Originally Posted by
Lou!
να μαι κ εγω! κ εμενα με εχει απασχολησει αυτο το θεμα γιατι ωρες ωρες λεω μπας κ ειναι καλυτερα να την κανω...
οι χριστιανοι λενε οτι το να αυτοκτονησεις ειναι η μεγιστη αμαρτια, δεν ξερω γιατι, κ αιωνιως θα βασανιζεσαι. δεν το καταλαβαινω.
καποιος αλλος μου ειχε πει οτι παγιωνεσαι ετσι οπως πεθαινεις, οποτε αν θελεις να αυτοκτονησεις λογω οδυνης, δεν ειναι καθολου καλη ιδεα γιατι θα κολλησεις στην οδυνη. οποτε καλυτερα να αυτοκτονησεις μετα απο ενα καλο παρτυ για να παγιωθεις σε μια πιο χαρουμενη κατασταση!
το προβλημα που δεν καταλαβαινω εγω καθολου ειναι οτι υπαρχει ενα ερωτημα για ποια ψυχη μιλαμε. καποιοι λενε οτι ειναι αλλη η ψυχη στην οποια αναφερεται κ μελετα η ψυχολογια κ αλλη η ψυχη στην οποια αναφερεται η εκκλησια. δηλ αλλο το ψυχολογικο επιπεδο του ανθρωπου κ αλλο το πνευματικο επιπεδο. κ απλα γινεται συγχυση ορων γιατι χρησιμοποιειται η ιδια λεξη.
εγω προσωπικα οπως το βλεπω: το σωμα πεθαινει. η ψυχη της ψυχολογιας, δηλ σκεψεις, συναισθηματα, μνημη, αντιληψη κλπ κ αυτα πρεπει να πεθαινουν γιατι εξαρτωνται απο τον εγκεφαλο που πεθαινει κ για τους ιδιους λογους που ειπε κ ο πετραν.
η ψυχη του πνευματικου επιπεδου, δηλ η ψυχη της εκκλησιας, εκει δεν ξερω τι γινεται. αυτη η ψυχη, λενε οι χριστιανοι οτι δεν πεθαινει. τωρα αυτο δεν ξερω πώς γινεται.
κ μενα να μπαζει μου φαινεται, αλλα απο την αλλη σου λενε οτι ειναι υπερβατικο κ οτι υπαρχουν κ πραγματα στη ζωη που δεν εξηγουνται με τη λογικη κ σ αυτο εχουν δικιο. πχ τα συναισθηματα, ο ερωτας κ η τεχνη δεν εξηγουνται με τη λογικη. οποτε δεν ξερω μηπως υπαρχει κ κατι αλλο που δεν εξηγειται με τη λογικη.
γενικα η αυτοκτονια εχει ενα ρισκο παντως τοσο για το μετα, οσο κ για το πριν, μην μεινει καποιος σακατης, πχ αναπηρος σε καροτσακι αν πεσει απο τον εκτο οροφο! :p