zoe καλησπέρα :) και ελπίζω να βρείς τις απαντήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το πρόβλημα.
Όπως προανέφεραν και αλλοι, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον πανικό είναι να τον αγνοήσεις. Φτύσ\' τον!! Μη του δίνεις σημασία. Μη τον αφήνεις να σε σταματάει από τη ζωή σου. Εγώ νίκησα τις τρεμούλες (που με βασάνισαν μια πενταετία και βάλε).Εμφανίζονται καμμιά φορά- αλλά μόνο τη ώρα της δουλειάς και ειδικα τη στιγμή που δυσκολεύομαι και δε νιώθω σίγουρη γι αυτό που κάνω. Ακόμα το πολεμάω. Ευτυχώς διαθέτω υπάλληλο στο ινστιτούτο που αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες περιπτ[ωσεις . Εγώ ασχολούμαι πιο πολύ με την προώθηση της επιχείρησης -που μου ταιριάζει καλύτερα.
Για τον πανικό τώρα.... δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές έχω βγεί στο δρόμο τρέχοντας, μη μπορώντας να ανασάνω- ακόμα και σχεδόν γυμνή. Το πάλεψα όμως. Η λύση δεν είναι εύκολη - βασικό είναι να μην αφήνεις τον πανικό να κουμαντάρει τη ζωή σου π.χ. να σε αποκλείει από πράγματα που σου αρέσουν (σινεμά, φίλους, ταξίδια κλπ). Εμένα με βοήθησε πολύ η ύπαρξη στόχων στη ζωή μου - στόχων που ήθελα πολύ να τους κατακτήσω. Όταν άνοιξα το ινστιτούτο και δούλευα full time (με σκοτωμένες τιμ.ες προς άγραν πελατισσών) δεν είχα ούτε μία τρεμούλα, ούτε έναν πανικό!! Όταν γέννησα τα παιδιά μου (άλλος στόχος αγαπημένοσ) δε μ ένοιαζε πιά γιά μένα-μη πεθάνω μη πάθω κάτι- πιό πολύ νιαζόμουνα γι αυτά. Έτσι ο πανικός που εμφανίστηκε μια δυό φορές, δε βρήκε πρόσφορο έδαφος και εξαφανίστηκε.
Επίσης πιστεύω πως είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. ʼλλοι αντέχουν περισσότερο στην πίεση,στο άγχος άλλοι λιγότερο (σαν εμένα). Προσπαθώ να μη εκθέτω τον εαυτό μου σε περιττό άγχος - αλλά δεν κάνω και εκπτώσεις στην ποιότητα ζωής μου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Κι αν καμμιά φορά ο πανικός μου ξυπνάει (γιατ\'ι πιστε\'υω πως δεν ξεπερνιέται απλώς κοιμάται) του βγάζω τη γλώσσα και τον κοροιδεύω. Μαζί με τον άντρα μου, βλέπουμε τα συμπτώματα και γελάμε. Κι ό πανικός ε-ξα-φα-νί-ζε-ται!!
Ολόψυχα σού εύχομαι να τα καταφέρεις. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις γιατί το θέλεις πολύ:)