Μην δίνεις πολύ σημασία. Όση περισσότερη δίνεις τόσο βουνό θα σου φανεί το όλο θέμα.
Γύρνα την πλάτη σου στον Σατανά κι αυτός θα φύγει! Κάπως έτσι :p
Printable View
Thanks insect!! Πισω μου σ εχω σατανα που λεμε χεχεχεχε!!
Απλα ρε συ εχω διαβασει για καποια συνδεση ψυχωτικων-μανιακων επεισοδιων, οτι δλδ μπορει καποιες φορες στην up φαση της διπολικης να εχεις κ στοιχεια ψυχωσης χωρις ομως να εχεις ψυχωση, δλδ παιζει κατι αναλογο με την ντοπαμινη??? ... τεσπα, ο,τι κ να ηταν σημασια εχει οτι περασε!!!!! :p
Δεν ξέρω.. θαρρώ πως η ψύχωση είναι ένας ζωντανός εφιάλτης.. όχι η χαρά που λένε τρελάθηκε από την χαρά του.
Το ίδιο άτομο βέβαια σε άλλη φάση μπορεί να νομίζει ότι είναι ο Θεός.
Η ψύχωση απότι έχω ακούσει έχει συμβεί σε πολύ κόσμο. Άλλοι την ξεπερνάνε πιο εύκολα άλλοι πιο δύσκολα.
Το ότι αναρρωτιέσαι αν ήταν ψύχωση αυτό που έπαθες μάλλον δεν σε κάνει άρρωστη, clinical insane που λένε.
Οι ψυχίατροι έλεγαν παλιά πως ένας σχιζοφρενής δεν μπορεί να κατανοήσει πως είναι άρωστος. Από τότε όμως που αυξήθηκε η πελατεία βγήκαν ένα σωρό νέες ψυχικές ασθένεις με υποκατηγορίες και μια αιώνια καραμέλα για να δικαιολοείται ένα άγονο κοινωνικό σύστημα.
Φαίνεται επίσης πως μια ψύχωση αναπαράγει τα ερεθίσματα που έχει δεχτεί κάποιος από το περιβάλλον του, όπως για παράδειγμα το παραλίριμα ενός Ισλαμιστή θα είναι για τον Αλάχ ενώ ενός χριστιανού για τον Θεό, Χριστό έτσι όπως του τον διδάξανε σε άλλη χώρα.
Είναι ισως περισσότερο spiritual πνευματικη η όλη διαδικασία παρά κάποιο γενετικό-βιολογικό, πρόβλημα.
Μαι άλλη άποψη λέει ότι η ψύχωση είναι μια φυσική εξέλιξη ενάντια σε μια ιδιαίτερα αρνητική εμπειρία/ πραγματικότητα
, είναι σαν τον κουτσό που δεν βλέπει οτι δεν έχει πόδια, κάπως έτσι. Δεν ξέρω περισσότερα, ούτε έχω κάποια ξεκάθαρη εικόνα για τον εαυτό μου, αυτά είναι κάποια γενικά συμπεράσματα από ερευνα.
Happy now Lacry?
στην διπολικη παιζει νομιζω περισσοτερο το υπερβολικα ανεβασμενο συναισθημα, δλδ τρελη διαθεση κ ενεργεια (στα up επεισοδια)...
σχετικα με το τελευταιο που ειπες, οταν ημουν up ενιωθα οτι θα γινω rockstar κ μαλιστα ηθελα να στειλω στιχους μου σε καποια συγκροτηματα, αυτο ειναι αποκλειστικα χαρακτηριστικο της διπολικης η αυτες οι ιδεες μεγαλειου κτλ παιζουν κ στις ψυχωσεις????
Αυτή η αίσθηση μεγαλείου είναι αυτό που έχουν ονομάσει μανία, έτσι το διαχωρήζουν από την κατάσταση της ψύχωσης. Θαρρώ πως έτσι είναι, δεν ξέρω, ίσως να είναι το ίδιο πράγμα βασικά.
Παιδιά, σίγουρα το σκέφτομαι πολύ, βασίκα είναι το μόνο που σκέφτομαι..το αν θα μπορέσω να κοιμηθώ το βράδι. Δεν ξέρω αν αυτό το κάνει χειρότερα..όπως και να έχει, μίλησα με 2 γιατρούς και μου είπαν να ξεκινήσω γυμναστική και ότι είναι στο μυαλό μου. μου είπαν βέβαια να κάνω προληπτικές εξετάσεις για να μου φύγει η παθολογική φοβία.
Μεγάλο λούκι παιδιά. Κάποιος είπε πως η ψύχωση είναι εφιάλτης..μπα..μπροστά στις αυπνίες δεν είναι τίποτα..η μάλλον μπροστα στην αδυναμία ύπνου οποιαδήποτε ώρα. Νομίζω πως το σκέφτομαι πολύ..κάθε φορά που περνάει η σκέψη πως δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ αρχίζει μια διεργασία άγχους και πανικού που με αποτρέπει απο το να χαλαρώσω..μέχρι τώρα με έχει πάει:
Παρασκεύη: έπεσα για ύπνο στις 2 και μέχρι τις 6-7 στριφογυρνούσα. Απο τις 7-1 κοιμήθηκα επιτέλους αλλά ήταν πολύ ταραγμένος ύπνος.
