Ωωω, ένα σωρό σοβαρά θέματα θίγονται και να δω σε τι θα πρωτοαπαντήσω.
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.
Τρεις είναι οι πρώτοι κραδασμοί που εισπράτω:
1. Οτι αισθάνομαι πως για κάποιο λόγο είμαστε απέναντι και όχι μαζί
2. Οτι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μια φόρμουλα αποδεκτή από όλους αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι και ευχαριστημένοι.
3. Οτι κάνουμε έναν εξαιρετικά δημοκρατικό διάλογο και αν μη τι άλλο, κάπως αυτός θα ωφελήσει.
Quote:
Originally posted by raphsssodos
Δεν αντιλέγω αλλά όπως λες κι εσύ όταν ανακοινώνεται η ηλικία. Όταν δεν ανακοινώνεται πως θα ακολουθηθεί μια τέτοια διαδικασία;
Στο κάτω κάτω έχει όμως παρατηρηθεί κάτι τέτοιο εδώ μέσα;
Προς τι η ξαφνική διάθεση πρόληψης; Εννοώ δεν συνέβη κάτι συγκεκριμένο, ή συνέβη;
Δεν πρόκειται για ξαφνική διάθεση πρόληψης, πρόκειται για σκέψεις και προβληματισμούς που υπάρχουν καιρό. Τώρα βρήκαν χώρο να εκφραστούν.
Υπάρχουν άνθρωποι που δήλωσαν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω του φόρουμ. Κάποιοι δεν ξαναέγραψαν.
Έχω ευθύνη και υποχρέωση, να ενημερώνω το περιβάλλον (για ανηλίκους) και την αστυνομία (για ενηλίκους), για κάθε ένα από αυτά τα περιστατικά, όταν κρίνω ότι πράγματι υπάρχουν πιθανότητες να έχουμε μια \"επιτυχημένη\" αυτοκτονία.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θεωρούμαι συνένοχος, ότι γνώριζα κάτι και το απέκρυψα. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις, όπου το απόρρητο δεν υφίσταται.
Έχοντας λοιπόν στη διάθεση μου ένα ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο, μπορώ να δοκιμάσω να παρέμβω, να βοηθήσω αν μπορώ ή να ενημερώσω κάποιους ώστε να προληφθεί μια μοιραία εξέλιξη.
Σε κάθε περίτπωση Raphsssodos,δεν έχω καμία διάθεση να ρισκάρω για μια ιστοσελίδα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μου, τον εαυτό μου κατ΄επέκταση.
Quote:
Originally posted by raphsssodos
Έχω την εντύπωση πως ακριβώς εξ αιτίας αυτής της περιβόητης ανωνυμίας πολλοί εγγράφονται και συμμετέχουν εκθέτοντας μία κατάσταση την οποία δεν θέλουν να την εκφράσουν επώνυμα/στους δικούς τους ανθρώπους.
Τέλος, δεν νομίζω πως άνθρωποι που έχουν φτάσει σε αδιέξοδο θα εγγράφονταν σε ένα συνδρομητικό φόρουμ μόνο και μόνο για να ζητήσουν βοήθεια.
Μαζί σου εδώ. Από την άλλη μεριά όμως, υπάρχουν περίπου 500 από τα 1500 μέλη του φόρουμ, τα οποία ζητούν βοήθεια, στέλνουν 1 και μοναδικό μήνυμα και μετά εξαφανίζονται χωρίς ούτε ένα ευχαριστώ προς όσους απάντησαν, στάθηκαν, υποστήριξαν.
Προσωπικά, αυτό το θεωρώ τουλάχιστον ασέβεια και αυτά τα μέλη πράγματι δεν θα γραφούν σε ένα συνδρομητικό φόρουμ.
Ισως ομως αυτό, έχει και τα καλά του. Ας γραφτούν μόνο όσοι έχουν διάθεση να πάρουν και να δώσουν θετική, υποστηρικτική ενέργεια. Θα είναι λίγοι, αλλά θα μπορούν να δημιουργήσουν μια ομάδα με εξαιρετική δυναμική.
Quote:
Originally posted by keep_walking
Δεν συμφωνω γιατι α)θα ηθελα να κρατησω την ανωνυμια μου και β) πιστευω οτι η κινηση του forum θα πεσει κατακορυφα...θα ειμαστε εμεις και εμεις...καποιος που αντιμετωπιζει ενα προβλημα δεν προκειται να μπει στην διαδικασια να φανερωσει την ταυτοτητα του και να γραφτει σε ενα συνδρομητικο forum..θα το αγνοησει και θα ψαξει για αλλου,το ιδιο θα εκανα και εγω το πρωτο καιρο πριν μου γινει συνηθεια να το παρακολουθω.
