-
oχι καλε μου, ντοστογεφσκι καθλου δεν καναμε αρχισαμε απο σωκρατη αριστοτελη πλατωνα,καναμε χιουμ μπερκελευ (δεν τα θυμαμαι κ καλα),ντεκαρτ με το γνωστο σκεφτομαι αρα υπαρχω καντ, νιτσε, κινκεγκορ, σοπεναουερ, τζειμς, φρουιντ κ αλλους που δεν τους θυμαμαι τωρα δεν μ ρχονται
χωρισαμε τις θεωριες κ τους θεωριτικους σε υλιστες, ιδεαλιστες, μονιστες, δυιστες, ορθολογιστες, εμπειριστες
-
Πάντως σου προτείνω να διαβάσεις το "υπόγειο" του Ντοστογιέφσκυ είναι ότι πιο συγκλονιστικό έχω διαβάσει μέχρι τώρα και επικεντρώνεται στην μάχη μεταξύ λογικής και συναισθημάτων.
-
εμενα ενα βιβλίο που με βοηθησε με τα υπαρξιακα μου ηταν το στον κηπο του επικουρου του γιαλομ βασισμενη σαυτο εκανα κ μια ερευνα (οχι κ πολυ καλη γτ δεν εχω εμπειρια στη συγγραφη ερευνων κ μακαρι να μπορουσα να σας την παραθεσω εδω) για το αγχος θανατου..
-
Αυτό που σου λέω έγω δεν ενδείκνυται για ψυχική βοήθεια, είναι για προβληματισμό. Δεν είναι δύσκολο στην κατανόηση του αλλά σε προβληματίζει έντονα. Απλά το συνιστώ γιατί βλέπω ότι διαβάζεις.
-
Τι έγινε ο Νίτσε τον παρατήσαμε;