Originally Posted by
O Frikoubikos
Μια αναδρομη στο παρελθόν οπού κυριαρχούσε ο πουριτανισμός , έχει να μας υποδείξει πολλά .
Κάποτε υπήρχε ο θεσμός της παρθενιάς , ειδικότερα στην επαρχία , προκειμένου να διαφυλαχθεί η καθαρότητα με την έννοια και τις διαστασεις που της έδιναν τότε πριν τον γάμο .
Απο οτι ξέρω , ούτε τρελένονταν όμως , ούτε τα λεξοτανιλ γνώριζαν και πάσης άλλης φύσης ψυχοφάρμακου , εν αντιθέση με σήμερα που απολαμβάνουν με την σεξουαλική ''ελευθερία '' μας
ως άνθρωποι απαλλαγμένοι απο ταμπου και ξεπερασμένες προκαταλήψεις και τα καταναλώνουμε σαν να είναι καραμέλες !!!
Σάφως η υπερβολή κυριαρχούσε και τότε , όπως και σήμερα αλλά ως αντίποδας του φαινομένου .
Υπάρχει ένα ρητό που λέει οτι όλες οι επαναστάσεις συνεβαλλαν στην δημιουργία ανθεκτικότερων μορφών σκλαβίας .
Πολλές φορές αναρωτήθηκα εαν κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να ισχύει και για την σεξουαλική επάνασταση .
Μήπως ήταν άλλο ένα μέσο για να οδήγηθούμε στην σκλαβιά των πάθων μας , και τον καυτηριασμό της συνείδησης μας ?
Ξεκάθαρη απάντηση δεν μπορώ να δώσω σε αυτο και ειδικότερα μέσα απο ένα πόστ , καθότι οι πτυχές που εμπλέκονται είναι άπειρες,
αυτό που γνωρίζω όμως είναι την ελευθερια στην οποιαδήποτε μορφή της ελάχιστοι άνθρωποι είναι αυτοι που μπορούν να την διαχειριστούν σωστά ,
αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο σε μια ιδανική κοινωνία . Η κατάχρηση πάντα κέρδιζε έδαφος αργά η γρήγορα , και μετέπειτα ονόμαζοταν ως
, ''επιλογή'' , ''φυσιολογικό'' η ακόμα χειρότερα ''δικαίωμα'' . Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που θα μπορούσαν να δικαιώσουν τα λεγόμενα μου .
Αποχή δεν συνεπάγεται ανωμαλία ούτε καταπίεση . Δείχνει επιλογή και δικαίωμα στην ελευθερία της απόφασης .
Εαν ο ανθρωπος ως είδος είναι καθαρά υποκινούμενος απο ένα ένστικτο , τότε εγώ δεν θα ήθελα να είμαι ένας , γιατί δεν
θα είχα καμμία διαφορά με τα ζώα , πέρα απο περίσσειες υποχρεώσεις και σκοτούρες .
Λίγο προβληματισμος πριν απο οποιοδήποτε χαρακτηρισμο δεν θα έβλαπτε . Περιμένω τα ''κοτρώνια'' που θα μου εξαπολύσετε . ; ρ