Originally Posted by
serena
μα βρε θεοφανια , το να ειναι ενωμενο ενα ζευγαρι δεν υποδηλωνει μονο ερωτα αλλα και χημεια ,ταιριασμα ,κοινους στοχους ....
επειτα το ουσιαστικο προβλημα δεν ειναι το αν θα γινει ο γαμος θρησκευτικος η πολιτικος ... αλλα το οτι το ζευγαρι δεν μπορει να παρει μια σημαντικη αποφαση απο κοινου και οτι και οι δυο μπαινουν στην διαδικασια να ανεχτουν και να διαπραγματευτουν συναισθηματικους εκβιασμους απο τριτους ... καποια πραγματα πρεπει να τα βλεπουμε μακροπροθεσμα ... σημερα ειναι ο γαμος ,αυριο θα ειναι βαφτιση και μεθαυριο ολο και κατι αλλο θα βρουν για να επεμβαινουν ... ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας ... οκ καταλαβαινω οτι η φιλη σου βρισκεται σε δυσκολη θεση , αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να κατσει να καταστρεψει την ζωη της ... νομιζω οτι μπορουν να καταντησουν πολυ ψυχοφθορα ολα αυτα οταν δεν θετουμε ορια ...
αυτό είναι το ζουμί.
Πρέπει με κάποιο τρόπο ο γαμπρός να καταλάβει πως αυτό δεν είναι τόσο μικρής αξίας για τη φίλη μου όπως της το παρουσιάζει, αλλά δικό τους πρόβλημα επικοινωνίας που πρέπει να λύσουν. Ερωτας/χημεια/κοινοί στόχοι υπάρχουν. Το θέμα είναι να βρουν και τους κώδικες επικοινωνίας μεταξύ τους, γιατί όπως τονίζω συνέχεια είναι μόλις ένα χρόνο μαζί.
να το σκεφτει πολυ καλα το ζητημα ... θα μπορει να στηριχθει στο μελλον σε καποιον που δεν ειναι πρωτα απο ολα ''αντρας '' ?? γιατι για να θεωρεισαι αντρας και οχι παιδακι , πρεπει πρωτα απο ολα να ανεξαρτητοποιηθεις συναισθηματικα απο τους γονεις σου και να εισαι σε θεση να παιρνεις αποφασεις χωρις να επηρεαζεσαι απο την γνωμη τους ....
Επειδή τον γνωρίζω και επειδή δεν είμαι ο ευκολότερος άνθρωπος του κόσμου, ούτε τα βλέπω αγγελικά πλασμένα για να τον έχω συμπαθήσει τόσο πολύ, δεν τίθεται θέμα ανεξαρτησίας από τους γονείς. Ισα-ίσα παίρνει πρωτοβουλίες, είναι αρσενικό, δεν είναι κανας μαμακιας, απλά προφανώς δεν βλέπει τόσο σημαντικό το γάμο ως μυστήριο όπως η φίλη μου και προσπαθεί να μη χαλάσει το χατίρι των δικών του.
αν ειναι πραγματικη σου φιλη ,θα ελεγα να της τα πεις ολα αυτα με κομψο φυσικα τροπο αλλα και χωρις να ωραιοποιεις καταστασεις ...
λολλλλ....πολύ αργά, διαβάζει το θέμα και προσπαθει να κάνει εγγραφή...:)