κοιτας μακρυα σε ενα σημειο,βλεπεις καλα?
vasilis_90 τώρα είδα το μήνυμά σου..το είχα και παλιότερα αλλά τότε είχα πάθει αποκόλληση υαλοειδούς...Τώρα δεν έχω τίποτα παθολογικό στα μάτια μου...αυτή η αίσθηση είναι η ίδια είτε κοντά είτε μακρυά, είτε στο φως είτε στο σκοτάδι....δε μεταβάλλεται, δε βελτιώνεται μόνο επιδεινώνεται...Το έχω από τη στιγμή που θα κοιμηθώ μέχρι που θα ξυπνήσω...συγνώμη που άργησα σήμερα γράφτηκα στο forum προσπαθώ να μάθω τα κατατόπια...εσύ εχεις κάτι και ρωτάς;;αν επιτρεπεται και θες μου απαντάς...
κατι εχω και γω :) παιρνω αντικαταθλιπτικο για το αγχος εδω και 20 μερες.
στην αρχη που ηταν το αγχος εντονο δεν εβλεπα καλα και δε μπορουσα να εστιασω σε ενα σημειο.
περισσοτερο με ετσουζαν τα ματια και τα ενιωθα κουρασμενα αλλα τα δικα σου συμπτωματα φενονται διαφορετικα.
για καταθλιψη επαιρνες αγωγη?επαιρνες και αγχολητικο μαζι?αν ανι ποσο καιρο?
Η δική μου περίπτωση είναι δύσκολη....από μικρό παιδάκι ταλαιπωρούμαι με καταθλίψεις....από 12 χρονών έχω κάνει 5 επεισόδια κατάθλιψης...εγώ έπαιρνα από Μάρτιο του 2012 ως τώρα Μάιο 13 effexor 150 και tranxene 10mg.....Σίγουρα όσο καιρό τα έπαιρνα ήμουν καλύτερα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι έφευγε άγχος, μελαγχολία και όλα τα σχετικά....εμένα το πρόβλημά μου είναι ο τρόπος σκέψης μου και ο τρόπος που αντιμετωπίζω κάποιες καταστάσεις δύσκολες...αυτός είναι και ο λόγος που κάνω ψυχοθεραπεία για αλλαγή τρόπυ σκέψης...δεν ειναι εύκολο....δεν αλλαζεις τρόπο σκέψης με 1 χρόνο ψυχοθεραπεία....είναι πολύ χρονοβόρο.... έχω ακούσει οτι βοηθάει....για να δούμε....κι εσύ θα δείς βελτίωση....αλλά ψάξε πιο βαθιά μέσα σου...τα φάρμακα καταπραυνουν τα συμπτώματα....δεν εξαλείφουν την αιτία που υποφέρεις και υποφέρουμε γενικά...
κι εγώ το έχω αυτό δε μπορώ να εστιάσω...σύν τις λάμψεις και τις σκιές στο οπτικό πεδίο...οι 2 οφθαλμίατροι που με είδαν μου είπαν οτι δεν έχω απολύτως τίποτα....Εσύ μάλλον αυτά που έχεις είναι μέχρι να προσαρμοστείς στην φαρμακευτική αγωγή...Όπου νάναι θα ηρεμήσεις....συνήθως ξεκινά η δράση τους 15 με 20 μέρες από τη λήψη τους..
ετσι οπως τα λες ειναι.το ιδιο φαρμακο παιρνω και γω αλλα το παιρνω σκετο και εχω μπουκωσει στις παρενεργειες.
εσενα τι σου προκαλουσε στην αρχη το εφεξορ?
Μου προκαλούσε φοβερούς πονοκεφάλους, δυσφορία, αίσθημα λιποθυμίας και ζαλάδες...Επειδή είχα αυτές τις παρενέργειες με τις οποίες κατέληγα να κάνω κρίσεις πανικού, μου έδωσε ο ψυχίατρός μου και το αγχολυτικό tranxene...Σα συμβουλή στο λέω, στηριζόμενη στην εμπειρία μου με τις καταθλίψεις και τα αντικαταθληπτικά και ηρεμιστικά φάρμακα...προσπάθησε να μη στηριχτείς στα φάρμακα ή κάνε κάτι μόνος σου δραστηριότητες που σε ευχαριστούν(αν και όταν το άγχος είναι στα φόρτε του δε βοηθάει καμία δραστηριότητα,προσωπικά) ή κάνε ψυχοθεραπεία και αυτό για να ψάξεις να βρείς την αιτία που ο οργανισμός σου σου κρούει τον κώδωνα και σου λέει...βοήθα με....η απεξάρτηση από τα φάρμακα είναι φοβερά δύσκολη, ανάλογα βέβαια και με τις δοσολογίες και τον τύπο των φαρμάκων....δε στο λέω για να σε φοβίσω αλλά για να σε ταρακουνήσω να κάνεις κάτι και μόνος σου μην αφεθείς στα φάρμακα, και πείς τώρα δρούν αυτά κι εγώ υπολειτουργώ...
