Εμένα είναι περισσότερο εξωγενής ρε συ. Αν βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής μου, ελπίζω να τα καταφέρνω και χωρίς αγωγή κάποια στιγμή.
Printable View
Εμένα είναι περισσότερο εξωγενής ρε συ. Αν βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής μου, ελπίζω να τα καταφέρνω και χωρίς αγωγή κάποια στιγμή.
Νομίζω σε καμία περίπτωση η αγωγή δεν συνεχίζεται επ αόριστον (δια βιου). Και γω υποτίθεται ότι είμαι σε μια μεταβατική περίοδο και πρέπει να με δουν όταν θα είμαι πλήρως "λειτουργικός" έτσι ώστε αν ανταπεξέρχομαι κανονικά να τα κόψω... Αλλά σε αυτή την χώρα βρίσκεσαι πάντα σε μια μεταβατική περίοδο.... εκτός εαν είσαι κρατικοδίαιτος!
χαχαχα :) Ρε συ, εγώ έχω ακούσει για περιπτώσεις ανθρώπων που έπαιρναν χάπια για δεκαετίες. Είναι δυνατόν να συντηρείσαι μια ζωή με χάπια;
Σε πιο σοβαρές παθήσεις τα χάπια είναι μονόδρομος για μια φυσιολογική ζωή και με μικρό τίμημα αν ζυγίσεις τις συνέπειες και τα οφέλη. Αλλά για κατάθλιψη δεν έχω ακούσει για τόσο μακρόχρονες θεραπείες... Ο γιατρός μου μου λέει ότι είμαι από τις περιπτώσεις που κλείνουν 7 χρόνια...
Α, δηλαδή υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία περιπτώσεων που κλείνει 7 χρόνια; Δεν το κατάλαβα αυτό.
Όχι... εννοώ ότι είναι πολλά 7 χρόνια, συνήθως το maximum μιας αγωγής για κατάθλιψη...
Λες να είναι και τα αβτιψυχωτικά αντικατραθλιπτικά, και το νέρο φωτιά? Η μήπως το μήνυμα σου είαι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα?
ΝΕΡΑΚΙ ΠΙΝΩ
Εσύ τι λες πάλι; λολ
ρε παιδια που τους βρικατε τους ορους ενδογενης και εξωγενης καταθλιψη? δεν υπαρχουν αυτα τα πραγματα! η καταθλιψη προκυπτει παντα απο το περιβαλον στη συνεχεια δημιουργείται οργανικο προβλημα στον εκγεφαλο και οχι μονο. (οι περιπτωσεις που υπαρχει εκγεννετης προβλημα είναι μια στο εκατομυριο) και οσα χρονια και να παιρνεις φαρμακα αν δεν λυσεις τα προβληματα που σε οδηγησαν στην καταθλιψη η φυσιολογια του εγκεφαλου δεν επανανερχετε. Τα αντικαταθλιπτικα δεν κανουν θαυματα και με την ευκαιρια λεω να ανοιξω ενα θεμα για αυτα.
Οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για να διαχωριστούν τα είδη της κατάθλιψης. Σήμερα χρησιμοποιούνται άλλα κριτήρια. Δεν ξέρω πόσο σπάνια είναι η ενδογενής κατάθλιψη αλλά νομίζω πως είναι πιο δύσκολα ιάσιμη. Και φυσικά τ' αντικαταθλιπτικά δεν είναι πανάκεια.