Εγώ λυνόμουν στα γέλια όταν μου τα έλεγε. Ακούς εκεί γιαγιά με τσεμπέρι (!). Η λογική εξήγηση για την διαίσθηση ποια είναι; Με τρώει η περιέργεια.
Printable View
Εγώ λυνόμουν στα γέλια όταν μου τα έλεγε. Ακούς εκεί γιαγιά με τσεμπέρι (!). Η λογική εξήγηση για την διαίσθηση ποια είναι; Με τρώει η περιέργεια.
Δες εδώ το ποστ του μελους John11
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BC%CE%B5/page2
Eμενα μου φάνηκε καλή εξηγηση.
Εμενα μ αρεσει η εξηγηση, οτι η διαισθηση λειτουργει απλως πιο γρηγορα απο τη λογικη. Υπαρχει και ενα βιβλιο, το Blink, που διαβασε μια φιλη μου και μας διαφημιζε, και λεει ακριβως αυτο. Trust your gut.
To διάβασα το ποστ αλλά δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορία της Σόνιας. Η φίλη μου τα πάθαινε αυτά από μικρή και όντας σε άριστη ψυχολογική κατάσταση. Και δεν αφορούσαν όνειρα αλλά η αίσθηση του επερχόμενου θανάτού ή αρνητικού γεγονότος γενικότερα την κατέκλυζε τόσο που παρακαλούσε το θεό να μην το ξαναπάθει γιατί είναι δύσκολο να ξέρεις ότι κάτι θα συμβεί αλλά δεν είσαι σε θέση να επηρεάσεις την εξέλιξη του δεδομένου ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς θα συμβεί. Απ' ότι γνωρίζω, πανεπιστημιακά ιδρύματα στο εξωτερικό ασχολούνται σοβαρά με την έρευνα τέτοιων θεμάτων και δεν αποκλείω τίποτα από την στιγμή που ήμουν μάρτυρας.
αν σου ελεγε τετοια η γιαγια σου, φυσικο ειναι να νομιζεις οτι ειδες και τον χρηστο- φανταρο...
εγω ουτε ηξερα αυτη την λεξη η την "υπαρξη" τετοιας μορφης.
γιαυτο και δεν την 'ειδα" ποτε!!
συμφωβνω με την εξηγγηση που εδωσε το ελαφι, εχω νοιωσει κι εγω σπανια τεοιτοιο ειδος παραλυσης , αλλα ειμαι βεβαιη οτι ηταν σε καποιο σταδιο υπνου μισοσυνειδητο μισοασεινηδητο, δν ηταν σε πληρη διαυγεια.
οταν πιεστηκα να ξυπνησω, συνηρθα κιολας
Ναι είχε μια γενικότερη αίσθηση. Δεν νομίζω να το συνέδεε από μόνη της γιατί τέτοια περιστατικά είχαν γίνει επανειλλημένως και μπορώ να το επιβεβαίωσω γιατί μου τα έλεγε πριν γίνει κάτι και μετά επαληθευόταν. Τα έλεγε μόνο σε μένα γιατί ντρεπόταν να μην την πάρουν για τρελή.
Ειναι λιγο ασαφες ολο αυτο και γενικο, για να σημαινει κατι. Υπαρχει και η συγχρονικοτητα, δεν ξερω αν ειναι σχετικο, οτι και καλα καποια πραγματα μπορει να συντονιστουν και να συμβαινουν παραλληλα, αλλα δεν ξερω αν ισχυει οτι και αυτο μπορει να γινει για μια "προαισθηση", ισως δεν ειναι το ιδιο. Παντως, δεν μπορεις να βγαλεις και λογικο συμπερασμα με τοσο λιγα στοιχεια.
Ασαφές μπορεί να είναι αλλά η κοπέλα φρίκαρε πραγματικά με τα όσα βίωνε. Το δικαιολογεί αυτό η συγχρονικότητα;
Δεν ξερω και πολλα πανω σε αυτο για να ειμαι σιγουρη, αν θες ψαξτο. Synchronicity.
εγω νομιζω οτι ηταν ιδεα σου οτι ησουν εντελως ξυπνια, το εχω παθει κι εγω.
στην πραγματικοτητα αυτο που στον υπνο σου νοιωθεις σαν προσπαθεια να κινηθεις η να φωναξεις, ειναι η προσπαθεια να ξυπνησεις.
το επαθα μια φορα προσφατα και ξυπνησα απν τις φωνες μου. κοιμομουν τελικα..