Originally Posted by
Μαγικά Ταξίδια
Καλησπέρα ΚΕΝΟ,
Θα μου επιτρέψεις μία παρέμβαση σε αυτό το σημείο;
Δεν ξέρω αν εσύ τη βιώνεις ή όχι, αλλά εξάρτηση από το διαδίκτυο υπάρχει και αν θες την γνώμη μου είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα. Ήδη φαίνονται κάποιες σοβαρές επιπτώσεις σε διεθνές επίπεδο.
Προσωπικά την έχω νιώσει στο πετσί μου στο παρελθόν, πριν περίπου 7 χρόνια. Δε θα την αφορίσω, γιατί η τότε εξάρτησή μου με βοήθησε μέχρι ένα βαθμό. Ξέφευγα, βοηθήθηκα, ξεκλείδωσα και κατάφερα να κοινωνικοποιηθώ (μέσα από ένα φόρουμ) σε μία μεγάλης διάρκειας περίοδο κατάθλιψης. ΑΛΛΑ.. για να χρησιμοποιηθεί σαν "όπλο" θα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς τη στιγμή που πρέπει να σταματήσει την έντονη ενασχόληση και να δώσει περισσότερο χρόνο στην πραγματική ζωή, έξω από το διαδίκτυο. Αλλιώς, αρχίζουν άλλα φαινόμενα... που λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε, τα έχουμε δει ή τα υποψιαζόμαστε...
Αυτό που κατάλαβα περνόντας από την ανάποδη την πόρτα του εθισμού και της κατάθλιψης και γυρνώντας στην ζωή ήταν ότι όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω είναι ένας φαύλος κύκλος. Οι καταθλίψεις, τα όποια ψυχολογικά του καθενός, οι εξαρτήσεις, λειτουργούν σαν ένα "τέρας" που τρέφεται από την ίδια του τη σάρκα.. Τι θέλω να πω; Δεν γίνεται να αποκτηθεί ζωή με φυσιολογική ροή, ήρεμη και ειλικρινής συντροφική σχέση (που από ότι διαβάζω αναζητάς και καλά κάνεις), σωστές φιλικές σχέσεις και τόσα άλλα, όσο το "τέρας" τρώει τα σωθικά του καθενός... Για έναν απλό λόγο... Εμείς δεν το επιτρέπουμε, δεν αφήνουμε να συμβεί. Ξέρω ότι ακούγεται κοινότυπο, αλλά δεν είναι.. Προσωπικά εντυπωσιάστηκα από το πόσο απλά το ένα έφερνε το άλλο όταν εγώ άνοιξα την πόρτα και είπα "περάστε".... Αλλά όταν το εννοούσα και ήμουν έτοιμη γι' αυτό... Τότε όλα έρχονται με έναν "μαγικό" τρόπο... δεν κοπιάζεις πια σχεδόν για τίποτα... Το θέμα είναι να βρει κανείς το κουράγιο και την άκρη για να ανοίξει την πόρτα (αν με καταλαβαίνεις).
Σας παρακολουθώ καιρό (περίπου ένα 6μηνο), αλλά πολύ πρόσφατα έκανα εγγραφή κι εγώ. Οπότε για αρχή καλησπέρα σε όλους :)
(Υ.Γ. Δεν ξέρω αν υπάρχει, αλλά ίσως θα έπρεπε να ανοιξουμε ένα θέμα που να αφορά το διαδίκτυο, τη χρήση, την εξάρτηση και την απεξάρτηση από αυτό)