Σαββατο: έπεσα για ύπνο στις 2 πάλι και πάλι μέχρι τις 7 στριφογυρνούσα. Τελικά με πήρε ο ύπνος απο τις 7 μέχρι τη 1.
Κυριακή: έπεσα για ύπνο στις 3 παρά και μετά απο άγχος και πανικό κατα τις 5 παρά πίνω 1 βαλεριάνα..μετά απο αρκετή ώρα πανικού κοιμήθηκα και ξυπνησα στις 12 όπου ξανακοιμήθηκα μέχρι τις 2.
Δευτέρα: Χειρότερη μέρα so far αφού δεν κοιμήθηκα καθόλου. έπεσα για ύπνο κατα τις 5 παρά γιατί έπρεπε να είμαι κάπου μέχρι εκείνη την ώρα και τίποτα πάλι τα ίδια, ήπια ένα βαλεριάνα κατα τις 7-8 το οποίο δεν μου έκανε τίποτα. είχα αγχωθεί πάρα πολύ. μετά ήπια άλλα 2 και πάλι τίποτα..μέχρι τις 2 το μεσημέρι έμεινα άυπνος!
Να κάνω μια σημείωση ότι έπιασα τον εαυτό μου σε φάσεις απλά να έχει τα μάτια κλειστά για πολλή ώρα, δεν ξέρω αν κοιμώμουν! δεν θυμάμαι κάποιο όνειρο. όπως και να έχει έυχομαι να μην το ζήσει κανείς αυτό που περνάω. Αύριο θα πάω να κάνω κάποιες εξετάσεις που μου πρότεινε ο γιατρός.
Γενικά με έχει καταβάλει ο φόβος και ο πανικός. Δεν ξέρω αν αισθάνομαι κουρασμένος ή απλά είμια πανικοβλημένος..είναι πολύ mess η κατάσταση..και έλεος είμαι 26 αν έχω απο τώρα τέτοια μετά τι θα μου συμβαίνει?
Εχει τύχει σε κάποιον απο έσας αυτό που μου συμβαίνει? δηλαδή χωρίς λόγο και αιτία έτσι ξαφνικά να μην μπορείτε να κοιμηθήτε?
Είναι κάτι που περνάει ή θα με ταλαιπορεί μήνες/χρόνια? Βασικά έχω χέστει που λένε..
αλ, όσο ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ να κοιμηθείς, τόσο αγχώνεσαι, το αυτί σου πιάνει τα ΠΑΝΤΑ, και τον παραμικρό θόρυβο, το ισχνότατο ψιθύρισμα, το αέρινο θρόισμα, λολ
Λέω να πηγαίνεις για ύπνο, δίχως τον σκοπό του ύπνου. Δηλαδή πάρε μαζί σου ένα βιβλίο, δες μια ταινία του Αγγελόπουλου στην κρεβατοκάμαρα, τι καλύτερο για να σε πάρει ο ύπνος, χαχαα
Σου λέω βέβαια τη συμβουλή, αλλά ας μην ξεχάσω να σημειωθεί στα πρακτικά ότι γι αυτό το λόγο έχω διαβάσει στη ζωή μου 834040384391572 βιβλία.:D
Αδελφέ, τα έχεις συζητήσει αυτά με έναν ειδικό; Ένας νευρολόγος-ψυχίατρος θα μπορούσε να σου πει σίγουρα τί να κάνεις... Με τις βαλεριάνες πάντως προσωπικά δεν έχω δεί καμία αλλαγή (λόγω απλής αυπνίας) είτε έχω πάρει μία ή τρείς, Τα lexotanil όμως είναι άλλο φρούτο! Τέλος πάντων το βασικό είναι να σου γίνει διάγνωση, Από το wiki και τον κάποιο που σου είπε κάτι δεν θα βγάλεις άκρη.
ΥΓ: Έχω την εντύπωση ότι οι βαλεριάνες είναι ομοιοπαθητικό φάρμακο, δεν το παίρνεις όποτε θέλεις και χωρίς μια συγκεκριμένη διατροφή που δεν περιέχει κάποια πράγματα.
al_ex εγώ το έχω περάσει ακριβώς αυτό που λες και σου ξαναλέω ότι θα γίνεις καλά με τον καιρό, αρκεί να μην το σκέφτεσαι. μην μπλέξεις με χάπια, υπνωτικά και μαλακίες! αν και οι περισσότεροι γιατροί δεν δίνουν τέτοια, αλλά αντισταμινικά που φέρνουν υπνηλία.
εγώ περασα ένα πολύ στρεσογόνο γεγονός και με είχε χτυπήσει στον ύπνο, και μετά αγχωνόμουν για το αν θα κοιμηθώ (άκουγα και τον κάθε μαλάκα που μου έλεγε ότι αν δεν κοιμηθείς 8 ώρες ήρθε η καταστροφή του κόσμου ) και το πρόβλημα παρέμενε.
