που πηγε το αστροπελεκι ??
ειπε "αντε γεια" ?
βροχουλα μου πολλα φιλακια αν διαβαζεις..
Printable View
που πηγε το αστροπελεκι ??
ειπε "αντε γεια" ?
βροχουλα μου πολλα φιλακια αν διαβαζεις..
υπο ποια εννοια? να σου την πεφτει καποιος? ή να σου φωτιζει τις αδυναμιες το φορουμ?
φυσικα κ βοηθαει! δεν ειναι σημαντικο να αποχτησεις αυτογνωσια? δεν ειναι σημαντικο να γνωρισεις τις αδυναμιες σου κ να συμφιλιωθεις με αυτες?
αν δεν γνωρισεις τον εαυτο σου στην ολοτητα του με τα καλα του κ με τα κακα του, πώς θα τον αποδεχτεις? αν δεν αποδεχτεις κ τα κακα του πώς θα συμφιλιωθεις? αν δεν συμφιλιωθεις, πώς θα ηρεμησεις?
αν δεν συμφιλιωθεις κ ηρεμησεις, πώς θα μπορεσεις να μπεις σε τροχια να υπερβεις τις αδυναμιες σου? κ εν τελει πώς θα λυτρωθεις?
τυχαιο ειναι που κ η ψυχοθεραπεια κ οι διαφορες πνευματικες παραδοσεις της υφηλιου αυτο ακριβως προτρεπουν τον ανθρωπο να κανει?
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το φόρουμ της φώτισε τις αδυναμίες της. Πιστεύω ότι ο πέφτουλας που λέτε ήταν η αφορμή για να φύγει και ότι ο λόγος που έφυγε μάλλον ήταν επειδή σταμάτησε να την ευχαριστεί η συμμετοχή της εδώ. Και στην τελική ένα φόρουμ είναι, όποιος θέλει γράφεται, γράφει όποτε θέλει και αν θέλει, μπορεί να βοηθηθεί, να βοηθήσει, να μοιραστεί σκέψεις και εμπειρίες και ακόμη κι αν κάνει όλα αυτά να ξενερώσει κάποια στιγμή και να μην ξανασυμμετέχει.
Εμένα, ως μέλος εδώ, μου έλειψε η συμμετοχή της γιατί ήταν μια διαφορετική "φωνή". Αλλά ο καθένας πράττει όπως τον ευχαριστεί.
κοίτα, όταν μερικά πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, και όταν ο ένας εκ των δύο φτάνει σε απειλές και ανελέητο κυνηγητό, ίσως να μην είναι και τόσο εύκολο.
Διάβασε την πρώτη σελίδα του παρακάτω θέματος, έχει τοποθετηθεί και η ίδια. Στις επόμενες δήλωσε πως αποχωρεί.
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BF%CF%85%CE%BC....
σιγουρα αν για καποιον το φορουμ του δημιουργει περισσοτερα προβληματα απο οσα καλα του προσφερει, καλα κανει κ αποχωρει. ομολογω πως εμενα προσωπικα δεν μου εχει τυχει κατι ασχημο στο φορουμ. δεν μου την επεσε καποιος. ισως να κρινω κ εξ ιδιων τα αλλοτρια, που ειναι λαθος μου.
Στο συγκεκριμένο λινκ αναφέρεται από την Ρέιν, ότι υπάρχουν ποστ τα οποία μετά από λίγο σβήνονται! ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΩ! Γιατί όταν εγώ τα έλεγα μου έλεγαν κλείσε τον υπολογιστή και ηρέμησε. Αλλά εγώ είμαι μια χαρά, έχω σώας τα φρένας, η διάγνωση μου είναι κατάθλιψη και δεν θα σταματήσω να μπάινω στο φόρουμ για να δίνω χρήσιμες πληροφορίες σ' αυτούς που τις χρειάζονται. Λυπάμαι πραγματικά όμως για αυτά τα φαινόμενα.
