Τίνα,Quote:
Originally posted by Τίνα
anyway .... γιατί αφήνω χαρούμενα γεγονότα να γυρνάνε σε άγχος??? γιατί όλα καταλήγουν στο πώς με βαθμολογούν και με κατατάσσουν οι άλλοι? γιατί πρέπει να είναι όλα μαόλα τέλεια για να είμαι και γω ήσυχη?? (που βέβαια ποτέ δε γίνεται). Τι κολλήματα τρώει το μυαλό μου στα πιο ανούσια πράγματα??? πχ κάποια αναποδιά στην οργάνωση της γιορτής μου, την άλλη βδομάδα. Το σκέφτομαι, το βλέπω, πλάθω σενάρια για το τι θα γίνει και όλα θα χαλάσουν.
πολλές φορές, σημασία δεν έχει το \"γιατί\" αλλά το \"πως\". Ψάχνουμε τη λύση σε ένα προβλημα αναζητώντας τις αιτίες αλλά και όταν βρίσκουμε τις απαντήσεις... διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα παραμένει.
Η αναγνώριση, όχι μόνο εγκεφαλικά αλλά \"στομαχικά\" είναι συχνά το κλειδί για να ξεκολλήσουμε από μια σκέψη/συμπεριφορά. Χρειάζεται να χωρέσουμε και να τιμήσουμε όλες τις πλευρές της προσωπικότητας μας, ακόμη κι αυτές που μας βασανίζουν. Είναι δύσκολο, αλλά συχνά είναι και ο μονόδρομος για να μπορέσουμε να τις αποδυνάμωσουμε και να πάμε παρακάτω.
Ειλικρινά, πονάω κάθε φορά που ακούω μια ανθρώπινη ύπαρξη να υποτιμά τα δικά της συναισθήματα, τα δικά της βιώματα.Quote:
Τα είπα και ξαλάφρωσα. Και ας νοιώθω γελοία, με γελοία προβλήματα. Δε βαριε. Στο κάτω-κάτω ποιος με ξέρει εδώ με΄σα ε?? λολ Ας χαλάσω την εικόνα μου, αφού στη real life τη φροντίζω τόσο.
Σαφώς και αναγνωρίζω πως κάποια πράγματα είναι σοβαρότερα από άλλα, αυτός όμως δε σημαίνει πως άλλα πράγματα δεν χωρούν στην συζήτηση, στην παρέα, στη θεραπεία, στο μοίρασμα. Ισως υπάρχουν περισσότερο σοβαρά κξαι λιγότερο σοβαρά θέματα.
Πράγματα όμως που με αγγίζουν, που με πονάνε, που με θλίβουν, που μου προκαλούν άγχος, φόβο, θυμό, σίγουρα δεν είναι γελοία, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.