Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη. Ελπίζω και εύχομαι οτι καλύτερο για όλους μας.
Printable View
νουνου γεια σου σχετικα με αυτο που ρωτας πως πειθεις καποιον που εχει διπολικη ειναι κομματακι δυσκολο ειδικα οταν ειναι σε φαση μανιας η υπομανιας κ δη αμα το ατομο εχει ισχυρογνωμοσυνη οπως λες τοτε περιπλεκονται ακομη περισσοτερο τα πραγματα... οποτε 2 τινα υπαρχουν : η περιμενεις να περασει η μανια/υπομανια κ να σταθεροποιηθει οποτε τοτε ειναι πιο ευκολα τα πραγματα (οπως σου ειπε κ ο γιατρος) η προσπαθεις με ευσχημο τροπο να του δωσεις να καταλαβει οτι δεν ειναι δα κ τοοοσο τραγικο αυτο που εχει (λεμε τωρα) η μαλλον του το λες χοντρα κοφτα δεν ξερω τι να σε πω δεν ειμαι κ σε καλη φαση να σκεφτω κατι καλο.......
ποσο καιρο ειναι σε μανια/υπομανια??????
εσυ ποσω χρονων εισαι ???
Βρίσκεται σε αυτή τη φάση περίπου ένα χρόνο τώρα, από τότε που βελτιώθηκε με τα φάρμακα και στη συνέχεια, αφού ένιωθε καλά, τα έκοψε από μόνος του. Εγώ είμαι 36.
Ενα χρονο σε μανια η σε υπομανια?? Γιατι εχει διαφορα....
Παντως οταν περναει το μανιακο η υπομανιακο επεισοδιο συνηθως ακολουθει η καταθλιψη μετα απο ενα ενδιαμεσο διαστημα νορμοθυμιας, σε μενα ετσι εγινε κ μπηκα σε καταθλιπτικο επεισοδιο.. η διπολικη διαταραχη ειναι πολυ δυσκολη ασθενεια..
τι φαρμακα επαιρνε?? μηπως ειχαν παρενεργειες κ δεν τις αντεχε κ για αυτο τα εκοψε??
Ένα χρόνο σε υπομανία, με ένα μανιακό επεισόδιο το οποίο κράτησε μερικές μέρες. Δεν θυμάμαι τι φαρμακευτική αγωγή ακολουθούσε. Ο γιατρός του άλλαζε συνέχεια τα φάρμακα με σκοπό τη συνεχή βελτίωση του. Ξέρω σίγουρα οτι έπαιρνε λίθιο και μου είχε πει όταν τον ρώτησα γιατί έκοψε τα φάρμακα οτι είχαν παρενέργειες και φοβόταν περισσότερο για τις μελλοντικές παρενεργειες από τη χρόνια λήψη τους. Εσύ σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα; Να ρωτήσω και κάτι άλλο: όταν έρχεται η καταθλιπτική φάση το καταλαβαίνεις και μπορείς να προσδιορίσεις που οφείλεται; Πιστεύεις οτι υπάρχει τρόπος για κάποιον που έχει περάσει και από τις δύο φάσεις -κατάθλιψη και μανία- να εκπαιδεύσει το μυαλό του ώστε να αντιλαμβανεται αυτό που έρχεται και να ελαχιστοποιεί τα συμπτώματα;
Οχι βεβαια αυτο δεν μπορει να συμβει!ο ασθενεις δεν μπορει να το ελενχει,αν μπορουσαμε θα ειμασταν ευτυχισμενοι!
δυστιχως αν αφησεις την ασθενεια τα πραγματα χειροτερα γινονται,καλιτερα δεν γινονται!
χρειαζεται συνεχη ιατρικη παρακολουθηση ωστε να αποφευγονται μανιακα και καταθλιπτικα επεισοδια!
πρεπει να περνουμε φαρμακα σε ολη μας την ζωη χωρις να τα σταματαμε με αυτο τον τροπο αποφευγουμε καποια υποτροπη!