Και τοτε κατα τη γνωμη σου πως εξηγειται το φαινομενο αυτων που λυσανε να κανουν φιλους και τελικα δεν εχουν τιποτα να πουν η βιαζονται να εξαφανιστουν? Φταινε οι αλλοι?
Printable View
Πολύ πιθανόν! Δεν μπορώ να πω πως έχω υπάρξει και ο πιο παρατηριτικός άνθρωπος του κόσμου βέβαια. Κάποιες φορές οκ ρίχνω και κάτι κλεφτές ματιές.. άλλωστε το βλέμμα μας μερικές φορές τυχαίνει ( ; ) απλά να πέφτει σε έναν άνθρωπο.. και μερικές φορές να κολλάει.. δεν σου έχει τύχει;
Μόνο στα goodies πηγαίνω μόνη μου και αυτό γιατί το κάνουν και άλλοι που βλέπω γύρω μου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Για ποτό εννοείται πως δεν θα πήγαινα ποτέ. Είναι άσχημο να βλέπεις τους άλλους να κάθονται παρέες παρέες και να γελάνε και εσύ να παρατηρείς απλά τι συμβαίνει γύρω σου. Αν δεν έχω παρέα θα προτιμήσω να καθίσω σπίτι για να διαβάσω βιβλίο που σε τελική ανάλυση έχει και κάτι παραπάνω να μου προσφέρει από μια άσκοπη μοναχική βόλτα. Για ψώνια πάλι, που αρέσει η μοναχική εξόρμηση γιατί μπορώ και προγραμματίζω τον χρόνο μου καλύτερα. Το ίδιο μου λένε και φίλες. Υπήρχαν και φορές που προτιμούσα την μοναξιά από μια παρέα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Βαρίομουν μαζί τους. Επειδή αποκλείεται να ήσουν πάντα μόνος, ήθελα να σε ρωτήσω, οι παλιοί σου φίλοι τι απέγιναν; Γιατί το διαλύσατε; Το έχεις αναλύσει ποτέ μέσα σου; Ο Dark Corner έχει δίκιο, ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Αυτοί που δεν θέλουν φίλους είναι οι σχιζοειδείς προσωπικότητες και απ' ότι φαίνεται σχιζοειδής είναι η ίδια η δομή της κοινωνίας.
23 ειμαι ελαφι..
γενικά δε μπορω τη μοναξια,χωρίς παρεες μπορώ αλλα χωρίς σχεση ΟΧΙ... κ τωρα που εχω χωρίσει δε το αντεχω..
Σε καταλαβαίνω.
Κάποιους από τους φίλους που έχω κάνει κατά καιρούς τους βλέπω, αραία. Μεταξύ τους δεν μπορώ να πω πως μοιαζουν στο πως φέρονται, στο πως σκέφτονται και στο τι κάνουν. Έχω δηλαδή κάποιους σκόρπιους γνωστούς από δω και από κει. Μου είναι δύσκολο να αναλύσω το όλο σκηνικό.
Έχει ο καθενας το πρόγραμμα του όπως λες κι εσύ.
Ίσως να μην χειρίστικα σωστά τις κοινωνικές μου επαφές και με ενόχλησαν κάποιες καταστάσεις. Πάντα έχει παράπονα ο ένας απο τον άλλο.
Οι φίλοι σου από το σχολείο; Και εγώ έχω διακόψει φιλίες αλλά όταν υπήρχε σοβαρός λόγος. Εκτός από την νοημοσύνη που ανέφερα, υπήρχαν και άλλοι σημαντικοί λόγοι. Και είμαι γυναίκα, οπότε καταλαβαίνεις υπάρχει και ο παράγοντας ανταγωνισμός.. Πολλές φορές, υπήρχαν μεγάλες διαφορές στο πως αντιλαμβανόμασταν την φιλία. Εγώ της δίνω μεγάλη αξία και την προστατέυω, στους άλλους επικρατεί ένας κοινωνικός οπουρτουνισμός θα έλεγα. Χειρότερα κι απ' τον ΣΥΡΙΖΑ... :o
εντομακι, καθε αρχη και δυσκολη :)
Ξερω θα προτιμουσες να εβγαινες με παρεακι,αλλα αφου δεν υπαρχει καποιος αυτη την εποχη,γιατι να καθεσαι μεσα?
Οκ,στην αρχη ειναι αβολο,γιατι εχουμε ξεσυνηθισει ακομα και στην ανθρωπινη συναστροφη,αλλα εσυ δεν εχεις καμια κοινωνικη φοβια,οποτε ειναι θεμα τριβης με το αντικειμενο ;)
Αυτο που μενει ειναι να απολαμβανεις τις εξοδους σου!!
Εγω κυκλοφορω αρκετα μονη μου,στην αρχη που δεν ηξερα κανεναν εδω,ολο μονη μου ημουν χαχααχ,μιλουσα με κοσμο στο διπλανο τραπεζι,και ΚΥΡΙΩΣ δεν ενιωθα οτι κανω κατι λαθος
Ελεγα "ε και? σε αυτη τη φαση της ζωης μου δεν εχω παρεα,οι παρεες δεν γινονται σε μια μερα και εχτιζα σιγα σιγα σχεσεις που με ενδιεφεραν και ΟΧΙ ΠΙΑ απο απελπισια :)
Ειμαστε ιδιαιτεροι ανθρωποι και θελουμε ιδιαιτερη παρεα πως να το κανουμε!ε αυτη η παρεα ειναι σαν εμας..δυσκολη αλλα αξιζει να περιμενεις...
τα φιλια μου :)
Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μόνο μεταξύ των γυναικών! Ίσα ίσα σε μας μπορεί να είναι και πιο άγρια τα πράγματα, αναλόγως τα άτομα. Κάποιοι μπορεί να παίζουν και πάσες μεταξύ τους δε λέω.. χαχα. Αν προκύψουν αισθήματα (κολλήματα) όμως.. όλοι οι υπόλοιποι άντρες γίνονται εχθροί.
Και ΄γω πιστεύω πως η φιλία δεν πρέπει να γίνεται από ανάγκη αλλά από αληθινό ενδιαφέρον και έχω κάνει πολλές φιλίες από ανάγκη που δεν μου άφησαν τίποτα. Ίσα ίσα ένιωθα ν' αναλώνομαι..