μην ανησυχείς θα την παλέψεις, και με λιγότερο ύπνο αντέχεις, είσαι νέος. δες και αυτό που σου λέει η ρέιν, πολύ καλή συμβουλή. και κάνε γυμναστική, θα σε βοηθήσει απίστευτα. όπως και το τήλιο, δοκίμασε το και αυτό.
Τελικά κοιμήθηκα...και ξύπνησα πρίν απο λίγο! Την έπεσα κατά τις 12 και στριφογυρνούσα μέχρι τις 2-2:30 αφού άρχισαν πάλι οι φοβίες προσπάθησα να τις καταπολεμήσω με βάση αυτά που μου είπαν οι γιατροί(ότι είναι στο κεφάλι μου και ότι δεν έχω τίποτα) έτσι αυτό μου έδωσε θάρρος (αν και νομίζω ότι έπαιξε ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων ρόλο στο ότι κοιμήθικα.)
Εδώ να σημειώσω ότι δεν πήρα ουτε βαλεριάνα ούτε τίποτα για να κοιμηθώ.
Το θέμα είναι ότι οι σκέψεις μου και οι φοβίες μου κάθε φορά που έπεφτα για ύπνο δεν με άφηναν σε ησυχία! Κάθε φορά που έκανα μια αρνιτική σκέψη ξεκινούσε μια σειρά απο οργανικές αντιδράσεις, κόμποι στο στομάχι, μυρμιγκιάσματα στα χέρια και άλλα πολλά, άντε κοιμήσου έτσι..
Περιττό να πω ότι το wikipedia θα το σβήσω απο τα favorites, μόνο προβλήματα μου έχει δημιουργήσει και όχι μονο τώρα αλλά απο τότε που θυμάμαι να έχω θέματα με φοβίες, αγχώδη διαταραχές, κρίσης πανικού, θυμάμαι ότι πάντα υπήρχε ένα ιντερνετ το οποίο με έβαζε στην πρίζα..και στην ουσία θα με έκανε χειρότερα..
χαρακτηριστικό παράδειγμα, κάποτε διάβασα ένα άρθρο για τις εμβοές, τότε ήταν που παρατήρησα ότι έχω και εγώ εμβοές και μάλιστα πολύ δυνατές...προφανώς καταλαβαίνετε τι πέρασα μετά.. 1 βδομάδα δεν κοιμώμουν τα βράδια γιατί άκουγα τον ήχο..έναν ήχο που πρίν διαβάσω το ******** άρθρο δεν θα το είχα πάρει πρέφα με τίποτα..έτσι και τώρα, διάβασα χίλια δύο, μου έκαναν το κεφάλι ΝΑ και πέρασα 4 εφιαλτικές νύχτες..Γιαυτό μακριά απο το ίντερνετ και απο το "συμπτώματα Χ" στο google, καλύτερα να πάτε απευθείας σε γιατρό αν αισθανθείτε κάτι παρά να το ψάξετε στο ίντερνετ...
Ιnsect happy now!! Σε ευχαριστω πολυ για το ανωθεν μηνυμα αν κ απανταω σ αυτο για να μην κανω 2 διαφορετικα ποστσ... Ετσι ειναι πιστευω οπως τα λες, καποιους τους συμφερει να τα ονομαζουν καπως κ να τα ερμηνευουν καπως ωστε να κερδιζουν η για οπουσδηποτε αλλους παραγοντες παιζουν στη μεση..
Τωρα αμα ειναι το ιδιο ακριβως ψυχωση κ μανια, δεν νομιζω, απλα καποιες φορες στη μανια μπορει να εχεις στοιχεια ψυχωσης.. πολυ πιθανον να χα κι εγω... αλλα σημασια εχει οτι περασε κ δεν μου ξαναεμφανιστηκε, αρα ηταν στα πλαισια του επεισοδιου...
al_ex μου χει τυχει κι εμενα αυτο αλλα οχι αναιτια αλλα επειδη σε σενα δεν μπορεις να βρεις αιτια πανε ρε συ σ ενα γιατρο μην το αφηνεις ετσι οκ??
Lacrymosa πάλι καλά μου πέρασε! Δες τι έγραψα πιο πάνω :cool: παρ'ολα αυτά, αυτή η ιστορία μου άφησε μικρά ψυχολογικά υπολείματα που περιμένω να φύγουν σιγα σιγα..;)
Πάντως ήταν μια πολυ κακη εμπειρία αλλα ταυτόχρονα και μάθημα....παιδιά το ξαναλέω μακριά απο το ίντερνετ όσο αφορά τα θέματα υγείας σας. Μπορεί να αισθάνεστε κάτι, να δείτε στο ίντερνετ 100 λόγους που μπορεί να σας συμβαίνει και μέχρι να διαπιστωσετε το αντίθετο να σας έχει φύγει η μισή σας ζωη..
Al_ex χαιρομαι!! :)
Σ αυτο για το ιντερνετ συμφωνω κ επαυξανω!! Καλα κανεις κ τα λες να τα ακουω κι εγω κ αλλοι !!!