Καταλαβαίνω τι λες keep_walking, καταλαβαίνω πολύ καλά τους λόγους που κι εσύ και οι περισσότεροι θέλετε να κρατήσετε την ανωνυμία σας. Αναλογίσου όμως ότι εγώ γράφω επώνυμα και αυτή η έκθεση μου, είναι ταυτόχρονα και η προστασία μου. Αναλογίσου επίσης ότι ο κάθε ένας συμμετέχων σε αυτή τη συζήτηση, επιχειρεί να ορίσει το πλαίσιο της ιστοσελίδας σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, επιθυμίες, δυνατότητες.
Το ίδιο ακριβώς κάνω και εγώ.
Ναι, η κίνηση θα πέσει κατακόρυφα αν υπάρχει συνδρομή. Αυτό, συνεπάγεται διάφορα καλά, συνεπάγεται και διάφορα κακά. Αναρωτιέμαι πάντως αν η κίνηση θα πέσει κατακόρυφα λόγω των χρημάτων που θα πρέπει να καταβληθούν (20-30 ευρώ) ή αν θα πέσει λόγω της επαλήθευσης των προσωπικών στοιχείων.
Quote:
Επιπλεον θα ειναι ολοι πιο \"κουμπωμενοι\" κατι που δεν θα ηθελα να το δω.Μπορει καποιοι να ξεφευγουν και να προκαλουν την ομαλη λειτουργια του forum αλλα αυτοι ειναι εξαιρεσεις, προτιμω την ελευθερια ας φερνει και λιγη ασυδοσια.
Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Αν δηλαδή γνωρίζω εγώ, ως υπεύθυνος της ιστοσελίδας, ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος και άλλοι 100 Παπαδόπουλοι είναι μέλη της ιστοσελίδας, αυτό θα τους καταστήσει κουμπωμένους? Μα, πάλι με ψευδώνυμο θα γράφουν. Γιατί αυτό να προκαλέι κούμπωμα? Αν θέλεις, εξήγησε μου λίγο παραπάνω το σκεπτικό σου.
Quote:
Ευχαριστω για την υπαρξη αυτου του site και ολους οσους εχουν δουλεψει για να γινει αυτο που ειναι.
Να είσαι καλά, και εγω σε ευχαριστώ για την ευγενική σου συμμετοχή.
Quote:
Originally posted by dimitriskai
Νομιζω πως ο dodoni εχει δικιο σε αυτα που λεει γιατι πρεπει να ειναι καλυμενος νομικα-προσφερει κατι δωρεαν μην βρει και τον μπελα του
Ισχύει αυτό ακριβώς που λες. Τουλάχιστον αυτό, είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία προσπαθώ να μεριμνήσω: να προστατέψω την ιστοσελίδα, τον εαυτό μου ως άνθρωπο και ως επαγγελματία.
Quote:
Originally posted by dimitriskai
-απο την αλλη ομως σιγουρα η συνδρομη και η δηλωση των στοιχειων οσων συμμετεχουν και κυριως αυτων που θελουν να μετεχουν για πρωτη φορα θα λειτουργησει αποτρεπτικα.
Το λεω αυτο κρινοντας απο τον εαυτο μου αν επρεπε να δηλωσω τα στοιχεια μου σε ενα σαϊτ που το επισκεπτομαι για πρωτη φορα και δεν ξερω τι θα \"συναντησω\"τοτε δεν θα μετειχα.
Αυτό που καταλαβάινω τόσο από το παραπάνω σημείο του μηνύματος σου, όσο και από μηνύματα άλλων συμμετεχόντων στη συζήτηση αυτή, είναι ένα \"φόβος\" μήπως και μείνουν λίγοι, μήπως και το φόρυμ χάσει ένα σημαντικό μέρος από τη ζωντάνια και την κίνηση που έχει. Φαντάζομαι ότι αυτό σε ένα βαθμό, μικρό ή μεγάλο θα συμβεί. Από την άλλη μεριά όμως, αυτός που θα έρχεται, αν παρά την συνδρομή, βλέπει μια κίνηση, μια θετική ενέργεια, ίσως και να αισθανθεί ότι εδώ κάτι καλό γίνεται και τελικά να γραφτεί.
