Originally Posted by
O Frikoubikos
Πετραν , παρότι δέκα χρόνια καταθλιπτικός συν μετατραυματικό στρές , ποτέ δεν σταμάτησα να γράφω κείμενα . Μπορεί να είχα περιόδους που λόγο άνχους δεν υπήρχε η διάθεση και τότε απείχα κάπως αλλα΄ποτέ πάνω απο 10 μέρες max , και ποτέ δεν είχα πρόβλημα ορθογραφίας η συντακτικού όταν ξεκίναγα έπειτα . Γράφω και σε άλλα φόρουμ , ποικίλης ύλης , εδώ και χρόνια . Είχα μια δυσκολία στην ταχύτητα της σκέψης και της γραφής εν συγκρίση με την ικανότητα που είχα πρίν την κατάθλιψη , αλλά ποτέ μου δεν έκανα ορθογραφικά η να κολλάω πως να διατυπώσω μια φράση , ερχόνταν αυτόματα . Πέρα απο αυτό βλέπω και μια δυσκολία στην χρήση των Αγγλικών μου , μην μπορώντας να ανακαλέσω ολόκληρες λέξεις , που τις είχα παιχνίδι . Στην δουλειά μου διαχειριζόμουν τα Αγγλικά καθημερινά και γνώριζα άπταιστα ένα καρο ορολογίες σχετικές με αυτό που έκανα , και τώρα ζορίζομαι να ανασύρω ακόμη και τις απλές . Οταν λές κατανόηση του λόγου τι εννοείς ? Δυσκολία στην ικανότητα αντίληψης των λεγόμενων κάποιου φαντάζομαι . Το παθαίνω και αυτό , απλώς υπάρχουν στιγμές που είναι έντονο , και στιγμές που είναι σε ύφεση .
Διαπιστώνω και δυσκολία στον χειρισμό κάποιων αντικειμένων , για παράδειγμα με τον στυλό μιας και το ενέφερες . Οταν θέλω να γράψω κάτι σε χειρόγραφη μορφή , καταλαβαίνω οτι τα γράμματα μου είναι διαφορετικά , παλία έκανα καλλιγραφικά , ενώ τώρα δεν είναι τόσο περιποιημένα , συν οτι δυσκολεύομαι να γράψω γιατί είτε πιέζω τον στυλό πολύ πάνω στο χαρτί και κουράζω το χέρι μου γρήγορα . Η όταν θέλω να γράψω σε γρήγορο ρυθμό κάνω καλικαντζούρες , που παλαιότερα πάλι δεν είχα πρόβλημα . Ολα αυτά σου βαράνε κάποιο ''καμπανάκι'' βάση αυτών που ξέρεις ?
Εχω ακούσει μια θεωρία που με έχει ανχώσει κάπως , και παρότι αναγνωρίζω το ενδεχόμενο να την διυλίζω στο μυαλό μου χωρίς λόγο , πιστεύω οτι μπορεί να είναι και αληθινή . Λένε οτι η μακροχρόνια κατάθλιψη , που μένει χωρίς αντιμετώπιση μπορεί να οδηγήσει σε γεροντική άνοια . Ισχύει κάτι τέτοιο ? Εγώ τα τελευταία εννέα χρόνια δεν έχω πάρει κανένα φάρμακο , πέρα απο λίγη χρήση βοτάνων , και αναρωτιόμουν αν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο και απλώς είναι στα αρχικά στάδια .