Originally Posted by
niah
Αν θα εκοβα ή θα κοψω το καπνισμα δεν θα το κανω τοσο απο αποψη υγειας εκτος απ την πολυ μειωμενη αντοχη που εχω(σε 15 σκαλια μπορει να λαχανιασω).
Απο εκει και περα θα το κοβα για τη βρωμα και το απαισιο στεγνωμα κ πικριλα που νιωθω στο στομα οταν ξυπναω ή οταν κουραζομαι,καθως και για τον λογο του οτι δεν γουσταρω να εξαρτωμαι απο κατι.
Εχω ακουσει περιπτωσεις ανθρωπων που εχουν φυγει απο καρκινο του πνευμονα χωρις να εχουν καπνισει τσιγαρο στη ζωη τους.Ανθρωπους που εχουν φυγει απο καρκινο στο ηπαρ διχως να πινουν αλκοολ ή ναρκωτικα,κ.λ.π..Απο κατι τετοιες περιπτωσεις εχω σκυλιασει απεναντι σ αυτα που μας λενε οι γιατροι.
Απο εκει και περα σιγουρα χωρις τσιγαρο οι πιθανοτητες μειωνονται, αλλα δεν προεξοφλει αυτο απο μονο του οτι δεν προκειται να εμφανισει καποιος καρκινο στο οποιοδηποτε οργανο ειναι ευαλωτο σε μια κακια συνηθεια που εχει ή δεν εχει.
Θα σου λεγα λοιπον να μην ανυσηχεις γι αυτο που ακουσες.Πολλα ακουμε κ σχεδον τιποτα δεν ειναι στανταρτ.Αυτη ειναι η αποψη μου επι του θεματος.
Οπως και να χει καλο θα ταν να το κοψουμε καποια στιγμη το ρημαδι, προκειμενου τουλαχιστον οσο ζησουμε να ζησουμε μια καλυτερη ποιοτητα ζωης.