εσυ μπροκεν αφου θελεις να εισαι το επικεντρο, μαλλον αν σε ενδιαφερει η ψυχοθεραπεια θα πρεπει να ψαξεις για ατομικη. μπορεις να κοιταξεις σε ενα ΚΨΥ.
Printable View
εσυ μπροκεν αφου θελεις να εισαι το επικεντρο, μαλλον αν σε ενδιαφερει η ψυχοθεραπεια θα πρεπει να ψαξεις για ατομικη. μπορεις να κοιταξεις σε ενα ΚΨΥ.
ειχα παει σε ενα κεντρο ψυχοθεραπειας και καλα αλλα με εκνευρισε ο γιατρος.............δεν ηταν και πολυ καλος.
οι ψυχιατροι ξερουν να κανουν ψυχαναληση?
Ντολ ο αδερφός μου κάνει.
Από όσα ξέρω απ'αυτόν λοιπόν..
Πρώτα πέρασε από ένα διάστημα ατομικών συνεδριών και μόλις έκρινε η ψυχολόγος πως ήταν έτοιμος να μπει σε ομάδα μπήκε.
Τελευταία είχε ένα πρόβλημα με ένα μέλος της ομάδας και το συζήτησε (συγκεκριμένα χθες, σύμπτωση!) ξανά με την ψυχ. για ατομικές. Αυτή του πρότεινε να συνεχίσει ομαδικές γιατί το εν λόγω πρόβλημα είχε σχέση με το 'θέμα΄ του κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να το αντιμετωπίσει πιο άμεσα κ στην πράξη.
Πέρασε επίσης μια φάση (πιο παλιά) να νιώθει ότι χρειάζεται πιο πολύ χώρο και προσοχή στην ομάδα (με ακόμα μια κρίση αμφιβολίας αν είναι καλύτερες οι ατομικές ή οι ομαδικές) αλλά πάλι η σύσταση ήταν ίδια. Να μάθει να οριοθετεί το χώρο του, να ακούει, να μοιράζεται κλπ
Αυτά όμως αφορούσαν αυτόν.
Με τη δική μου λογική, χωρίς να ξέρω πολλά θα έλεγα πως ίσα ίσα το να μπεις σε ομάδα θα σου έκανε καλό στα προβλήματα που έχεις γενικώς σε ομάδες αλλά πρώτα απ'όλα να πάρεις τη γνώμη της ψυχολόγου που τη συντονίζει και να συζητήσεις μαζί της το θέμα. Κ νομίζω πως δε μπορείς να μπεις κατευθείαν πριν προηγηθούν οι ατομικές (πάλι απ'όσα ξέρω ... παλιότερα εντομεταξύ έψαξα κ εγώ λίγο για ομαδικές κ βρήκα μια ψυχολόγο η οποία είπε κ σε μένα ότι πρώτα θα χρειαστούν ατομικές)
ναι αλλα αμα με την μια νιωσω οτι ειμαι μειονεκτικα θα το δω τοσο αρνητικα που δν θα θελω να ξαναπαω κ αν αυτο το εξωτερικευσω στον υπευθηνο και μ εξηγησει κ μ μιλησει θα νιωσω πως μ λεει ψεματα!!!!!!
ο αδερφος σ εχει δει προοδο?
Πολύ μεγάλη!
Να ρωτήσεις καλύτερα την συντονίστρια ή ξεκίνα έστω μαζί της ατομικές και βλέποντας και κάνοντας.
Και ρε συ doll σε διαβάζω και βλέπω ότι έχεις τόσες αναζητήσεις, ανάγκη να μαθαίνεις, να εξελίξεις τον εαυτό σου γιατί να μην επιχειρήσεις και την ψυχοθεραπεία?
Όλοι οι ψυχίατροι δεν ξέρουν ψυχανάλυση (επειδή ρώτησες παραπάνω) κ όσο γι'αυτόν που πήγες μπορεί να μη σου ταίριαξε, μη βγάζεις γενικά συμπεράσματα για την ψυχοθεραπεία.. δοκίμασε και κανέναν/μια άλλη.
Κ σε μένα έπαιζε ρόλο κ το φύλο. Επειδή διάβασα παλιότερα ένα θέμα- ποστ σου δε θυμάμαι για τους άντρες (κ μάλλον μπορεί να έχεις 'προηγούμενα') , μπορεί να σου την έδινε μόνο κ μόνο που ήταν άντρας.
Ναι πριν από πάρα πολλά χρόνια, αλλά δεν ήταν θεραπευτικές ομάδες. Ήταν για θέματα αυτογνωσίας κι επικοινωνίας. Και πάλι, δεν ήταν κατάλληλη για όλους. Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσεις με τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την ομάδα που λες, να σου εξηγήσει.
Σε ψυχοθεραπευτική ομάδα δεν γίνεται να μπεις αν δεν έχεις δουλέψει ένα διάστημα ατομικά. Και συμφωνώ πολύ με όσα γράφει η Arsi στα προηγούμενα μηνύματα.
Δωρεαν ομαδικη ψυχοθεραπειαδεν νομιζω να υπαρχει....σιγουρα κατι θα πληρωσεις....
Εχω παει μια και μοναδικη φορα σε group και μαλιστα αρχικα ημουν καταενθουσιασμενη με την ιδεα αυτη αλλα εκ των υστερων δεν εμεινα και τοσο ικανοποιημενη......
Ψιλοεκνευριστηκα με την εννοια οτι ηταν διαφορετικα απ οτι το φανταζομουν.....ηταν και οι ηλικιες μας ανομοιες οτι να ναι.....θεμα ντροπης σεν ειχα ουτε εχω....απλα τσαντιζομαι οταν ο αλλος δεν καταλαβαινει κατι και βαριεμαι να ακουω τον αλλον να λεει τα δικα του και να εχουν περασει 20 λεπτα και ακομη εκει.....φυσικα αυτο μπορει να το σκεφτει ο καθενας για τον οποιονδηποτε αλλον......ηταν ανοργανωτο τελειως το ολο θεμα και δεν μ αρεσε.....αλλιως το φανταζομουν...