A θυμαμαι που τα εχωνες στη Ρειν συνεχεια. Μπορω να σου πω αγαπητη οτι ο τροπος σου δεν ηταν τροπος που θελει να βοηθησει καποιον, οπως δεν ειναι και τωρα ο τροπος σου θετικος. Αντιθετως σταει χολη και χαιρεκακια. Ετσι λοιπον δε μπορεις να βοηθησεις κανεναν, "καθρεφτιζοντας" και "φωτιζοντας" του τις αδυναμιες του με τετοιο τροπο, με λιγα λογια κοπανωντας τον εκει που ποναει και ριχνοντας αλατι στις πληγες του και κανοντας τον εξυπνο επειδη βρηκες το αδυνατο σημειο του. Αυτο εκδηλωνει τη δικη σου αδυναμια προφανως, και οχι του αλλου, οσο και αν θα το ηθελες. Οταν κανεις εχει ασχημο τροπο, και δικιο να εχει το χανει. Μπορει να εισαι εξυπνη να καταλαβαινεις πεντε πραγματα, αλλα δυστυχως εχεις πολυ θυμο μεσα σου και αυτο βγαζεις, οπως και εναν ανταγωνισμο. Ψαχνεις το Θεο τις θρησκειες τις ιδεολογιες κτλ, ολα αυτα ελπιζω να σου μαθουνε τελικα οτι πανω απο ολα ειναι η αγαπη και η καλοσυνη, και οχι οι τιμωριες, τα ραπισματα, τα καυτα καζανια και η ιερα εξεταση, και οτι με το να ξυνεις τις πληγες του αλλου δεν θα τον βοηθησεις ποτε. Αν εχεις εκλαβει καποια αδυναμια του, δεν πρεπει στις περισσοτερες των περιπτωσεων να του το πεις στα μουτρα, εκτος και αν εισαι πολυ σιγουρη οτι μπορει να το αντεξει και οτι οντως θα τον βοηθησει. Αλλα και παλι, πρεπει να το κανεις με αγαπη και καλοσυνη, οχι με επιθετικοτητα και κανοντας παρτυ πανω στις αδυναμιες του αλλου. Ποσο μαλλον δε, οταν ενας ανθρωπος ειναι ευαισθητος, ενοχικος και αυτοτιμωρητικος, αυτο ειναι το τελευταιο που πρεπει να του κανεις, στα λεω να μαθαινεις, αφου λες οτι ενδιαφερεσαι να βοηθας τους αλλους να καταλαβαινουν τον εαυτο τους, και για να καταλαβεις κι εσυ τον εαυτο σου καλυτερα, αφου σου αρεσει το φωτισμα αδυναμιων. Πρεπει λοιπον να δινεις στηριξη και να βοηθας τον αλλο να δυναμωσει και να αισθανθει καλα με τον εαυτο του, κατανοωντας οτι κατι που σε ενοχλει σε αυτον μπορει τον ιδιο να τον παιδευει πολυ περισσοτερο και να μην το εχει διαλεξει. Αυτα ειναι για τις μεγαλες ψυχες βεβαιως, που ολοι μπορουμε να γινουμε ομως.
Λίλιουμ αν και δεν έχω διαβάσει πολλά ποστ της Λου και δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη για την συμπεριφορά της στο φόρουμ, αυτό που τονίζεις είναι πολύ σημαντικό εδώ μέσα αλλά πολλοί έχουν χάσει την μπάλα και δεν γνωρίζουν πως να συμπεριφερθούν αν και πρόκειται για άτομα μεγάλης ηλικίας.
Και εγώ έχω γίνει θύμα επιθέσεων εδώ μέσα από ατομάκια τα οποία προσπαθώντας να καλύψουν τα δικά τους χαοτικά κενά στην αυτοπεποίθηση, χτυπάνε στις δικές μου "αδυναμίες" και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ήρθε η ώρα να πάρουν χαμπάρι ότι το τι είναι πρόβλημα θα το αποφασίσει μόνο ο ψυχίατρος.
Ακόμα και ο ΚΕΝΟ όταν μου πρότεινε να γίνει η τουαλέτα μου, δεν του είπα τίποτα, απλά το πήρα στην πλάκα γιατί δεν είμαι σε θέση ν' αποφασίσω εγώ ποιος είναι ή δεν είναι ανώμαλος.
Επιτέλους, πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε εδώ μέσα.