Αχ γιατί γράφεις με greeklish, μπερδέυονται τα μάτια μου. Έχεις δίκιο όταν λες ότι δεν μπορεί ένας σύντροφος ν' αναπληρώσει το κενό της οικογένειας αλλά με το να το λέμε, δεν βγαίνει τίποτα...Είναι τόσο βαθιά ριζωμένη αυτή η ανάγκη που τις περισσότερες φορές χρειάζονται χρόνια ψυχοθεραπέιας για να θεραπευτεί, αν και καμιά ψυχοθεραπεία δεν υποκαθιστά την αγάπη..Αν είναι να περιμένω χρόνια μέχρι να ζήσω μια όμορφη, ισορροπημένη σχέση τότε άστο καλύτερα. Εξάλλου, μπορεί να υπάρχουν εκεί έξω κι άλλοι άνθρωποι που να βίωσαν το ίδιο Γολγοθά (γιατί περί Γολγοθά πρόκειται) και να έχουν την ίδια ανάγκη. Έτσι κι αλλιώς, όπως πολύ σωστά ισχυρίζονται οι ψυχολόγοι η σχέση ενός ζευγαριού δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αναβίωση της γονεικής σχέσης, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους άλλους τους "φυσιολογικούς"...Λένε επίσης πως οι άνθρωποι που στερήθηκαν την γονεική αγάπη, ερωτεύονται πιο έντονα, πιο βαθιά αλλά και πιο δύσκολα (όσον αφορά εμένα). Είναι σαν να σου στερεί κάτι η ζωή αλλά να σου δωρίζει κάτι άλλο, και έτσι δεν έχω παράπονο και θέλω να το βλέπω θετικά το όλο θέμα. Ξέρεις ότι υπάρχουν ψυχίατροι στην Αμερική που λένε στα ζευγάρια να φωνάζουν ο ένας τον άλλο μαμά και μπαμπά; Αυτό είναι κάπως υπερβολικό βέβαια για μένα αλλά φαντάσου σε πόσο βαθιά αποξένωση έχει φτάσει η σημερινή κοινωνία ακόμα και μέσα στα ζευγάρια, για να τους παροτρύνουν να το κάνουν αυτό. Όσον αφορά αυτό που λες για τον φόβο το γνωρίζω πλέον πολύ καλά. Δεν ξέρω αν πέρασες μέσα από συγκρούσεις στην οικογενειά σου και αν έχουμε τα ίδια βιώματα. Αν δεν το πέρασες όμως, μην το συγκρίνεις καθόλου γιατί τα πράγματα για εμένα είναι πολύ διαφορετικά και σαφώς πιο δύσκολα..Για το τελευταίο, δεν ξέρω αν είναι folks, πρόκειται για εμπειρίες άλλων που ακούω και διαβάζω και τις μεταφέρω στην συζήτηση. Εγώ δέχομαι ότι η άνθρωπινη συναισθηματική εμπειρία είναι σύνθετη, πολυποίκιλη και πολύχρωμη. :)