Γεια σου Πυθαγόρα, εγώ είμαι αριστερόχειρας και το έχω ψάξει το θέμα αρκετά, κυρίως από περιέργεια. Λένε πως οι αριστερόχειρες είναι πιο επριρρεπείς στην κατάθλιψη και το άγχος γιατί σ' αυτούς κυριαρχεί το δεξί εγκεφαλικό ημισφαίριο το οποίο έχει συσχετιστεί περισσότερο με τ' αρνητικά συναισθήματα.
Προσφάτως, οι επιστήμονες ανάκαλυψαν ένα από τα γονίδια που σχετίζονται με την αριστεροχειρία το LRRTM1, το οποίο σχετίζεται και με την σχιζοφρένεια αλλά όπως λένε, δεν χρειάζεται ν' ανησυχούμε γιατί οι περισσότεροι αριστερόχειρες δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να νοσήσουν.
Όσο για την προκατάληψη, υπήρχε παντού σε όλες τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς μέχρι τώρα. Εγώ έχω διαβάσει κωμικοτραγικά πράγματα γι' αυτό το θέμα. Στην Λαπωνία τους θεωρούσαν μάγους ενώ και ο Εωσφόρος ήταν αριστερόχειρας (!). Επίσης σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από τμήμα βρεφονηπιοκομίας, ανακάλυψαν δάσκαλο ο οποίος έδενε το χέρι ενός παιδιού με σπάγκο για να συνετιστεί (!). Εμένα μου έκανε φοβερή εντύπωση γιατί ποτέ δεν αντιμετώπισα προβλήματα. Και όλα αυτά εν έτει 2010 να φανταστείς...
Τώρα. για τις πολιτικές πεποιθήσεις δεν ξέρω αν το έχουν συσχετίσει και έτσι αλλά πραγματικά έχει πολύ πλάκα το θέμα :D. Aν θες μπορώ να σου πω και περισσότερα γιατί έχω αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Νομίζω πως σε σχέση με το άγχος, παίζει ρόλο η δομή του τρόπου σκέψης των αριστερόχειρων. Σκεφτόμαστε ταυτόχρονα πολλά πράγματα και πελαγώνουμε. ουφ!