Σου μιλάω εγώ που έχω κόψει τα effexor και τα tranxene για να κάνω παιδάκι και έχω πάθει ψυχολογική εξάρτηση....(η χημική ουσία φεύγει 7-10 μέρες από τη διακοπή τους).....ζω ένα εφιάλτη και οι λαμψεις οι ζαλάδες και οι σκιές είναι από τα λίγα συμπτώματα...
Αιωρουμενη σκια , επειδη το θεμα ειναι σοβαρο , απευθυνσου αμεσα στον γιατρο σου.
betelgeuse όταν λες σοβαρό το θέμα, εννοείς από άποψη συμπτωματολογίας;;;Δε βρίσκω παρηγοριά πουθενά, μη νομίζεις οτι ξέρουν και αυτοί οι γιατροί πολλά....πειραματόζωα είμαστε....δε ξέρω σε τι να ελπίζω....νιώθω μια πλήρη εξάντληση και απόγνωση...Είναι φαύλος κύκλος αν ξαναρχίσω τα αντικαταθλιπτικά δε θα γίνω ποτέ μητέρα και αυτό με κάνει και νιώθω ανήμπορη,ανίκανη, χωρίς νόημα....αν δεν φοβόμουν τον θάνατο, ορκίζομαι οτι θα είχα αυτοκτονήσει,είμαι πολύ δειλή για να το κάνω δυστυχώς....θα είχα ηρεμήσει από όλα και οι γύρω μου...οι γονείς μου, η αδερφή μου και ο άντρας μου που με βλέπουν και καταρρέω..τσάμπα προσπάθειες κάνω...πρέπει να πάρω απόφαση οτι μια ζωή θα ζώ με αυτά τα ¨δεκανίκια¨ τα κωλόχαπα...
Εννοω το θεμα εγκυμοσυνη/αντικαταθλιπτικα.
Τα συμπτωματα που περιγραφεις τα εχουν βιωσει σιγουρα αρκετοι ανθρωποι που πασχουν απο αγχωδεις διαταραχες , αναμεσα τους και εγω , αλλα δεν ειμαι σε θεση να κρινω την σοβαροτητα τους , αυτο μονο ο γιατρος σου μπορει να το κανει.
betelgeuse έχεις δίκιο είναι πολύ σοβαρό το θέμα...μου είπε η γιατρός μόνο στο δεύτερο τρίμηνο αντικαταθλιπτικά, στα άλλα δύο τρίμηνα δεν επιτρέπεται...ούτε βέβαια επιτρέπεται αντικαταθληπτικά μέχρι να συλλάβω....όντως είναι χάλια η κατάσταση γι αυτό είμαι και σε απόγνωση...Σ ευχαριστώ...Σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι καλά.....
Αυτό το θέμα έχω κι εγώ! Μου εμφανίστηκε από τον Ιούλιο του 2013 και μέχρι τώρα (9 μήνες μετά) ίσως να είναι λίγο χειρότερα αλλά όχι μεγάλη διαφορά. Εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά μια μέρα και από τότε βλέπω σαν φωτοστέφανα γύρω από τα φώτα ή τις γνωστές εκρήξεις αστεριών ανάλογα με την απόσταση και την ένταση του φωτός. Αυτό συμβαίνει το βράδυ με τα φώτα και τη μέρα με τις αντανακλάσεις του ηλίου.
Να αναφέρω ότι ποτέ δεν έχω κάνει κάποια επέμβαση στα μάτια αλλά γενικά έχω 5 βαθμούς μυωπία, αστιγματισμό, βλέπω μυγάκια έντονα στο πολύ φως εδώ και 15 χρόνια, πολλές φορές λάμψεις και τέλος κάποιες σκιές που κινούνται που έχουν δημιουργηθεί από το υαλώδες την τελευταία 3ετία. (Αυτά τα λίγα :P). Έχω πάει σε 3 γιατρούς και μία οφθαλμολογική κλινική όπου μου έκαναν πολλές εξετάσεις και μου είπαν ότι δεν βλέπουν κάποιο πρόβλημα!! Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και δε μπορώ να βρω τι φταίει...
Δεν ξέρω αν το δεις γιατί σου γράφω 3 χρόνια μετά, θα ήθελα να μου πεις αν είχες κάποια εξέλιξη με αυτό το θέμα και σε τι κατάσταση είσαι τώρα.
Ειναι κανεις εδω μετα απο τοσα χρονια;