Ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση.
Printable View
Ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση.
Ρε κάνει μπαμ το μοντάζ που έχει πέσει λολ. Σε μια φάση λένε ένας από τους 1000+1 λόγους που αυτά τα φάρμακα είναι του διαβόλου και μετά έναν τύπο να πετάει ατάκα "its not good to live with hallucinations every day". Προφανώς ο τύπος μιλούσε για την ασθένεια (π.χ. ψύχωση) και όχι το φάρμακο. Δεν υπάρχει φάρμακο που να προκαλεί καθημερινές παραισθήσεις εκτός και αν μιλάμε για καθημερινή χρήση LSD lol Τεράστια μούφα το ντοκιμαντέρ, μπάζει από παντού
Βασίλη, για να το λέω, ναι, βρήκα τον εαυτό μου!
Δέκα χρόνια ήμουν καλά! Ξέρεις τι θα πει καλά? Σου λέω καλά! Κι ας μην πήγαιναν όλα τα πράγματα στη ζωή μου καλά! Τα αντιμετώπιζα όπως πριν να πάθω αυτή την καταραμένη κατάθλιψη! Ήμουν ο εαυτός μου! Πήρα το πτυχίο μου σε χρόνο ρεκόρ, που το είχα παρατήσει γιατί δεν μπορούσα και δεν είχα διάθεση για τίποτα! Μετά βρήκα δουλειά μόνη μου πάνω στον κλάδο μου!
Βέβαια πέρσι ξαναένοιωσα τα ίδια συναισθήματα της κατάθλιψης (πιστεύω επειδή έγινε κάτι στην οικογένειά μου γι αυτό το έπαθα) και δεν το άφησα να πάρει μεγάλες διαστάσεις και ξαναέτρεξα σε γιατρό που βέβαια είχα επιλέξει και ψάξει πολύ και τώρα βρίσκομαι πάλι σε καλό δρόμο......! Και πιστεύω ότι όπως τη πρώτη φορά έτσι θα γίνει και τώρα. Και δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο παρά μόνο να είμαι ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ!!!!!!!! Κάποια στιγμή θα τα κόψω πάλι τα χάπια (σιγά σιγά βέβαια) και αν στο μέλλον μου ξανασυμβεί, τι να κάνουμε θα το ξαναπαλέψω!
Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι πολύ επιρρεπείς στο παραμικρό και είναι πολύ φυσικό να έχουν τέτοια συναισθήματα, αρκεί να το προλάβουν και να απευθυνθούν σε σωστό γιατρό!
Και βέβαια τώρα πια θα κάνω και γνωστική ψυχοθεραπεία για να ελαττώσω ή να εξαλείψω τις πιθανότητες να μου ξανασυμβεί!
Αν είχα κάνει και την πρώτη φορά ψυχοθεραπεία πιστεύω (και η γιατρός μου το είπε) δεν θα μου ξανασυνέβαινε (αλλά δεν είχα κάνει για λόγους οικονομικούς)!
Σ' ευχαριστώ Petran!!! :)
petran kraxe anthrope mou giati tha patho krisi mou fenetai :P eipa na paro ta xapia na gino kala kai ti mas lene aytoi tora??? aaaaa den thelo tetoia!!!! :P exoume kai mia agxotiki diataraxi pos na to kanoume!!!!! eidame mia aspri mera amesos na mas to xalasoun!!!! peite mou oti den isxuoun giati tha patho krisi :P
Μια άποψη είναι, δεν μπορείς να είσαι απόλυτα βέβαιος μόνο με μια άποψη. Δεν παίρνω αλλά έχω ακούσει ότι βοηθάνε, αλλά φοβόμαστε την εξάρτηση, ιδίως άμα το πρόβλημα δεν υποχωρεί. Υποβοηθούν στο να σκεφτόμαστε πιο νηφάλια και να κανουμε πράγματα που διαφορετικά μας αγχώνουν, δεν ξέρω.... Πιστεύω ότι τα αίτια δεν είναι παθολογικά αλλά βρίσκονται σε μαλάκες ή ανύμπορα άτομα με τα οποία συναναστραφήκαμε.
Φενια καλημέρα.Είμαι καινούρια στο φόρουμ.Είμαι 28 και παλεύω κι εγώ εδω κ 5 χρόνια.Δεν επισκεφθηκα ποτε ψυχίατρο μόνο καποιες συνεδρίες με ψυχολόγο έχω κανει.Σκεφτομαι τον ψυχίατρο αλλα φοβάμαι τις παρενεργειες των φαρμάκων μηπως με τρομοκρατησουν περισσοτερο εσυ τι παρενεργειες είχες?
Έχεις ακούσει και το άλλο? Επιστημονικά έχει αποδειχτεί κάνοντας πείραμα. Πήραν καποιους ανθρώπους που είχαν πρόβλημα και τους χωρίσανε σε α και β. Στους α δώσανε κανονικό φάρμακο και στους β ενα "φάρμακο" φτιαγμένο από ζάχαρη (ψέυτικο δλδ). Δεν είπαν σε κανέναν τίποτα και τελικά αποδείχτηκε οτί οι β ένιωθαν καλύτερα. Οπότε αυτό τι αποδεικνύει? Οτί πολύ απλά είναι καθαρα ψυχολογικο. Είναι η δύναμη της πίστης. Φαντάσου ποση δύναμη κρύβουμε μέσα μας..!