Quote:
Originally posted by alex30
Σχετικά με τη συνδρομή θα με κάνει από μέλος του site να αισθάνομαι πελάτης.
Alex, αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. υπάρχουν όμως και άλλες όψεις, πολλές, όσες και οι άνθρωποι που γράφουν εδώ μέσα. Εσύ μπορεί να αισθανθείς πελάτης, κάποιος άλλος μπορεί να αισθανθεί προστατευμένος, κ.ο.κ.
Οσο αφορά μια από τις δικές μου ματιές σχετικά με την συνδρομή, θέλω να μην -από δημιουργός μιας σελίδας υποστήριξης- καταλήξω θύμα.
Quote:
Το θέμα της επωνυμίας είναι που με έκανε να γραφτό στο φόρουμ καθώς δεν απαιτούνταν να δώσω τα πραγματικά μου στοιχεία. Όταν όμως τα δώσω ποιος με καλύπτει ότι κάποιο «κενό ασφαλείας» δε θα με εκθέσει σε όποιον μπει στο site και πάρει τα προσωπικά δεδομένα των μελών; (διεύθυνση, τηλέφωνο, όνομα, επίθετο κ.α.). Θα μου πείτε σε όλα τα sites υπάρχουν κενά ασφαλείας.
Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, μιας και κανένα προσωπικό δεδομένο δεν θα βρίσκεται εντός της σελίδας. Ολοι θα γράφουμε με ψευδώνυμα, όπως και τώρα.
Απλώς κατά την εγγραφή ή μάλλον για την ενεργοποίηση του λογαριασμού, θα χρειάζεται να σταλεί ένα αποδεικτικό της κατάθεσης που έγινε στη τράπεζα, με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο.
Θα ακολουθήσει στη συνέχεια ένα τηλεφώνημα επιβεβαίωσης από μέρους του e-psychology και έτσι θα ενεργοποείται ο λογαριασμός στο φόρουμ και στη σελίδα γενικότερα.
Φυσικά, καταλαβάινω πολύ καλά που αναφέρεσαι. Προσφατα έχουμε μιλήσει γι αυτό το θέμα. Σε διαβεβαιωνω όμως, πως δεν θα χρειάζεται να υπάρχει στο σάιτ κανένα προσωπικό δεδομένο.
Quote:
Πόσα sites υπάρχουν που σου επιτρέπουν ελεύθερα να εγγραφείς αλλά σου απαγορεύουν να διαγραφείς από αυτά!!!;;; Μιλάμε για ελευθερία, όταν δεν επιτρέπεις σε κάποιον να διαγραφεί από ένα site όποτε αυτός το κρίνει ότι πρέπει ή ότι θέλει να το κάνει; Γιατί δεν υπάρχει προειδοποίηση κατά την εγγραφή ότι ο λογαριασμός από μόνος του θα σβηστεί και όχι όποτε το θελήσει το υποψήφιο μέλος; Και πότε θα σβηστεί; Σε ένα μήνα; Σε ένα χρόνο; Σε έναν αιώνα; Τι είδους πολιτική είναι αυτή από την πλευρά των δημιουργών του site; Ποιος ο λόγος της διατήρησης ανενεργών λογαριασμών;
Alex30
Η αλήθεια είναι πως οι όροι χρήσης θα έπρεπε να προηγηθούν της δημιουργίας του φόρουμ και όχι να ακολουθήσουν.
Το γνωρίζω και ζητώ συγνώμη γι αυτό. Δυστυχώς, δεν είμαι επιχειρηματίας, δεν είμαι νομικός κι ούτε όταν δημιουργούσα αυτή τη σελίδα γνώριζα τους κινδύνους του διαδικτύου, τα προβλήματα, τα κενά.
Οι λογαριασμοί δεν διαγράφονται αλλά καθίστανται ανενεργοί
1. γιατί σε μερικές (λίγες μόνο) διαγραφές που έγιναν κατόπιν επιθυμίας του μέλους, τα μέλη αυτά επανήλθαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με άλλο όνομα.
2. γιατί η διαγραφή, συνεπάγεται διαγραφή των μηνυμάτων και αυτό καθιστά το σύνολο των συζητήσεων άχρηστο, μιας και λείπουν κομμάτια του παζλ.
3. έχω την αίσθηση, ότι δεν έχει δουλέψει σωστά η ανενεργοποίηση των μελών. Θα το μεταβιβάσω αυτό στον τεχνικό της σελίδας για να το δούμε.
Νίκος Δοϊρανλής